Επιστολή Μιχαηλίδου για τη συνέχιση του προγράμματος διανομής τροφίμων σε ευπαθείς ομάδες

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Σήμερα, Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου απέστειλε οδηγίες στους αρμόδιους φορείς για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή διανομών τροφίμων και την υποστήριξη των ωφελούμενων.

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που λαμβάνονται για τον περιορισμό διάδοσης του κορωνοϊού (COVID-19), η Υφυπουργός αναφορικά με το πρόγραμμα που υποστηρίζεται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Άπορους (ΤΕΒΑ) με ωφελούμενους ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες υπογράμμισε:

  • Τη συνέχιση του προγράμματος διανομών σύμφωνα με τον προγραμματισμό της κάθε Κοινωνικής Σύμπραξης
  • Τον ορισμό νέου χρόνου για την πραγματοποίηση των διανομών το συντομότερο δυνατό σε περίπτωση αναβολής.
  • Τη λήψη πρόνοιας από τους επικεφαλής-εταίρους των Κοινωνικών Συμπράξεων για τη διανομή κατ’ οίκον  των τροφίμων και των υπόλοιπων αγαθών όπου είναι δυνατόν προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός στους χώρους διαμονής.

Επιπλέον, ζήτησε από τους επικεφαλής-εταίρους των Κοινωνικών Συμπράξεων να ενημερώνουν το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων το συντομότερο δυνατόν για την εξεύρεση της βέλτιστης δυνατής λύσης, αν για οποιονδήποτε λόγο παρουσιάζεται αδυναμία στην πραγματοποίηση των διανομών.

Η κα Μιχαηλίδου ζήτησε κατά την πραγματοποίηση των διανομών να λαμβάνονται κατάλληλα μέτρα προφύλαξης των εργαζομένων, όπως ο εφοδιασμός τους με μέσα ατομικής προστασίας, η ύπαρξη αντισηπτικών υγρών, η τήρηση αποστάσεων ασφαλείας και η αποφυγή συνωστισμού στους χώρους διανομής.

Τέλος, σημειώνεται ότι η Υφυπουργός επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, ο οποίος αφού την ενημέρωσε για τις κοινωνικές δράσεις που ανέπτυξε εκτάκτως ο Δήμος Τρικκαίων, τη διαβεβαίωσε ότι θα φροντίσει οι Δήμοι της χώρας να ακολουθήσουν τις οδηγίες του Υπουργείου για να μη διακοπεί η διανομή των αγαθών σε ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες.

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *