Επακούμβηση (Ρηγίνος)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Με κουμπαριές και ζεϊμπέκικα, αποδεχόμενοι γκρίζες ζώνες και αμφισβητούμενα ύδατα, αφού απαρνήθηκαν το ενιαίο αμυντικό δόγμα, θα προσέλθουν εκβιαστικά σε συνομιλίες με την μεσολάβηση της Γερμανίας για να δώσουν τι άλλο, μετά το ξεβράκωμα από το ερευνητικό τουρκικό σκάφος, γη και ύδωρ.

Η διχοτόμηση της Κύπρου τους άνοιξε την όρεξη για διαμερισμό του Αιγαίου και της ανατολικής Μεσογείου. Ο εκβιασμός θα ‘ναι πάντα, συν τοις άλλοις, η κατάληψη ολόκληρης της Κύπρου, και με την μέθοδο της σαλαμοποίησης η διαγραφή από τον χάρτη του Καστελόριζου σε πρώτη φάση.

Και ενώ θα έπρεπε να ενεργοποιηθούν άπαντες, σύσσωμος ο λαός, παίζονται ακόμα παιχνίδια με αερομαχίες για να εκπαιδεύουν τους Τούρκους πιλότους και να επακουμβούν χλιαρά, τάχα επιθετικά αν δεν ήταν και προσχεδιασμένο για τα μάτια του κόσμου.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου όταν έλεγε «βυθίστε το Χώρα» το εννοούσε ή τουλάχιστον ήταν πειστικός. Ποιος θα πιστέψει τον κύριο Μητσοτάκη με το διάπλατο χαμόγελο, σαν να μην έχει επίγνωση της κατάστασης;

Τόση ψυχραιμία, λες για να μας υπενθυμίζει το χαμόγελο του Σημίτη με το φιάσκο των Ιμίων όταν είπε και «ευχαριστώ» επειδή γκρίζαραν το Αιγαίο παρά την ξεκάθαρη συνθήκη της Λωζάνης!

Ή ο γιαλός είναι στραβός ή αρμενίζουμε στραβά. Αν η Ελλάδα είχε συνάψει ΑΟΖ με την Κύπρο χωρίς να πάρουν είδηση, τότες που ο Τάσος Παπαδόπουλος παρακαλούσε τον Κώστα Καραμανλή ο οποίος μάλιστα αντέδρασε και τον αποπήρε πιέζοντάς τον να μην προχωρήσει με τις άλλες χώρες, μαζί και η γνωστή αντικύπρια Ντόρα Μπακογιάννη, τώρα δεν θα έτρεχε η Ελλάδα τελευταία στιγμή να παρακαλά την Αίγυπτο και την Ιταλία.

Υ.Γ.: Ο κ. Φράγκος Φραγκούλης ο γνωστός στρατηγός, θαρρώ επίτιμος δημότης Αμυνταίου, είπε πως αν διοικούσε αυτός θα ρυμουλκούσε το Oruc Reis με μια μαούνα από τον Πειραιά! Καλά που δεν μας είπε πως θα τραβούσαν τα ψαροκάικα ή τα σφουγγαράδικα της Καλύμνου. Με τέτοιους στρατηγούς πώς να μην νιώθουμε «ασφάλεια» που σφάζονταν στις διαδηλώσεις για την Μακεδονία και θα έμπαιναν σε μια ώρα στα Σκόπια, όμως μπροστά στον Ερντογάν και στους Αμερικάνους, σούζα. Και πως αποβάλλουν αυτήν την ντροπή, λέει, που κληρονόμησαν από τους προκατόχους τους, συγκεκριμένα τον Ιωαννίδη. Εγώ του απαντώ, καμιά φορά!

Αμύνταιο 16-8-2020

Ρηγίνος Μέσσιος

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 956 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.