Επιστολή της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου (ΕΙΕΤ) για τη διατήρηση των υποχρεωτικών δημοσιεύσεων στον Περιφερειακό Τύπο

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Επιστολή στον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη απέστειλε, την Τετάρτη 6 Μαΐου, η Ένωση Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου για τη διατήρηση των υποχρεωτικών δημοσιεύσεων στον Περιφερειακό Τύπο και μετά της 31-12-2020.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της επιστολής:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, τα πολλά και μεγάλα προβλήματα που δημιούργησε στον κλάδο μας η πανδημία του κορωνοϊού, ήρθαν να προστεθούν σε εκείνα που επέφερε η δεκαετής οικονομική κρίση και προκάλεσαν μεγάλα πλήγματα στον Περιφερειακό Τύπο.

Όπως σας επισημάναμε κατά το παρελθόν, είναι θέμα μείζονος σημασίας για τον -εβδομαδιαίο και ημερήσιο- Περιφερειακό Τύπο η διατήρηση της δημοσίευσης των Διακηρύξεων και μετά την 31η Δεκεμβρίου 2020, ως τεκμήριο διαφάνειας και ενημέρωσης της αγοράς και της κοινωνίας.

Ωστόσο, η έλευση της πανδημίας και όσα αυτή προκάλεσε και θα προκαλέσει από εδώ και στο εξής, καθιστούν επιτακτική ανάγκη το να δοθεί άμεσα λύση στο θέμα αυτό για να μπορέσουν οι εφημερίδες να σχεδιάσουν το, ούτως ή άλλως δύσκολο, μέλλον τους.

Επισημαίνουμε ότι ο αριθμός των εφημερίδων που έχουν το δικαίωμα δημοσιεύσεων υποχρεωτικού χαρακτήρα (διακηρύξεις, προκηρύξεις κ.α.), ανέρχεται σε διακόσιες τριάντα δύο (232), δηλαδή σχεδόν στο σύνολο του εβδομαδιαίου και ημερήσιου Τύπου της Περιφέρειας και του τοπικού Τύπου της Αττικής.

Σε περίπτωση κατάργησης των υποχρεωτικών δημοσιεύσεων από 1-1-2021, είναι βέβαιο ότι η συντριπτική πλειοψηφία των -εβδομαδιαίων και ημερήσιων εφημερίδων-, που σήμερα δικαιούνται αυτές τις δημοσιεύσεις, θα οδηγηθούν σε λουκέτο, ενώ ακόμη κι αυτές που θα καταφέρουν να επιβιώσουν θα αναγκαστούν να συρρικνωθούν σε μια πολύ δύσκολη εποχή για τον έντυπο Τύπο.

Παράλληλα, πρέπει να επισημάνουμε ότι το δημοσιονομικό κόστος δημοσίευσης των διακηρύξεων στις εφημερίδες είναι λιγοστό, καθώς το αναλαμβάνουν σχεδόν στο σύνολο του οι εργολάβοι που εκτελούν τα έργα.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο κλάδος μας είναι αρκετά και σημαντικά. Πολλά από αυτά προϋπήρχαν της κρίσης, τα περισσότερα όμως επιδεινώθηκαν με την έλευση της πανδημίας.  

Δυστυχώς, μέχρι σήμερα τα δίκαια αιτήματα μας, η υλοποίηση των οποίων θα επιφέρει ελάχιστο δημοσιονομικό κόστος αλλά παράλληλα θα δώσει βαθιά ανάσα σε πολλές δεκάδες επιχειρήσεων, δεν έχουν τύχει της ανάλογης προσοχής από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε σε δυσχερή θέση αφού, εκτός των άλλων, τα τελευταία χρόνια δεχτήκαμε μεγάλα πλήγματα και ως ελεύθεροι επαγγελματίες (φορολογία, ασφαλιστικές εισφορές κλπ.).

Με γνώμονα το ιδιαίτερο ενδιαφέρον σας για τον έντυπο Τύπο, ευελπιστούμε στη καθοριστική συμβολή σας για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος μας, ούτως ώστε ο Περιφερειακός Τύπος να σταθεί στα πόδια του συνεχίζοντας να επιτελεί τον διαχρονικό ρόλο του στις τοπικές κοινωνίες.

Καθώς, το θέμα της κατάργησης των δημοσιεύσεων παραμένει ανοιχτό εδώ και πέντε χρόνια, στον κλάδο μας δικαιολογημένα κυριαρχεί ανησυχία και ανασφάλεια. Η άμεση επίλυση του μείζονος αυτού θέματος θα δώσει βαθιά ανάσα σε όλους τους εκδότες του Περιφερειακού Τύπου και παράλληλα θα επιβεβαιώσει έμπρακτα το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τον ιστορικό μας κλάδο. 

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΙΕΤ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αντώνης Μουντάκης (Χανιά Κρήτης)
Ο Α’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σταύρος Μάτσης (Ρόδος)
Ο Β’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σπυρίδων Λάτσας (Δράμα)
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Γεώργιος Αμβροσίου (Καρδίτσα)
Η ΕΙΔ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Σμαρώ Γιαννούλη (Κατερίνη)
Ο ΤΑΜΙΑΣ: Κωνσταντίνος Μαυρομάτης (Κομοτηνή)
ΤΟ ΜΕΛΟΣ: Νικόλαος Σουρλόπουλος (Αλεξάνδρεια Ημαθίας)

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 958 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.