Εσύ προμηθεύτηκες το βιτριόλι σου σήμερα; (Γράφει η Δανάη Αγγέλου)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Η ζωή με έχει μάθει να μην έχω τρελές απαιτήσεις όσον αφορα στον κόσμο στον οποίο κινούμαστε και ζούμε. Οι κοινωνίες με τα στραβά και τα παράλογα τους δεν μας αφήνουν περιθώρια ουτοπικών σχεδιασμων.

Όμως αναρωτιέμαι όλο και περισσότερο, χρόνο με τον χρόνο – πως να τολμήσεις έστω φευγαλέα, σε στιγμή ρεμβασμού να προσεγγίσεις τη Neverland, ουτοπία, ιδανική πολιτεία, πες το όπως θες, όταν ζεις σε έναν κόσμο μετά βίας υποφερτό, ελάχιστα δίκαιο και εννόμως άδικο;

Πως να αναθαρρήσω, να χαρώ, να αφεθώ σε έναν κόσμο άνομο, χαοτικό και αβάσταχτα πικρό; Όσο ζω στην επικινδυνη Toxicland;

Έναν χρόνο μετά την ακραία και φρικώδη περιπέτεια της Ιωάννας, που σε ένα καθεστώς πρόνοιας θα μπορούσε να προβλεφθεί και αποφευχθεί, επαναλαμβάνεται η αποτρόπαια και αδίστακτη πράξη από έναν ιερέα αυτήν την φορά (ο θεός δεν θέλησε να τον κάνει).

Πόσα περιστατικά πρέπει να δούμε ακόμη; Στα πόσα θα σταματήσει αυτό; Είναι πράγματι πολύ λίγα για να ασχοληθούμε σοβαρά με αυτό έτσι δεν είναι;

Μέχρι να γίνουν αρκετά, μέχρι να κινδυνεύσει ένας ανώτερης κατηγορίας πολίτης δεν χρειάζεται να το ψάξουμε πολύ ούτε να αλλάξουμε την ισχύουσα νομοθεσία (ναι σωστά το μάντεψες, δεν υπάρχει νομοθεσία!)

Γι’ αυτό όποιος/α θέλει να παραγγείλει το βιτριόλι του/της μπορεί να το κάνει και να μην δώσει λογαριασμό ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.

Μπορείς να το αγοράσεις σε τιμή ευκαιρίας (τι στραγάλια τι βιτριόλι άλλωστε…), είτε είσαι ελαιοχρωματιστής είτε είσαι π.χ. βιβλιοθηκάριος, γιατί σε μια δημοκρατική χώρα σαν κι αυτή δεν βάζουμε ταμπέλες όσον αφορά στην αγορά του εν λόγω προϊόντος.

Είμαστε διακριτικοί άνθρωποι δεν μας αφορούν αυτά. Μακάρι τη διακριτικότητα αυτή να την κρατούσαμε για άλλες περιστάσεις.

Μακάρι η λογική -ως έννοια και ως δράση- να φαίνονταν έστω και αμυδρά στο βάθος του ορίζοντα.

Από την Κυνεγονδη Α.

Η Δανάη Αγγέλου είναι απόφοιτη του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Κατάγεται από τα Γιαννιτσά του Νομού Πέλλας. Γνωρίζει καλά την αγγλική καθώς και τη γαλλική και ισπανική γλώσσα Έχει ασχοληθεί με την παράδοση ιδιαίτερων μαθημάτων σε παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου. Έχει εργαστεί ως υπάλληλος στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αξιούπολης και αυτό το καιρό εργάζεται πάνω στο ΠΜΣ Συστηματική Φιλοσοφία του ΑΠΘ.

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 958 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.