Επίκαιρα σχόλια του Θανάση Γερμανίδη

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Πονάει και ραγίζει η ψυχή μας κάθε μέρα. Δολοφονίες – κακοποιήσεις γυνακών – βιασμοί. Μόνο το 2021 οι γυναικοκτονίες έφτασαν τις 17. Πρέπει να είμαστε πρώτοι στην Ευρώπη ανάλογα με τον πληθυσμό. Πως να χαρακτηρίσω τους βιαστές. Υπάνθρωπους, ψυχανώμαλους, αλήτες, αποβράσματα, προσθέστε και εσείς κανά δυο στολίσματα. Μη μείνω μόνος.

Έχουμε και πολύ ακραίες περιπτώσεων βιασμών. Πατέρας να βιάζει την ανήλικη κόρη του. Ένα κτήνος που δεν πρέπει να ζει. Στην Αθήνα -φοιτητής- είχα δει μια υπέροχη ταινία με τίτλο “να πεθάνει το κτήνος”. Μπορούμε να καταλάβουμε πόσο καταστρέφεται η ζωή ενός κοριτσιού που έχει βιαστεί;

Πολύ δύσκολα θα απολαύσει την τρυφερότητα ενός ανδρός. Στη Θεσσαλονίκη τρεις “σπουδαίοι” άνδρες βιάσανε 24χρονη αφού την ναρκώσανε. Οι τηλεοράσεις είπανε ότι το ένα “παληκάρι” (σκα) είναι γιός επιχειρηματία της Θεσσαλονίκης. Δεν θα ισχυριστώ ότι μόνο οι λεφτάδες διαπράττουν εγκλήματα, όμως οι μάγκες γιοί νομίζουν ότι οι κοπέλες τους ανήκουν, ότι μπορούν να κάνουν ότι γουστάρουν. να οδηγούν ακριβά αυτοκίνητα με μεγάλες ταχύτητες, να προκαλούν θανατηφόρα ατυχήματα και μερικές φορές να χάνουν τη ζωή τους.

Το περίφημο “Νόμος και Τάξη”, δεν ισχύει πάντα. Οι Νόμοι υπάρχουν όμως υπάρχει και αταξία.

Ο παππούς μου Γερμάντσης (προς Σέρβικο) γεννήθηκε το 1898, στον Πολυπόταμο (παλιά ονομασία, Νέρετ, στα σλάβικα, που σήμαινε χωρίς σειρά, χωρίς ρυμοτομία). Ήταν κτηνοτρόφος. Σε ηλικία 16 ετών μετανάστευσε στην Αμερική. Όταν διασχίζανε τον Ατλαντικό ωκεανό μου είχε βγει μπροστά του στο επιβατικό πλοίο ένα γερμανικό υποβρύχιο (Είμαστε στον Α’ Παγκόσμιο πόλεμο). “Φοβηθήκαμε ότι θα μας βουλιάξουν αλλά όταν αντιλήφθηκαν ότι το πλοίο ήταν επιβατικό μας άφησαν…”.

Ο παππούς δούλεψε 4 χρόνια στην Αμερική και επέστρεψε στο Νέρετ. Ο Φίλιο Μήτρε από τον Πολυπόταμο είχε αγοράσει από Τούρκο του Μαχαλά (Τροπαιούχος) ένα οικόπεδο στην άκρη (δυτικά) του Τροπαιούχου.

Έχω ακόμα το πωλητήριο είναι τούρκικο, γραμμένο σε αραβική γραφή (όπως μου είχε πει η συγχωρεμένη Άννα Μπέσσα). Ο παππούς μου με τα λεφτά που έφερε από την Αμερική, αγόρασε αυτό το οικόπεδο από τον Φίλιπ Μήτρο (Φιλίππου Δημήτριος).

ΥΓ: Ο παππούς μου επιστρατεύθηκε στο μέτωπο της Μικράς Ασίας… “που ηπηρέτησες παππού; Ήσουν στην πρώτη γραμμή;” “Όχι ήμουν στα μετόπισθεν και φύλαγα αποθήκες με υλικά…” “Γιατί πίσω;” “Γιατί δεν μας είχαν εμπιστοσύνη εμάς τους ντόπιους…”

Διαβάζω σε εφημερίδα: Μόλις το 1992 η Ιαπωνία ζητά συγγνώμη που εξανάγκασε τις γυναίκες της Κορέας σε σεξουαλική δουλεία κατά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο. Εδω ο βιαστής δεν είναι ένας ή εκατό ήταν ολόκληρη η Ιαπωνία και χρειάστηκαν τα χρόνια μισού αιώνα για να ζητήσουν συγγνώμη οι Ιάπωνες. Πάλι καλά. Άιντε να πάω στο Τόκιο.

Θανάσης Γερμανίδης

Θανάσης Γερμανίδης

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *