Επισημάνσεις (του Θανάση Γερμανίδη)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Επισημάνσεις… Ο κύριος Μέρτζος έχει εκδόσει το τελευταίο του βιβλίο με τίτλο “Οδός Πρεσπών”. Δεν το έχω διαβάσει ακόμα. Όταν το διαβάσω θα διατυπώσω τη γνώμη μου.

Ο κ. Μέρτζος είναι πολυγραφότατος (44 βιβλία και πληθώρα άρθρων στην εφημερίδα “Ελληνικός Βορράς” και στο περιοδικό “Μακεδονική Ζωή”). Είναι γνώστης του Μακεδονικού γι’αυτό ήταν σύμβουλος του Κων/νου Μητσοτάκη.

Διαβάζω τα άρθρα του όπου τα συναντώ και κυρίως σε εφημερίδες της Φλώρινας (αν και τελευταία εν αρθρογραφεί και δεν είναι θέμα ηλικίας… Μάλλον κάτι άλλο φταίει). Τελειώνω (με χιούμορ). Αν ο κ. Μέρτζος έβαζε υποψηφιότητα για βουλευτής στις προσεχείς Εθνικές Εκλογές, στη Φλώρινα, εκτιμώ ότι δεν θα εκλεγόταν – όχι λόγω ηλικίας – αλλά ως “τιμωρία” διότι εκτιμά θετικά (με μερικές συστάσεις) τη συμφωνία των Πρεσπών.

Στη δημοκρατία και σύμφωνα με το ελληνικό σύνταγμα, ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του, να κρίνει απόψεις άλλων με τις οποίες διαφωνεί. Ισχύει βέβαια το γνωστό “και οι κρίνοντες κρίνονται…”

ΥΓ1: Ποιός κατά τη γνώμη σας μπορεί να προσεγγίσει σωστά ένα εθνικό θέμα όπως το Μακεδονικό, που είναι πολυσύνθετο, πολύπλοκο, με πολλές ιστορικές διαδρομές, με συγκρούσεις εθνοτικές, εθνικέ, κυρίως μεταξύ Ελλάδας – Σερβίας – Βουλγαρίας και “Μακεδόνων”; Γνώμη μου; Όποιος έχει διαβάσει αρκετά χωρίς να φοράει παρωπίδεςς (κομματικές, ιδεολογικές).

ΥΓ2: Ψεύδομαι ή έτυμον (αλήθεια) ερέω = Θα πω ψέμματα ή την αλήθεια θα πω… (Ομήρου Ηλιάδα)

Θανάσης Γερμανίδης

Γερμ. Θαν.

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *