Επισημάνσεις (του Θανάση Γερμανίδη)

Επισημάνσεις… Ο κύριος Μέρτζος έχει εκδόσει το τελευταίο του βιβλίο με τίτλο «Οδός Πρεσπών». Δεν το έχω διαβάσει ακόμα. Όταν το διαβάσω θα διατυπώσω τη γνώμη μου.

Ο κ. Μέρτζος είναι πολυγραφότατος (44 βιβλία και πληθώρα άρθρων στην εφημερίδα «Ελληνικός Βορράς» και στο περιοδικό «Μακεδονική Ζωή»). Είναι γνώστης του Μακεδονικού γι’αυτό ήταν σύμβουλος του Κων/νου Μητσοτάκη.

Διαβάζω τα άρθρα του όπου τα συναντώ και κυρίως σε εφημερίδες της Φλώρινας (αν και τελευταία εν αρθρογραφεί και δεν είναι θέμα ηλικίας… Μάλλον κάτι άλλο φταίει). Τελειώνω (με χιούμορ). Αν ο κ. Μέρτζος έβαζε υποψηφιότητα για βουλευτής στις προσεχείς Εθνικές Εκλογές, στη Φλώρινα, εκτιμώ ότι δεν θα εκλεγόταν – όχι λόγω ηλικίας – αλλά ως «τιμωρία» διότι εκτιμά θετικά (με μερικές συστάσεις) τη συμφωνία των Πρεσπών.

Στη δημοκρατία και σύμφωνα με το ελληνικό σύνταγμα, ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του, να κρίνει απόψεις άλλων με τις οποίες διαφωνεί. Ισχύει βέβαια το γνωστό «και οι κρίνοντες κρίνονται…»

ΥΓ1: Ποιός κατά τη γνώμη σας μπορεί να προσεγγίσει σωστά ένα εθνικό θέμα όπως το Μακεδονικό, που είναι πολυσύνθετο, πολύπλοκο, με πολλές ιστορικές διαδρομές, με συγκρούσεις εθνοτικές, εθνικέ, κυρίως μεταξύ Ελλάδας – Σερβίας – Βουλγαρίας και «Μακεδόνων»; Γνώμη μου; Όποιος έχει διαβάσει αρκετά χωρίς να φοράει παρωπίδεςς (κομματικές, ιδεολογικές).

ΥΓ2: Ψεύδομαι ή έτυμον (αλήθεια) ερέω = Θα πω ψέμματα ή την αλήθεια θα πω… (Ομήρου Ηλιάδα)

Θανάσης Γερμανίδης

Γερμ. Θαν.


Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
4,5 rating
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 384 αξιολογήσεις)
Τέλειο84%
Πολύ καλό4%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Απαίσιο9%

Terra Greca - Μεταποίηση Αγροτικών Προϊόντων - Φλώρινα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll Up