Εργατικό Κέντρο: Άμεση απόσυρση του άρθρου 9 της ΠΝΠ που υποβαθμίζει την εργασία και καταγραφή καταχρηστικών και απαράδεκτων συμπεριφορών εργοδοτών

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Σύμφωνα με το άρθρο 9 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορά τη «Λειτουργία επιχειρήσεων με προσωπικό ασφαλούς λειτουργίας» η κυβέρνηση δίνει την δυνατότητα στις επιχειρήσεις που πλήττονται από την υγειονομική κρίση και εντάσσονται στις ΚΑΔ να προβούν σε μειώσεις μισθών για αυτό το εξάμηνο.

Πρόκειται, για μια fast track διαδικασία εκ περιτροπής εργασίας, στην οποία οι εργαζόμενοι θα αμείβονται με το 50% του μισθού τους για 6 μήνες. Μάλιστα, το μέτρο αυτό επιβάλλεται μονομερώς από την επιχείρηση ανεξαρτήτως εάν είναι πληττόμενες.

Αυτή η ρύθμιση δεν περιλαμβάνει ρήτρα μη απολύσεων αλλά, ρήτρα διατήρησης αριθμού των εργαζομένων, που σημαίνει, ότι μπορεί ο εργοδότης να εφαρμόσει και εκ περιτροπής εργασία αλλά, και να προβεί σε απολύσεις για να προσλάβει εργαζομένους με χαμηλότερο μισθό.

Στη συγκεκριμένη Π.Ν.Π. υπάρχει ταξικό πρόσημο. Δίνεται μια ευρεία γκάμα δυνατοτήτων για τις επιχειρήσεις, από την άλλη όμως δεν δίνεται η ίδια και στους εργαζόμενους στους οποίους έχει δοθεί μόνο η αποζημίωση των 800 ευρώ, που προφανώς, δεν μπορεί να αναπληρώσει τις απώλειες τους.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας εκφράζει την πλήρη αντίθεση στην απαράδεκτη αυτή ρύθμιση και καλεί την Κυβέρνηση να την αποσύρει άμεσα.

Αυτές οι ενέργειες δεν συμπιέζουν μόνο το εισόδημα των εργαζομένων αλλά πλήττουν συνολικά τη οικονομία και την κοινωνική συνοχή για μεγάλο χρονικό διάστημα.

ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΩΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

Αυτή τη δύσκολη για όλους περίοδο κάποιοι εργοδότες χρησιμοποιούν την κρίση ως ευκαιρία και όχημα νομιμοποίησης εργοδοτικών αυθαιρεσιών και παραβατικών συμπεριφορών!

Οι ενέργειες αυτές δυναμιτίζουν το συλλογικό καλό, τη συλλογική ευθύνη και τη συλλογική προσπάθεια!

Στη ΓΣΕΕ και στα συνδικάτα, με την ομάδα Anti-Covid-19, καταγράφουμε τις απαράδεκτες και καταχρηστικές συμπεριφορές εργοδοτών – μικρών και μεγάλων. Όταν σταθούμε όρθιοι ως κοινωνία, τότε όχι μόνο θα διεκδικήσουμε αλλά και θα γίνει γι’ αυτές τις επιχειρήσεις, σε τοπικό, περιφερειακό και πανελλαδικό επίπεδο, η “ΤΕΛΕΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ”…

Μικρή χώρα και γνωριζόμαστε…
https://www.youtube.com/watch?v=jzjHJlinE4o

#AntiCovid19Team #GSEE

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Ε.Κ.Φ.

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 958 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.