Επαναστάτες για… κλάματα (Του Κων/νου Τζέκη)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Είναι κάτι παιδιά που τρελαίνουν τους κοινωνιολόγους, τους κάθε μορφής σπουδαγμένους, τους ψυχολόγους, τους πολιτικούς, τους αστυνομικούς και σχεδόν ολόκληρη την κοινωνία.

Είναι κάτι παιδιά, που τρέχουν ολημερίς για τον επιούσιο, που τρέφουν γονείς και αδέλφια, που δεν σηκώνουν κεφάλι, που προσπαθούν για τον επιούσιο, χωρίς ανάσα και σταματημό.

Είναι κάτι παιδιά, που η επιστήμη και οι τέχνες και ο αθλητισμός τα έχουν κατακυριεύσει και προσπαθούν να ανέβουν τις σκάλες της επιτυχίας και της δημόσιας αναγνώρισης και της κοινωνικής τους προόδου και γιατί όχι της ευημερίας.

Είναι κάτι παιδιά αραγμένα σε τρεις καρέκλες, ξαπλωτά και φραπεδάτα, που το μόνο τους μέλημα είναι η καλοπέραση και το δε βαριέσαι. Που και που, για να σπάει η μονοτονία, ρίχνουν καμία φάπα στο γήπεδο, όχι πως τους αρέσει το ποδόσφαιρο, αλλά, έτσι μωρέ, για αλλαγή. Άλλη φορά τρέχουν στις πορείες διαμαρτυρίας να ρίξουν καμία μολότοφ έτσι για ξεκάρφωμα, όχι πως τους ενδιαφέρει κάποια ιδεολογία, αλλά να  σπάσουν την ηρεμία των καναλιών.

Είναι και κάτι παιδιά, που σού’ ρχεται να τα πιείς στο ποτήρι. Μεγαλωμένα με πρωινές μερέντες και γαλλικά και αγγλικά και πιάνο και ότι τραβήξει ο νους τους, που αφού πήραν σβάρνα τις πλαγιές των χιονοδρομικών και απόστασαν να ανεβαίνουν τις πλαγιές της χώρας στη Μύκονο ή τους έπεσαν τα πόδια βολτάροντας στα Ματογιάννια της, αφού κουράστηκαν ξαπλωτοί, αποφάσισαν να αλλάξουν τον κόσμο.

Έτσι σε στιγμές έξαρσης της έμπνευσής τους συγκεντρώνονται στις πλατείες και ξενυχτούν καταναλώνοντας μπύρες και ότι άλλο “καπνίζουν” οι νέοι και αντιστέκονται στις Κυβερνητικές προτροπές για την προστασία από τον κορωνοϊό.

Αδιαφορούν για την έξαρση των κρουσμάτων και την κατηφόρα της οικονομίας και για ξεκάρφωμα προκαλούν όλους τους άλλους τους εντάξει και τους υποταγμένους στο σύστημα, σαν τους γονείς τους που δεν καταλαβαίνουν από επανάσταση του τύπου μπύρα και πλατεία μέχρι πρωίας.

Είναι  ανεγκέφαλοι που δεν πιστεύουν σε ότι συμβαίνει σε όλον τον κόσμο και χρεώνουν την πανδημία σε κόλπο των Εβραίων, των λεφτάδων, των πολυεθνικών, των εξωγήινων.

Είναι και κάτι περισσότερο ανεγκέφαλοι που με τις ενέργειές τους ηρωοποιούν αυτούς τους χωρίς νόημα αγώνες. Που με τις ενέργειές τους, τους κάνουν να αισθάνονται σαν κοκόρια, που πιστεύουν, ότι ο ήλιος βγαίνει μόνο για να τους ακούσει να κακαρίζουν. Γι’ αυτό ξενυχτούν στις πλατείες. Ποιός ξέρει. Μπορεί.

Κωνσταντίνος Τζέκης


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 950 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.