Επιστολή δημότη προς τον Δήμαρχο Φλώρινας

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Κύριε Δήμαρχε, καλά θα κάνεις να κλείσεις το πολυτελέστατο “ΓΡΑΦΕΙΟ” σου και να κάνεις μια βόλτα πεζός για να δεις τα χάλια που παρουσιάζει ο ΔΗΜΟΣ μας και ειδικά η πόλη μας λόγω της εκπληκτικής αδιαφορίας σου και των συνεργατών σου. Απ’ότι φαίνεται παρουσιάζετε σημεία κόπωσης. Τον μισθό σας όμως όλοι σας τον παίρνετε. Αν δεν μπορείτε όλοι σας καλά θα κάνετε να παραιτηθείτε μιας και δεν μπορείτε να ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις του ΔΗΜΟΥ μας και να αναλάβουν άλλοι.

Κάνε μια βόλτα κύριε ΔΗΜΑΡΧΕ και ξεκίνα από τις πεζογέφυρες απέναντι από το “ΠΕΤΑΛΩΤΗΡΙΟ” στο ποτάμι. Η ΔΙΑΠΛΑΤΥΝΣΗ που έχει κάνει ο ΔΗΜΟΣ και έχουν τοποθετηθεί τα πλαστικά χρώματος ΚΑΦΕ σε πολλά σημεία, αυτά είναι σπασμένα. Κατόπιν πολλών πιέσεων τόσο από εμένα αλλά και από άλλους δημότες μας, τα μπαλώσατε κακήν κακώς και βάλατε σανίδια τα οποία είναι επικίνδυνα γιατί προεξέχουν και υπάρχει κίνδυνος να σκοντάψει κανείς. Από το να υπάρχουν τρύπες καλύτερα είναι και αυτά.

Πήγαινε λίγο πιο πάνω και ξεκίνα από τη ΓΕΦΥΡΑ του ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ στο ποτάμι και πάρε τις δυό όχθες του ποταμού και πήγαινε έως τη ΓΕΦΥΡΑ πίσω από τον “ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ”. Θα δεις τα χάλια των δυό δρόμων αυτών. Τρύπες παντού. Όποιος διασχίζει με το αυτοκίνητο του υπάρχει κίνδυνος να σπάσει μπάρες, ακρόμπαρα, να στραβώσει τις ζάντες του και να σκίσει τα ΛΑΣΤΙΧΑ του, όλος ο δρόμος είναι γεμάτος με τρύπες.

Σε έπιασε κύριε ΔΗΜΑΡΧΕ το “ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ” και μπάλωσες κάποιες τρύπες πηγαίνοντας για το ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ και προς τα ΓΥΜΝΑΣΙΑ-ΛΥΚΕΙΑ. Μόνο την οδό Καστρισιανάκη έχεις στρώσει με ΑΣΦΑΛΤΟ έως το 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.

Πήγαινε στον πεζόδρομο να δεις τα χάλια του. Με το που θα βρέξει θα γεμίσει με νερό στα σημεία εκεί όπου έχει υποχωρήσει το έδαφος. Κάθισε να πιείς έναν καφέ ή ένα αναψυκτικό περνάνε αυτοκίνητα-μηχανάκια-ποδήλατα και σου σπάνε τα αυτιά από τον θόρυβο.

Πήγαινε σε άλλες πόλεις να δεις πως είναι οι πεζόδρομοι και θα καταλάβεις τη διαφορά. Καλό θα είναι να μπουν δυό μπάρες και από τις δυό πλευρές και να μπει ωράριο για τον εφοδιασμό των καταστημάτων.

Κατέβα στην ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ και μπροστά στην είσοδο της πολυκατοικίας με το Νο.21 υπάρχει μια σκάρα μεταλλική και ένα πλακάκι σπασμένο που μπορεί από απροσεξία να πέσει κανείς και να χτυπήσει.

Πήγαινε στο ΠΑΡΚΟ στον ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ για να δεις τα χάλια του. Η “ΑΝΑΠΛΑΣΙΣ” δεν περπατάει. Ο τσιμενταύλακας που έχει γίνει είναι γεμάτος με σκουπίδια και η ξύλινη περίφραξη έχει τα χάλια της. Το ίδιο συμβαίνει και με τον άλλο χώρο που είναι λίγο πιο κάτω και τον έχετε περιφράξει με τσιμέντο. τα ΠΕΤΡΙΝΑ ΠΑΓΚΑΚΙΑ που υπάρχουν στον χώρο αυτό τα πιο πολλά ΜΑΡΜΑΡΑ είναι σπασμένα και ριγμένα στο χώμα.

Ο δρόμος που ξεκινάει από το ΤΕΛΩΝΕΙΟ και πάει κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής και βγαίνει λίγο πιο κάτω από τον κύκλο στην είσοδο της πόλης έχει τα χάλια του. Καλό θα είναι να ασφαλτοστρωθεί.

Στο συντριβάνι μπροστά στον κύκλο της πόλης στο ΓΚΑΖΟΝ μαζεύονται πολλά σκυλιά. Καλό θα είναι να μαζευτούν κύριε ΔΗΜΑΡΧΕ.

