Επιλεκτικά – για ποιον πολιτισμό – Απαγορευμένα ονόματα (Ρηγίνος)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Κατά καιρούς επικαλούμαστε τους αρχαίους ημών προγόνους και ευτυχώς που το Ευαγγέλιο γράφτηκε στα ελληνικά, διαφορετικά σήμερα θα μιλούσαμε Εβραϊκά ή Αραμαϊκά και θα λεγόμασταν Γραικοί, Βαλκάνιοι, ή κάτι άλλο. Έλληνες ίσον ειδωλολάτρες-εθνικοί, τους έφαγαν οι Βυζαντινοί, αυτοί που δεν πίστευαν στην εξέλιξη και ισοπέδωσαν τον αρχαίον ελληνικόν πολιτισμόν, εκτός ολίγων εξαιρέσεων όπως ο Ιουλιανός που τον αποκάλεσαν Παραβάτη.

Ζωγραφίζουν τον Θεό με τα γένια, βουτούν τα παιδιά με το κεφάλι στην κολυμβήθρα για να κλάψουν-κατά το έθιμο- και κάποτε πνίγεται και από κανένα (τα τελευταία 5 χρόνια 2 περιπτώσεις). Μήπως ο Ιωάννης έπιασε τον Χριστό από το κεφάλι και τον βούτηξε στον Ιορδάνη;!

Δακρύζουν που και που οι εικόνες για να αυξηθεί ο τζίρος του Αγίου Κουμπαρά, σάπια ξύλα χωρίς να φαίνονται μάτια, για να πιστέψουν στο θαύμα, όταν εμείς οι «αλειτούργητοι» βλέπουμε θαύματα καθημερινά. Ούτε ιερά ούτε όσια έχουν, ευλογούν τα όπλα όπως ο Πατριάρχης τα άρματα πριν την εισβολή στη Συρία για να σκοτώνουν Κούρδους, τα ίδια άρματα που σκότωναν εμάς στην εισβολή του 74.

Στο όνομα του μοναδικού Θεού, έριξαν τους υπόλοιπους στα Τάρταρα με ότι πρέσβευαν, ένα κομμάτι της ελληνικής ιστορίας και μυθολογίας πανανθρώπινο. Θυμούνται όμως και τιμούν την αφή της φλόγας σαν άγιο φως στους Ολυμπιακούς Αγώνες, που περιφέρεται ανά το παγκόσμιο, με τα άμφια της Αθηνάς, της Αρτέμιδος, της Αφροδίτης, του Απόλλωνα.

Ψάχνω εν Χριστώ αδελφούς χωρίς κωδωνοκρουσίες, μακριά από ναούς και πετραχήλια. Τελικά ο Πυγμαλίωνας βαφτίστηκε στην Κύπρο σε δύο δάκτυλα νερό και παρά το ότι δεν υπάρχει άγιος με αυτό το όνομα στο επίσημο εορτολόγιο.

Η αλήθεια, βρέθηκαν και εδώ ιερείς στην Φλώρινα για να βαφτίσουν τον εγγονό μου και το εκτιμώ. Όμως ένας φίλος μου για την κόρη του Έλλη πήγε σε άλλη Μητρόπολη να την βαφτίσει! Όπως και το Βασιλική και το Ελενίτσα δεν τους αρέσει, μόνο Βασιλεία και Ελένη, όμως το Παναγίτσα μου το δέχονται.

Φτώχεια πνευματική ανελέητα κολλημένοι με παρωπίδες, θέλουν να τους αποδεχτούμε. Έτσι εκμεταλλεύονται την θρησκευτικότητα και το φιλήσυχο του Φλωρινιώτικου λαού τσαλαπατώντας του την αξιοπρέπεια για μια Καντιωτική ιδεοληψία που συνεχίζεται.

23-9-2020

Ρηγίνος


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 952 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.