Επιστολή Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Αμυνταίου προς τον Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Προς: Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κο. Σπήλιο Λιβανό

Κοιν.: Πρόεδρο ΟΠΕΚΕΠΕ κο. Δημήτρη Μελά

Κύριε Υπουργέ,

Η τελευταία εγκύκλιος ρήτρας καταστρατήγησης για την απόκτηση δικαιωμάτων από το Εθνικό Απόθεμα, την οποία έχει υπογράψει ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ κύριος Δημήτρης Μελάς και αφορά στην επιστροφή στον ΟΠΕΚΕΠΕ, των χρημάτων και των δικαιωμάτων που έλαβαν από το Εθνικό Απόθεμα το 2020 και δεν τα ενεργοποίησαν το 2021, και αυτών που έλαβαν δικαιώματα το 2020 και τα μεταβίβασαν το 2021.

Κύριε Υπουργέ, η απόφαση είναι σε σωστή κατεύθυνση, αλλά λύνει ένα μέρος του προβλήματος, και των δικαιωμάτων που έχουν αρπάξει από τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους επιτήδειοι υπάλληλοι και ιδιοκτήτες των ΚΥΔ, με συγγενικά τους πρόσωπα, ως δικαιούχους αγροτικών επιδοτήσεων.

Ένα πολύ μεγάλο κομμάτι αγροτικών επιδοτήσεων, βρίσκεται στα χέρια αυτών των επιτήδειων, και αναφέρομαι σε δικαιώματα που έχουν λάβει από το 2018 και ενεργοποιήθηκαν μέχρι και το 2019, με δημόσιες χορτολιβαδικές εκτάσεις, οι οποίες δηλώθηκαν σε καλή γεωργική κατάσταση και βοσκότοποι χωρίς ζωικό κεφάλαιο.

Μια δεύτερη κατηγορία επιτήδειων, είναι και αυτοί, που έλαβαν τις επιδοτήσεις για το 2018 και 2019, και ενεργοποίησαν τα δικαιώματα τους και το 2020 και το 2021 και με την τελευταία απόφαση δεν επιστρέφουν στον ΟΠΕΚΕΠΕ τα χρήματα.

Κύριε Υπουργέ, όλες αυτές οι δηλώσεις καλλιέργειας των επιτηδείων, που δεν έχουν καμία σχέση με το αγροτικό επάγγελμα και την ελληνική ύπαιθρο, έγιναν από συγκεκριμένα Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων (ΚΥΔ), που λειτούργησαν εις βάρος των αγροτών και των κτηνοτρόφων αλλά και των υπόλοιπων ΚΥΔ, με αθέμιτο ανταγωνισμό.

Είναι απολύτως αναγκαίο, για την επόμενη χρονιά, να ξεκαθαρίσουν και οι απατεωνιές και οι απατεώνες, και να μην σπαταλούνται πολύτιμοι πόροι των αγροτών και των κτηνοτρόφων.

Είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνηση χρειαστείτε.

Ευχαριστούμαι εκ των πρότερων,

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΩ

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 956 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.