Επιτέλους προχωρούν οι επενδύσεις (Χρονογράφημα του Φοίβου Ιωσήφ)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Χρόοονια τώρα περιμένουμε τις επενδύσεις για να προχωρήσει η οικονομική ανάκαμψη και να μειωθεί η ανεργία. Τώρα είναι καιρός να ζητωκραυγάσουμε και να ανακουφισθουμε. Αααει, πέντε μέρες είχα να πάω στην τουαλέτα, τώρα ανοίγει ο δρόμος για το καζανάκι Niagara. Μαντεμένιο παραλληλόγραμμο. Από τα παλιά, τα γερά!

Οι πρώτες επενδύσεις αναμένονται πλέον από την Γαλλία, και επειδή αυτοί αργούν λόγω γραφειοκρατίας τις ξεκινήσαμε εμείς λόγω ευκοιλιότητας απέναντι στους Τούρκους. Και καλά κάναμε.

Πήγε ο Πρωθυπουργός μας στο Παρίσι να παζαρέψει για κανα εργοστάσιο στην Ελλάδα κι απάνω στην κουβέντα αρχίσαμε πρώτοι τις επενδύσεις στην Γαλλία. Δεν χάσαμε την ευκαιρία. Άντε, βάλε στην παραγγελία δυό φρεγάτες και βλέπουμε παρακάτω για τους εξοπλισμούς αυτών των υπερόχων σκαφών.

Τσιγκούνηδες δεν είμαστε και ανεβάσαμε το κονδύλι στα τρία δίς. Πολύ χάρηκε ο Γάλλος πρόεδρος και μας είπε πως θα είναι για πάντα φίλος μας αν φυσικά δεν παραγγείλουν στο μεταξύ και οι Τούρκοι πέντε-έξ κομμάτακια για να γίνει ένας τζερτζελές ρε παιδί μου. Όσα βάζετε τόσα παίρνετε!

Ας μην ξεχνάμε πως το 1922 το Τουρκικό πυροβολικό διοικούσαν Γάλλοι αξιωματικοί. Γαλλία-Τουρκία για πάντα συμμαχία. Όχι όσο η δική μας, αλλά πώς να το κάνουμε τώρα, βάζουν οι Τούρκοι λίγο πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη και αυτό ο Μανώλης Μακρόν το εκτιμά λίαν ιδιαιτέρως μέσα από την ευαίσθητη καρδιά του. Είναι αχαριστία να μην εκτιμάς την καλωσύνη του πελάτη σου.

Με τις νέες φρεγάτες που θα πάρουμε θα μπορούμε με τους πυραύλους τους να χτυπάμε έως χίλια χιλιόμετρα μακριά. Πρώτος στόχος η Άγκυρα, ύστερα η Τεχεράνη και ακολουθεί το Τόκυο και η Χαβάη. Αα, άμα σοβαρέψουμε εμείς θα καταστρέψουμε και την Αυστραλία. Θα υπερέχουμε από τούδε έναντι όλων των αντιπάλων μας συμπεριλαμβανομένων των Σουηδών και των Σουδητών.

Καθίστε καλά, γιατί αν θυμώσει ο δικός μας Ναύαρχος δεν ξέρω αν θα γλυτώσει και το Μουρμάνσκ. Την βόρεια θάλασσα πάντα την ορεγόμασταν.

Εν πάση περιπτώσει, μαζί με τις επενδύσεις των Γάλλων θωρακιζόμαστε κιόλας. Παλιοί φίλοι με τους Γάλλους, οι οποίοι ιδιαιτέρως εκτιμούν την Καλντέρα στην Σαντορίνη και την Νάμμο στην Μύκονο, μέσα στην καρδιά τους τις έχουν.

Εμείς βέβαια, μαζί με τα δις που θα δώσουμε στους Γάλλους έχουμε και την πισινή μας με την Παναγία την Εκατονταπυλιανή στην Πάρο. Τωώωρα? Δεν μας κουνάει κανένας, υπάρχουν στεγανά αμυντικά συστήματα.

Με τα δις που θα εισπράξουν οι Γάλλοι παρακολουθήστε πόσες χιλιάδες ευρώ θα επενδύσουν στο Τσοτύλι Κοζάνης. Πάνω από είκοσι χιλιάδες ευρώ. Θα δουλέψουν τα μαγαζιά στην Πτολεμαϊδα για πάνω από μία εβδομάδα, μαζί με τον Βελβεντό.

Α ρε τυχεράκηδες, μεγάλη ψυχή ο Πρόεδρος Μακρόν, παραδεχτείτε το, μην λιποψυχείτε, εσείς είσασταν πάντοτε λεβέντες. Εγώ έχω μεγάλη ελπίδα στις επενδύσεις των Γάλλων, αρκεί να κάνουμε ακόμα ένα βήμα για την αγορά των πυραύλων exocet οι οποίοι σε συνεργασία με την πληθώρα των Μοναστηριών του Αιγαίου θα αποτρέψουν οποιαδήποτε απειλή εκ μέρους των Τούρκων.

Συνεργασία θνητών και αθανάτων. Εμπρός λοιπόν, πιστέψτε και ξοδέψτε. Ανησυχία καμμία. Χρρρρρρρ!

Φοίβος Ιωσήφ

Φοίβος Ιωσήφ

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 956 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.