Επαναφορά των δώρων στις επικουρικές συντάξεις εκδικάζει το ΣτΕ σε πιλοτική δίκη τον Απρίλιο του 2022

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

  • Θετική αλλαγή σκηνικού για τα Δώρα των επικουρικών συντάξεων.
  • Βάσιμες ελπίδες για ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ των Δώρων.
  • Άμεση κατάθεση Αγωγής ΠΡΙΝ την Πιλοτική Δίκη στο ΣτΕ τον Απρίλιο 2022, από κάθε συνταξιούχο που λαμβάνει επικουρική σύνταξη.

Μετά από ΘΕΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών και προδικαστικό ερώτημά του, παραπέμπεται να εκδικαστεί από το ΣτΕ τον προσεχή Απρίλιο 2022, το ζήτημα των μνημονιακών περικοπών στα «δώρα» στις επικουρικές συντάξεις. Συγκεκριμένα, το Δικαστήριο αποφαίνεται ότι ο νόμος 4387/216 (ν. Κατρούγκαλου) ΔΕΝ κατάργησε τα δώρα των επικουρικών συντάξεων.

Το ζήτημα αυτό είναι μείζονος σημασίας, αφού βασίμως μπορεί να οδηγήσει στην αναδρομική επιστροφή των «δώρων» αλλά και στη μόνιμη επαναφορά τους στο μέλλον. Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί μοναδική ευκαιρία ανάκτησης των δώρων της επικουρικής σύνταξης, γι΄ αυτό δεν πρέπει να αφήσει εκτός δικαστικού αγώνα κανένα συνταξιούχο.

Προκειμένου να διασφαλίσουν τα δικαιώματά τους στο μέγιστο, όσοι συνταξιούχοι λαμβάνουν επικουρική σύνταξη, με αφορμή την Πιλοτική Δίκη του ΣτΕ, πρέπει μέχρι 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022 να καταθέσουν Αγωγή, διαφορετικά, είναι υπαρκτός ο κίνδυνος παραγραφής σημαντικών ποσών για όσους αδρανήσουν να καταφύγουν άμεσα σε Αγωγή.

ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΟΤΗΤΑ : Υπάρχει κίνδυνος με την απόφασή του το ΣτΕ να απαγορεύσει την αναδρομικότητα. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα δικαιωθούν αυτόματα όλοι οι συνταξιούχοι αλλά ΜΟΝΟ όσοι κινηθούν ΑΜΕΣΑ με Αγωγή, αφού μετά δεν θα μπορούν να προσφύγουν.

(ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΟΥΤΛΗΣ – ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΦΟΠΟΥΛΟΣ, Αθήνα Ακαδημίας 69, Αθήνα, 210-3848258, 210-3847368).

www.sintaxis.gr ΑΓΩΓΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ (πατήστε στον παρόντα σύνδεσμο)

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 958 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.