Επίκαιρα Σχόλια

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Γράφει ο Θανάσης Γερμανίδης

Α) Γαϊδούρι
Από τις ειδήσεις στην ΕΡΤ. Ένας κύριος, αντιδήμαρχος του Δήμου Ζίτσας Ιωαννίνων, έχει δέσει στο αγροτικό του αυτοκίνητο ένα ΓΑΪΔΟΥΡΙ και το σέρνει για περίπου έξι χιλιόμετρα πάνω στον δρόμο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί (έπειτα του έγινε ευθανασία). Σταμάτησε μόνο όταν είδαν το περιστατικό διερχόμενοι. Οι δικαιολογίες του ηλίθιου εγκληματία, ήταν αστήρικτες. Αναρωτιέμαι ποιός τελικά είναι το πραγματικό γαϊδούρι. Πολιτισμένη είναι η κοινωνία που οι άνθρωποι της σέβονται τα ζώα.

Β) 3-9ου. Στην πλατεία της μικρής μας πόλης, απλωμένες μουσικές του γάμου. Άφωνα τα τραγούδια του έρωτα και της αγάπης. Μόνο οι νεκροί δεν διαμαρτύρονται.

Γ) Στο πρώτο πρόγραμμα (ραδιόφωνο). Ο Δημοσιογράφος: “Αν ο λαός πάει στις εκλογές με αγανάκτηση και οργή θα χάσει η Νέα Δημοκρατία. Αν όμως πάει με φόβο ευνοείται η Ν.Δ.

Δ) Στις 5 Αυγούστου συναντήθηκαν στην πόλη Σότσι, που είναι θέρετρο, ο Πούτιν και ο Ερντογάν. Την άλλη φορά που θα συναντηθούν σε κάποιο τουριστικό μέρος, θα γράψω από λάθος φέρεθρο αντί θέρετρο. Κακίες.

Ε) “Η παιδεία είναι το μόνο σπίτι που χτίζεται από τη σκεπή” (Σπύρος Καραβάς, Ιστορικός-Πανεπιστημιακός-Συγγραφέας). Διαβάζω το βιβλίο του: “ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗς ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ”.

ΣΤ) Όταν δυο Έλληνες συζητούν για οποιοδήποτε θέμα (κυρίως πολιτικό) και διαφωνούν, τη λύση τη δίνει ο Ιταλός φιλόσοφος και συγγραφέας Λουίτζι Πιραντέλο, ο οποίος έχει πει το πολύ εύστοχο: “Έτσι είναι αν έτσι νομίζεις…”

Γ.Θ.

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 958 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.