Ερμής στον Σκορπιό (3 Οκτωβρίου – 9 Δεκεμβρίου 2019): Με πλοηγό ένα μυαλό με παρωπίδες…

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Της Ευαγγελίας Τσαβδάρη*

Την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019 ο Ερμής ξεκινάει τη φετινή του διέλευση στον Σκορπιό όπου και θα αναδρομήσει στις 31 Οκτωβρίου για να επιστρέψει σε ορθή πορεία στις 20 Νοεμβρίου και κατόπιν να περάσει στον Τοξότη στις 9 Δεκεμβρίου. Συνεπώς, για τους επόμενους δύο μήνες η επικοινωνία, οι σκέψεις μας, ο τρόπος που ερμηνεύουμε όσα ακούμε, καθώς και τα θέματα που μας “καίνε”, οι μετακινήσεις και τα μηχανήματα που χρησιμοποιούμε για όλα τα παραπάνω, κινούνται με καύσιμο τύπου Ερμή στον Σκορπιό. Τι είδους ενέργεια είναι αυτή;

Καθώς ο Ερμής χρωματίζεται από τον Σκορπιό η προσοχή μας στρέφεται σε όσα θα θέλαμε να’ χουμε ή μπορούμε να κερδίσουμε, κυρίως σε θέματα χρημάτων, συναισθημάτων και σεξ, με τρόπο ιδιαίτερα προσωπικό και έντονο. Παθιαζόμαστε με τις απόψεις μας, χάνουμε το τακτ μας και ίσως γίνουμε επιθετικοί όταν αυτά που ακούμε ή αντιλαμβανόμαστε δεν συμφωνούν. Έτσι, δύσκολα αφήνουμε χώρο για όσα αφορούν τους άλλους, ενώ δικαιολογούμε σκληρές κουβέντες και συμπεριφορές, προσποίηση και μισές αλήθειες προκειμένου να εξασφαλίσουμε μία συγκεκριμένη εντύπωση ή αποτέλεσμα.

Οποιοσδήποτε έχει (ή υποψιαζόμαστε ή συμπεραίνουμε ότι έχει) διαφορετική άποψη ή δεν μας βολεύει, αντιμετωπίζεται με δυσπιστία, αμφιβολία και ανταγωνισμό. Επιζητούμε να ελέγξουμε την κουβέντα, τις εντυπώσεις, τις απόψεις, συχνά άγαρμπα ή με χτυπήματα κάτω από τη ζώνη.

Για όλους αυτούς τους λόγους ο Ερμής στον Σκορπιό αυξάνει την εγρήγορση (και τα σενάρια καταστροφής), καθώς είμαστε διαρκώς έτοιμοι για σύγκρουση και ψάχνουμε να διαβάσουμε ανάμεσα στις γραμμές. Έτσι, είναι εξαιρετικός για δουλειές που αφορούν τη διανομή του χρήματος, όπως οι επενδύσεις, οι διαπραγματεύσεις, οι διακανονισμοί, τα κληρονομικά, οι υποθέσεις διατροφής και οποιαδήποτε οικονομικά πάρε δώσε μας χρειάζονται έναν βαθμό παράνοιας, όπως οι συναλλαγές μας με τις τράπεζες, την εφορία και τους οργανισμούς του δημοσίου. Με τον Ερμή στον Σκορπιό γινόμαστε αρκετά επιφυλακτικοί, επίμονοι και παράφοροι ώστε να μην βγούμε θύματα στη μοιρασιά.

Franc Marc – “Fighting Forms”

Με τις πολύ προσωπικές ερμηνείες και την επιθετικότητα απέναντι σε ό, τι δεν εξυπηρετεί, ο Ερμής στον Σκορπιό δίνει επιμονή που φτάνει ως την εμμονή, δύναμη που φτάνει ως την καταστροφικότητα και τη σκληρότητα και ευαισθησία στα πιο ανεπαίσθητα ερεθίσματα που μπορεί να θρέψει τη δημιουργική φαντασία ή να δημιουργήσει παρανοϊκά σενάρια. Ο τρόπος που θα χρησιμοποιήσουμε την ενέργεια του Ερμή είναι τελείως προσωπική υπόθεση και εξαρτάται απολύτως από το ποιοί είμαστε.

Το καλύτερο είναι να παίρνουμε τις σκέψεις μας λιγότερο σοβαρά αυτόν τον καιρό. Ιδίως αν τα γεγονότα (τα γεγονότα, όχι οι εντυπώσεις μας) δεν τις επιβεβαιώνουν, καλό είναι να βρίσκουμε τη δύναμη να ξεκολλάμε, να ζητάμε συγνώμη και να αλλάζουμε κατεύθυνση. Το να συζητάμε τα σενάρια μας βοηθά επίσης, αντί να βράζουμε στο ζουμί μας. Με αυτόν τον τρόπο μειώνεται η καχυποψία, η ζήλεια, οι παρεξηγήσεις και καταλαβαίνουμε πότε «ξεφεύγουμε». Ειδικά στις προσωπικές μας σχέσεις, δεν είναι καιρός για σιωπές, για να «τα μαζεύουμε» και μετά να ξεσπάμε από το πουθενά αφήνοντας τον απέναντι άναυδο. Γινόμαστε εύκολα όλοι και θύτες και θύματα με αυτήν την ενέργεια.

