Ερώτηση της Βουλευτή Φλώρινας Π. Πέρκα γα τη συρρίκνωση 19 Περιφερειακών Σταθμών της ΕΡΤ

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Η βουλευτής Φλώρινας και Αναπληρώτρια Τομεάρχης Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, κα Π. Πέρκα κατέθεσε ερώτηση προς τους Υπουργούς: Επικρατείας κ. Πιερρακάκη και Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, αρμόδιο για θέματα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, κ. Πέτσα με θέμα: «συρρίκνωση 19 Περιφερειακών Σταθμών της ΕΡΤ»

Πιο συγκεκριμένα, η κα Πέρκα ρωτάει τους Υπουργούς στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού ελέγχου της Κυβέρνησης: Ποιο είναι το μέλλον των Περιφερειακών σταθμών βάσει του νέου οργανογράμματος της ΕΡΤ; Είναι στα πλάνα της Κυβέρνησης να κλείσει τον Περιφερειακό σταθμό της ΕΡΤ Φλώρινας;

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ προς τους κ.κ. Υπουργούς:
1. Επικρατείας κ. Πιερρακάκη
2. Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, αρμόδιο για θέματα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης κ. Πέτσα

Θέμα: «συρρίκνωση 19 Περιφερειακών Σταθμών της ΕΡΤ»

Κ.κ. Υπουργοί, τo νέο οργανόγραμμα της ΕΡΤ έχει δοθεί για διαβούλευση στους άμεσα ενδιαφερόμενους, από την Διοίκηση της ΕΡΤ. 

Η νέα Διοίκηση της ΕΡΤ προβλέπει την συρρίκνωση των 19 Περιφερειακών Σταθμών σε 1 σταθμό ανά Περιφέρεια.  Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας υπάρχουν 2 Περιφερειακοί Σταθμοί (Φλώρινας, Κοζάνης). Η Ιστορία μας δίδαξε ότι όταν κλείνει κάποια Υπηρεσία παραμένει  αυτή που βρίσκεται στην έδρα της εκάστοτε Περιφέρειας και στην συγκεκριμένη περίπτωση στην Κοζάνη.

Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Φλώρινας τέθηκε σε λειτουργία το 1956 κι από τότε εκπέμπει για 64  συναπτά έτη στην Ακριτική περιοχή της Φλώρινας καλύπτοντας όλη την Δυτική Μακεδονία αλλά και τμήματα των γειτονικών Χωρών Αλβανίας και Β. Μακεδονίας. Μεταφέρει στην κοινωνία τον Ελληνικό λόγο και την Ελληνική μουσική με εκπομπές που καλύπτουν την επικαιρότητα, τον Πολιτισμό, τις Τέχνες αλλά και εκπομπές Εκκλησιαστικού περιεχομένου  και πολλών άλλων συλλογικοτήτων (Περιφερειακή Ενότητα  Φλώρινας, Δήμος Φλώρινας, Δήμος Αμυνταίου, Δήμος Πρεσπών, Εύξεινος Λέσχη Φλώρινας, Λύκειο Ελληνίδων, Αριστοτέλης, κ.α)


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 950 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.