Επιχειρηματίες (Χρονογράφημα του Φοίβου Ιωσήφ)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Η λέξη επιχείρηση είχε πάντα την έννοια της προσπάθειας και της επικινδυνότητας. Σήμερα συμπεριλαμβάνει και την έννοια της κατεδάφισης σπιτιών, οικισμών και πόλεων. Ο Ωνάσης επιχειρούσε στις θαλάσσιες κυρίως μεταφορές και στην αλιεία ανοιχτά του Περού. Ο Μποδοσάκης πρωτοστατούσε στις πωλήσεις σισδηρονικελίου, λιπασμάτων και υαλικών ειδών με την λειτουργία του εθνικού υαλουργείου. Ο επιχειρηματίας Μουζάκης ήταν η κορυφή τις κλωστές και οι Σκωτσέζοι στα υφάσματα-κασμίρια, εξαιρετικής ποιότητας.

Αυτό ήταν στο παρελθόν το επιχειρείν. Τώρα άλλα μαθαίνουμε από την φίλη χώρα της Ρωσίας. Ο φίλτατος λαός της Αγίας Πετρούπολης επιχειρεί στην κατεδάφιση νηπιαγωγείων, σχολαρχείων και πετρελαρχείων. Με τα πορναρχεία είχε ασχοληθεί κατά το παρελθόν χρησιμοποιώντας τις δίμετρες Ρωσίδες στα θέματα ενίσχυσης του οικογενειακού εισοδήματος και πιστοποίησης της οικονομικής ευρωστίας μέσω της γενίκευσης της υπεραπόδοσης της δημοσιουπαλληλικής εργασίας που τόσα αγαθά προσέφερε σε πολλούς λαούς που και εμείς θελήσαμε να μιμηθούμε με πίστη και αφοσίωση.

Άλλο τώρα αν αποτύχαμε και παρέμειναν οι Ελληνίδες σύζυγοι εντός της συζυγικής εστίας μέχρι που γέρασαν και κανένας δεν τις πρόσεχε. Ας είχαμε μυαλό να ακολουθήσουμε τα παραδείγματα της Ανατολικής Γερμανίας.

Ακούμε τώρα πως οι Ρώσοι επιχειρούν με το πυροβολικό στην περιοχή της Οδησσού και με το πεζικό στο κέντρο του Κιέβου. Αυτές είναι μπίζνες και επιχειρήσεις και όχι τα κρασιά και τα τσιγάρα του Παπαστράτου. Το κεντρικό νόημα των επιχειρήσεων τώρα δεν αναφέρεται στο έμψυχο υλικό αλλά στο ακρωτηριασμένο αποβιώσαν υλικό, με τους ζωντανούς δεν μπορείς να έχεις τόσο κέρδος όσο με τους πεθαμένους. Τα νεκρά παιδιά των δημοτικών σχολείων εκτιμώνται διπλά και τρίδιπλα.

Τα πρωτεία έχει πάντα το πυροβολικό και η αεροπορία. Ξυπνήστε βρέεε, τα Μίγκ έχουν πολύ καλλίτερη επιχειρησιακή εμβέλεια και απόδοση (να την πάλι η έννοια της επιχείρησης.)

Άλλο να λες βομβαρδίζω και κατεδαφίζω τα σπίτια του κοσμάκη κι άλλο να λες, επιχειρώ στρατιωτικά, είσαι πιο sic, πιο αριστοκράτης. Μία επιδρομή και οι παραγγελίες φέρετρων και σταυρών τινάζουν στον αέρα τις τιμές του ξύλου και του μαρμάρου. Σαρκοφάγοι και Θρησκευτικά  σύμβολα κρατάνε την οικονομία σφριγηλή πέραν του ότι δείχνεις  θαρραλέα το υπέροχο θρήσκευμά σου ακόμη και στην επόμενη πιο ξαπλωτή Ζωή. Πλήρης οριζοντίωση καμία καθετοποίηση.

Η έννοια του επιχειρηματία παίρνει άλλη διάσταση, προφανώς τα υπερκέρδη των επιχειρηματιών μετατίθενται εις το επέκεινα, να η ευκαιρία να υποτιμηθεί το δολάριο και να υπερισχύσει το αγαπημένο μας ρούβλι, τι συμπαθές νόμισμα είναι αυτό, χρόνια περιμένουμε τέτοια χαρά, δεν θα αφήσουμε τέτοια ευκαιρία, απ’ τα μαλλιά θα την πιάσουμε.

Όλοι οι πολιτικοί και στρατιωτικοί αναλυτές έχουν μεταφέρει τα ενδιαφέροντά τους στο πολεμικό επιχειρείν και τους υπερηχητικούς πυραύλους Zircon, άσε που το επιειχειρείν θα περάσει σιγά σιγά και στο χημικό επιχειρείν εντός και εκτός Λυκείων και Γυμνασίων, και θα εξετασθεί τελικά η πιθανή επιτυχία του και στα γηροκομεία.

Φαντάζει πλέον σαν η καλλίτερη εκδοχή να επεκταθεί η ανθρώπινη επιχειρησιακή ετοιμότητα και στην ζούγκλα. Είναι μία φοβερή λύση να μην ξανακατασπαράξουν τα λιοντάρια καμία γυναίκα και κανένα παιδί.

Ο άνθρωπος όλα τα καταφέρνει, αρκεί να ‘’επιχειρήσει’’.

Φοίβος Ιωσήφ

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 960 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.