Τελικά βέβαια, καθώς ο Ερμής στον Σκορπιό ανακινεί όλο αυτό το δυναμικό, είναι μια ευκαιρία να το φέρουμε στο φως της μέρας και να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας και τους ανθρώπους μας. Επίσης, να εξετάσουμε προσεκτικότερα τις επαγγελματικές και οικονομικές μας υποθέσεις και να μην αφήσουμε πέτρα αγύριστη πριν βρούμε άκρη. Ο Ερμής στον Σκορπιό μπορεί να μας πετάει μέσα στις ομίχλες αλλά, με λίγη τόλμη, την ταχύτητα αντίληψης που επίσης δίνει και πολλή – πολλή κατανόηση, μπορεί να μας οδηγήσει σε πολλούς μικρούς θριάμβους απέναντι σε δύσκολες υποθέσεις της καθημερινής μας ζωής.

Η ενέργεια του Ερμή στον Σκορπιό επηρεάζει με διαφορετικό τρόπο το κάθε ζώδιο:

Κριός

Όσο πιο δίκαιος είσαι στη μοιρασιά σε πρακτικά θέματα, κυρίως σε σχέση με αδέρφια και συγγενείς, τόσο το καλύτερο. Οι εξελίξεις στη δουλειά δίνουν το κάτι παραπάνω, όμως μην γίνεις άπληστος. Σε πρώτη φάση μείνε σε ό, τι μπορεί να γίνει τώρα. Τέλος, περιόρισε τα σενάρια καταστροφής ή άλλα σε σχέση με τις κουβέντες της ρουτίνας σου και της δουλειάς σου. Είναι εύκολο να τραβήξεις το πράγμα πιο μακριά από ό, τι χρειάζεται.

Ταύρος

Ο νους σου στρέφεται στη σχέση, την κοινωνική ζωή, τις συνεργασίες και γενικώς τους άλλους. Ωραίο. Όμως μην γίνεις απόλυτος, σκληρός και ζηλιάρης γιατί θα πεις πράγματα που γυρνάνε εναντίον σου. Δεν χρειάζεται να σωπάσεις και να πας ύπουλα. Μια χαρά είναι το κλίμα, ωραία πράγματα, πάρε θάρρος και συζήτησε τα δύσκολα. Άνοιξε τα μάτια σου για συνεργασίες ή βοήθεια που δίνει προοπτική κέρδους από πράγματα που αγαπάς.

Δίδυμοι

Τόσα ζητήματα, αγγαρείες και υποχρεώσεις που αφορούν το σπίτι, την οικογένεια, το μέσα σου και την προσπάθειά σου να τα φέρεις εκεί που θέλεις, που πας να θολώσεις. Απόφυγε τις πισώπλατες κινήσεις ή τις αναβολές και τα σενάρια, βάλε το κεφάλι κάτω και τακτοποίησε λογαριασμούς, διατροφές και κληρονομικά με αποφασιστικότητα. Επίσης φάε και γυμνάσου πιο έξυπνα, δηλαδή πιο σωστά για το σώμα σου. Δεν είναι όλα για όλους.

Καρκίνος

Άφησε τη φαντασία σου ελεύθερη, ειδικά στον έρωτα, στις δημιουργικές σου ασχολίες, στο παιχνίδι με τα παιδιά σου. Επαγγελματικά ίσως βρεις τρόπο να βγάλεις χρήματα από κάτι που σ’ αρέσει και το σκεφτόσουν παλιότερα. Στο φλερτ, φρόντισε να μην κάνεις τα πάντα για τις εντυπώσεις, αλλά να τολμήσεις να πεις έστω κάτι από την αλήθεια σου. Αντιστάσου στην εμμονή με παλιότερες ιστορίες, ακόμη και αν σε ψάξουν. Τελείωνε.

Λέων

Κράτα το μαχαίρι στο θηκάρι του στις κουβέντες με την οικογένεια και γενικώς στο σπίτι. Μην τα κρατάς βέβαια γιατί θα σκάσεις, απλά έχε υπόψη σου ότι και οι άλλοι νομίζουν εξίσου ότι έχουν δίκιο. Μην σφαχτείτε για χρήματα. Επεξεργάζεσαι κάποια σχέδια ή δραστηριότητες στον ελεύθερο χρόνο σου με φίλους ή ομοϊδεάτες, τα οποία έχουν προοπτική κερδοφορίας. Χρειάζεται εμπιστοσύνη και θάρρος, όχι αρνητικότητα και χειρισμούς.

Παρθένος

Πολλά και σε λίγο χρόνο μπορείς να κάνεις αυτό το διάστημα, αρκεί να επιμένεις να πράττεις αντί να κλωσάς και να αναλύεις. Δείξε αποφασιστικότητα και θάρρος στις αποφάσεις για την καριέρα σου, καθώς κυκλοφορούν οι προτάσεις, ιδέες και επαφές. Συνδύασε τρυφερότητα, αποφασιστικότητα και ειλικρίνεια και θα συνεννοηθείς καλύτερα με όλους και για όλα. Περισσότερες μετακινήσεις και έξοδοι επίσης στο πρόγραμμα, όμως με κάποια απρόοπτα τύπου βλάβες και ασυνεννοησία.

