Ερώτηση του ΚΚΕ για την επαναλειτουργία του Πεδίου Βολής – Ασκήσεων «Λόφων» στη Φλώρινα

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

ΕΡΩΤΗΣΗ προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας

Θέμα: Επαναλειτουργία του Πεδίου Βολής – Ασκήσεων «Λόφων» στη Φλώρινα

Έντονη ανησυχία προκαλούν στους κατοίκους της περιοχής της Φλώρινας, πρόσφατα δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, σύμφωνα με τα οποία σχεδιάζεται η επαναλειτουργία του ανενεργού Πεδίου Βολής – Ασκήσεων «Λόφων», μεταξύ των χωριών Λόφοι, Μελίτη, Βεύη, Αχλάδα και Κέλλη.

Στο εν λόγω πεδίο βολής, το οποίο είναι ανενεργό διότι εδώ και μια δεκαετία έχει κλείσει μετά από τις έντονες διαμαρτυρίες του λαού και των φορέων της περιοχής, αφού ήταν σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια τους, αυξημένος είναι και ο κίνδυνος βιομηχανικού ατυχήματος, λόγω της λειτουργίας σε απόσταση λιγότερη από 1χλμ, της μονάδας ΔΕΗ-ΑΗΣ Αχλάδας-Μελίτης. Επίσης στο Πεδίο Βολής πραγματοποιούνταν ασκήσεις τεθωρακισμένων, πυροβολικού και διακλαδικές ασκήσεις, με τη συμμετοχή πτητικών μέσων, με χρήση πυρομαχικών αγνώστου περιεχομένου.

Σύμφωνα με τα προαναφερόμενα δημοσιεύματα το συγκεκριμένο Πεδίο Βολής, θεωρείται «πρότυπο», διότι τηρεί «υψηλές προδιαγραφές σε επίπεδο Βαλκανίων», κάτι που το καθιστά «ελκυστικό» για υψηλής σημασίας διακλαδικές και Νατοϊκές ασκήσεις.      

Τα παραπάνω επιβεβαιώνονται και από το γεγονός ότι πριν δύο μήνες περίπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων της Τοπικής Διοίκησης με στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, όπου έγινε ενημέρωση, ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να επαναλειτουργήσει και μάλιστα να επεκτείνει το Πεδίο Βολής.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση, ώστε μετά και τις διαμαρτυρίες κατοίκων, να διασφαλιστεί η μη επανενεργοποίηση του Πεδίου Βολής “Λόφων”;

Οι Βουλευτές
Δελής Γιάννης – Στολτίδης Λεωνίδας

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *