Επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρογλου στις σχολικές μονάδες της Φλώρινας (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Σχολικές μονάδες της Φλώρινας επισκέφθηκε ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε στην περιοχή μας την Παρασκευή 1/3/2019. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Γαβρόγλου επισκέφθηκε το ΕΠΑΛ Φλώρινας και το 3ο Λύκειο Φλώρινας, το 3ο Δημοτικό Σχολείο και το Πειραματικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Φλώρινας.

Ο Υπουργός Παιδείας είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τη δουλειά που γίνεται στα σχολεία της περιοχής και να συζητήσει με καθηγητές και μαθητές σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Μιλώντας προς τους μαθητές του ΕΠΑΛ, δήλωσε ότι στόχος του Υπουργείου είναι η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση να έχει ενιαίο χαρακτήρα καθώς δεν υπάρχει λόγος σήμερα να έχουμε δυο τύπους ανώτατης εκπαίδευσης. Ανέφερε ότι υπάρχει η αίσθηση ότι όσα παιδιά δεν τα πάνε καλά τα “παρκάρουμε” στα ΕΠΑΛ και έπειτα στα ΤΕΙ, αντίληψη με την οποία είναι κάθετα αντίθετος.

Ως προς τα ποσοστά εισαγωγής, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να αλλάξουν ενώ αναφέρθηκε και στον νέο θεσμό των διετών προγραμμάτων σπουδών που θα λειτουργούν εντός των Πανεπιστημίων και στα οποία οι μαθητές των ΕΠΑΛ θα εισέρχονται χωρίς εξετάσεις. Τα προγράμματα αυτά θα βρίσκονται υπό την εποπτεία της Συγκλήτου των Πανεπιστημίων, τα μαθήματα θα γίνονται από καθηγητές πανεπιστημίου σε ποσοστό περίπου 30% καθώς και από ανθρώπους με πρακτική εμπειρία στο σχετικό αντικείμενο ενώ το απολυτήριο θα έχει ισχύ επαγγελματικού πιστοποιητικού. Θα πρέπει όμως και οι μαθητές των ΕΠΑΛ να ξεφύγουν από τη λογική ότι είναι αδικημένοι ή ότι είναι μαθητές δεύτερης κατηγορίας. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, πλέον θα υπάρχουν περισσότερες επιλογές για τους μαθητές των ΕΠΑΛ από ότι για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων. Συνολικά, αρχής γενομένης από τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουν περίπου 100 τέτοια προγράμματα σπουδών.

Ως προς τη Σχολή Καλών Τεχνών δήλωσε ότι στόχος του Υπουργείου είναι η ενίσχυση της σε σημαντικό βαθμό στο κομμάτι των εικαστικών και του κινηματογράφου κάτι το οποίο δεν μπορεί να γίνει άμεσα αλλά δεν πρέπει να υπάρξει και μεγάλη καθυστέρηση. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι υπάρχει σχεδιασμός για διετές πρόγραμμα σπουδών στη μαρμαροτεχνία.

Κλείνοντας, ο Υπουργός ανέφερε ότι αναμένεται στις 15 Μαρτίου να ανοίξει το σύστημα από τον ΑΣΕΠ για 4500 διορισμούς στην ειδική αγωγή-εκπαίδευση τα κονδύλια για τους οποίους έχουν ήδη προϋπολογιστεί.


ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 960 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.