Ζυγός

Θεμιτό να σκέφτεσαι και να συζητάς πως θα βγάλεις περισσότερα χρήματα και να σε απασχολούν οι συναισθηματικές και ερωτικές ισορροπίες. Υπάρχουν εξελίξεις σε προϋπάρχοντα θέματα με σόγια, την κατάρτισή σου, επαγγελματικά ανοίγματα, την νοοτροπία σου. Ίσως κι ένα ταξιδάκι που προγραμμάτιζες. Όλα σου δίνουν. Εσύ διεκδίκησε αποφασιστικά αυτό που σε ικανοποιεί. Καλό είναι να μην είναι μόνο ψώνια.

Σκορπιός

Όσο κρατήθηκες, κρατήθηκες, μπαίνεις σε λειτουργία «ρόμποκοπ» και τα λες ένα χεράκι όπου χρειάζεται. Επειδή ακόμη έχεις προβληματισμούς, αβεβαιότητες και υποψίες, πήγαινε με το μαλακό και όχι θεωρώντας εκ προοιμίου ότι έχεις δίκιο. Ειδάλλως θα φας εύκολα πόρτα, ειδικά στη σχέση και τις συνεργασίες σου. Στην ερωτική σου ζωή υπάρχουν σχέδια που σε μπερδεύουν και ταυτόχρονα σε ανεβάζουν, κράτα επαφή με την πραγματικότητα. Στα οικονομικά σου επίσης, τόλμησε, αλλά μην γίνεσαι αφελής.

Τοξότης

Εκεί που γκάζωνες σκοντάφτεις πάνω σε κάτι αμφιβολίες και φόβους στη σχέση και την καριέρα σου. Ίσως κόσμος μιλάει πίσω από την πλάτη σου, ίσως κάποια ‘μαύρα’ έσοδα, ίσως κάτι θέλεις να κρατήσεις κρυφό. Δεν είναι καλή ιδέα, ειδικά στη δουλειά. Μοιράσου τις αμφιβολίες σου για να μην πάρουν διαστάσεις. Η όλη ιστορία είναι να ασχοληθείς με ό, τι αναβάλλεις και φοβάσαι. Το ‘χεις, δεν χρειάζεται να κρύβεσαι και να αγχώνεσαι.

Αιγόκερος

Ο ελεύθερος σου χρόνος και οι φιλίες σου, όπως και το τι κάνεις με αυτά απασχολούν τη σκέψη σου. Ενώ μπορεί να περνάς καταπληκτικά είναι εύκολο να κινηθείς σε άκρα του να γίνεις φορτικός ή απρόσιτος ανάλογα με το τι σε βολεύει και χωρίς να σκεφτείς τον άλλο. Ε, μην γίνεσαι κωλόπαιδο, απλά. Ο κόπος που έκανες για να προχωρήσεις επαγγελματικά αποδίδει και ο δρόμος ανοίγει, τουλάχιστον όσο δεν σκέφτεσαι όπως ο Σκρουτζ.

Υδροχόος

Μάζεψε τα κουράγια σου και ξεκίνα τις διαπραγματεύσεις για την καριέρα και τον γάμο σου. Μπορείς να βρεις αναγνώριση για πρότζεκτ και ιδέες που συνδυάζουν δημιουργικότητα και κάνουν καλό στο κοινό πορτοφόλι, αρκεί να είσαι ξεκάθαρος και ταχύς. Η ερωτική σου ζωή δοκιμάζεται καθώς τα γεγονότα θολώνουν το τοπίο των στόχων σου. Χρειάζεται κατανόηση, θάρρος και συμπάθεια για να ανταπεξέλθεις στις απαιτήσεις.

Ιχθύες

Η ανανέωση σε επίπεδο παρέας, διασκέδασης όπως και το να εμπλουτίσεις τις γνώσεις σου και να διευθετήσεις ζητήματα σογιών ή νομικής φύσεως είναι στο προσκήνιο και απολύτως εφικτά. Βάλε νερό στο κρασί των απόψεών σου και ξανασκέψου τα “όχι” που λες, ειδικά αν πρόκειται για κάτι καλό που απλά δεν πολυβολεύει. Έτσι θα συνεννοηθείς καλύτερα και θα έχεις τη στήριξη των ανθρώπων σου για να κάνεις το επόμενο βήμα.

*Η Ευαγγελία Τσαβδάρη είναι αστρολόγος και έχει επιλέξει τη ψυχολογική και εσωτερική αστρολογία ως τα ειδικά πεδία ενδιαφέροντός της. Το 2017 ίδρυσε το Πάναστρον, έναν χώρο συμβουλευτικής, διαλογισμού και έρευνας μέσα στο πλαίσιο της αστρολογίας και του εσωτερισμού.


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 953 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.