Ερώτηση του ΚΚΕ για τους «πρακτικάριους» που αποκλείστηκαν από το επίδομα των 800 ευρώ

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Ερώτηση για τους σπουδαστές ΙΕΚ που έκαναν πρακτική άσκηση και αποκλείστηκαν από το έκτακτο επίδομα των 800 ευρώ κατέθεσαν προς τον υπουργό Εργασίας οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης ΔελήςΝίκος ΚαραθανασόπουλοςΧρήστος ΚατσώτηςΜαρία ΚομνηνάκαΓιώργος Λαμπρούλης και Μανώλης Συντυχάκης.

Παραθέτουμε την Ερώτηση:

«Η κυβέρνηση αποφάσισε με τις αντίστοιχες ΠΝΠ την αναστολή συμβάσεων για τους εργαζόμενους που έκαναν την πρακτική τους άσκηση σε διάφορες επιχειρήσεις ή και σε δημόσιες και κρατικές δομές. Πολλοί σπουδαστές Δημοσίων ΙΕΚ παράλληλα με την απλήρωτη πρακτική αναγκάζονται να δουλεύουν και αλλού για να εξασφαλίσουν το απαραίτητο εισόδημα.

Υπάρχουν πολλές καταγγελίες αυτή την περίοδο στους Συλλόγους Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ και σε Εργατικά Σωματεία από σπουδαστές, που ενώ έχει ανασταλεί η λειτουργία των επιχειρήσεων που δούλευαν κανονικά και είχαν το δικαίωμα να ενταχθούν στα 800 ευρώ, αυτό δεν μπορεί να γίνει γιατί φαίνεται ενεργή στον “ΕΡΓΑΝΗ” η σύμβαση της απλήρωτης πρακτικής άσκησης.

Υπάρχουν επίσης χιλιάδες σπουδαστές των Δ.ΙΕΚ που κάνουν αυτή την περίοδο την πρακτική τους άσκηση απλήρωτη σε μια περίοδο που τα προβλήματα είναι οξυμένα  για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Χιλιάδες σπουδαστές όλων των ειδικοτήτων και ιδιαίτερα αυτών που σχετίζονται με τον τουρισμό που αυτή την περίοδο “έκλειναν” τη δουλειά για την καλοκαιρινή σεζόν με σκοπό να εξασφαλίσουν το αναγκαίο εισόδημα για τον επόμενο χειμώνα. Για τη συντριπτική πλειοψηφία αυτών των εργαζομένων το ποσό αυτό αποτελεί το μοναδικό τους εισόδημα.

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  • Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για να λυθεί το ζήτημα με τις συμβάσεις της πρακτικής άσκησης που οδηγούν στο να αποκλείονται από το επίδομα των 800 ευρώ σπουδαστές που το δικαιούνται;
  • Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση ώστε να ενταχθούν οι σπουδαστές όλων των Δημοσίων ΙΕΚ που κάνουν πρακτική άσκηση ή έχει ανασταλεί στο έκτακτο επίδομα των 800€, αλλά και στην έκπτωση ενοικίου με βάση τις αντίστοιχες ΚΥΑ. ·Τι μέτρα θα πάρει ώστε να ενταχθούν οι σπουδαστές όλων των Δημοσίων ΙΕΚ της χώρας στο έκτακτο επίδομα των 800 ευρώ και στην έκπτωση ενοικίου με βάση τις αντίστοιχες ΚΥΑ».
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 956 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.