Πήγαινε μια βόλτα Κύριε ΔΗΜΑΡΧΕ πάνω στον δρόμο που πάει για τις ΠΡΕΣΠΕΣ απέναντι από την καφετέρια “ΟΔΟΣ ΟΝΕΙΡΩΝ”. Έχουν τοποθετηθεί κάδοι αποριμμάτων. Στο σημείο αυτό το έδαφος έχει υποχωρήσει με αποτέλεσμα με την πρώτη βροχή ο χώρος αυτός να γεμίζει ΝΕΡΟ και οι κάτοικοι της γύρω περιοχής να μην μπορούν να τοποθετήσουν τα απορίμματα τους.

Πήγαινε Κύριε ΔΗΜΑΡΧΕ στην πλατεία στα “Κανόνια” στον Κεντρικό. Τα πέτρινα παγκάκια που υπάρχουν οι ΠΕΤΡΙΝΕΣ οι πλάκες σε πολλά σημεία δεν υπάρχουν και δεν μπορούν να κάτσουν οι δημότες μας για να ξεκουραστούν.

Πολλά αυτοκίνητα χωρίς πινακίδες υπάρχουν διάσπαρτα στην πόλη μας. Δεν δείξατε καθόλου μα καθόλου ενδιαφέρον για να τα μαζέψετε. ο ΝΟΜΟΣ το λέει ξεκάθαρα ότι όποιος παραδίδει τις πινακίδες πρέπει να δηλώσει που θα αφήσει το αυτοκίνητο του. Εμείς που παραδώσαμε τις πινακίδες και βάλαμε το αυτοκίνητο μας σε ασφαλές μέρος είμαστε κορόιδα;

Κύριε ΔΗΜΑΡΧΕ κάνε μια βόλτα στους δρόμους της πόλης και κοίταξε πόσοι ΚΑΔΟΙ ΑΠΟΡΙΜΜΑΤΩΝ είναι σπασμένοι, όπως π.χ. λίγο πιο πάνω από το “ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΣ” και στον δρόμο μπροστά στον ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ. Καλό θα είναι Κύριε ΔΗΜΑΡΧΕ να ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙΣ όλους τους σπασμένους κάδους και ακόμη καλύτερο θα είναι να τους πλένουν τα συνεργεία καθαριότητας του ΔΗΜΟΥ με ζεστό νερό γιατί τώρα ήρθε το καλοκαίρι και υπάρχει κίνδυνος ασθενειών.

Πήγαινε Κύριε ΔΗΜΑΡΧΕ στο ΝΕΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ για να δεις την περίφραξη που υπάρχει στο ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙ. Η πόρτα είναι σπασμένη, η δεξιά πλευρά έχει ξηλωμένα κάγκελα και μπορεί να χτυπήσει κανένα μικρό παιδί. Το ΝΕΡΟ δεν υπάρχει για να δροσίσει λίγο τα γερόντια και όσους κάθονται στο ΠΑΡΚΟ. Πέρυσι δούλεψε δυό μέρες όλο κι όλο το ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙ.

Γύρισα όλη την πόλη Κύριε ΔΗΜΑΡΧΕ και είδα ένα ποδήλατο όλο και όλο μπροστά στο ΝΕΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ. Που είναι; Εξαφανίστηκαν; Σε προηγούμενη επιστολή μου είχα γράψει για τα ΠΟΔΗΛΑΤΑ, πόσο στοίχισαν, πόσα αγόρασε ο ΔΗΜΟΣ, τι έσοδα έχει ο ΔΗΜΟΣ και πόσα υπάρχουν αυτή τη στιγμή…

Πήγαινε Κύριε ΔΗΜΑΡΧΕ μια βόλτα στον ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ στην πίσω μεριά του ΠΟΤΑΜΙΟΥ και δες πόσα παγκάκια είναι χαλασμένα και θέλουν αντικατάσταση. Κάνε και μια βόλτα στο ΠΟΤΑΜΙ για να δεις τα ΧΟΡΤΑ που έφτασαν μέχρι τα πεζοδρόμια στο ύψος και θέλουν κόψιμο.

Τα ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ καλό θα είναι να μειωθούν.

Η ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ δεν περπατάει Κύριε ΔΗΜΑΡΧΕ, γιατί αργεί να έρθει δεν μας είπες.

Τελειώνοντας Κύριε ΔΗΜΑΡΧΕ σου υπενθυμίζω ξανά καλά θα κάνεις να παραιτηθείς για το καλό του ΔΗΜΟΥ. Όμως ο τιμητικός τίτλος που έχεις και η καρέκλα με τον παχυλό μισθό δεν αφήνονται εύκολα.

Ευχαριστώ τον διευθυντή της εφημερίδας “ΗΧΩ ΦΛΩΡΙΝΑΣ” για τη φιλοξενία.

“ΝΙΟΝΙΟΣ Ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΧΕΙΡΑΣ” (Τα στοιχεία του αποστολέα είναι διαθέσιμα σε κάθε ενδιαφερόμενο).


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 953 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.