Ευθυνόμαστε Όλοι (του Δημητρίου Ρίζου – Δρ. Θεολογίας, Φιλολόγου*)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Δημήτριος Ρίζος(Αναδημοσίευση από το περιοδικό «Μεγαλομάρτυρες», τεύχος Μαΐου 18, Φλώρινα).

Για πολλοστή φορά σχολιάζω το θέμα. διότι εἶναι πράγματι το ΘΕΜΑ, και ἀναφέρομαι στο δημογραφικό. Δυστυχῶς ὅλα τα στοιχεῖα φανερώνουν ὅτι ὁδηγούμαστε στον ἀφανισμό τοῦ Γένους ὄχι ἀπό ἐχθρική, πολεμική ἐνέργεια, ἀπό λιμό ἢ λοιμό, ἀλλά ἀπό λανθασμένη θεώρησι και ἀντιμετώπισι τοῦ προβλήματος, δηλαδή ἀπό δική μας εὐθύνη. Οὔτε τώρα που ἔχει γίνει μη ἀναστρέψιμο δεν φαίνεται να ἀπασχολῆ σοβαρά την Ἐκκλησία και την Πολιτεία. Ἀναφέρω την θρησκευτική και πολιτική ἀρχή διότι το θέμα εἶναι και πνευματικό και κοσμικό πολιτικό.

Εἶναι πνευματικό διότι σχετίζεται ἄμεσα με την ἠθική ὑποχρέωσι τῆς τεκνογονίας μέσα στον χριστιανικό γάμο. Εἶναι και πολιτικό ἐπειδή συνδέεται με την διαδοχή τοῦ ἔθνους σε ἀνθρώπινο δυναμικό. Για να ὑπάρχη κράτος εἶναι ἀναγκαία ἡ ὕπαρξις ἐξουσίας, χώρας και λαοῦ.

Να ἡ εὐθύνη που ἀναλογεῖ στον καθένα μας: Πριν ἀπό κάποια χρόνια θεωρήθηκε σημαντική ἐξέλιξις και μεγάλη πρόοδος, κυρίως στην γυναικεία χειραφέτησι, ὁ λεγόμενος οἰκογενειακός προγραμματισμός. Αὐτό ὁδήγησε στην ἀποφυγή τῆς τεκνογονίας. Ἀνατράπηκε μετά ἡ κλίμακα τῶν ἀξιῶν. Πιο ψηλά μπῆκε ἡ καλοπέρασι, ἡ ἀποποίησις εὐθυνῶν. Τονίσθηκαν, και νομοθετικά θωρακίσθηκαν, οἱ προσωπικές ἐλευθερίες και τα ἀτομικά δικαιώματα, χωρίς ὡστόσο να γίνεται ἀναφορά σε ἀντίστοιχες ὑποχρεώσεις και καθήκοντα. Διακόπηκε και ἡ παράδοσις τῆς πολυτεκνίας.

Σπάνιο φαινόμενο το τρίτο παιδί σε μία οἰκογένεια. Ἡ μίμησίς ξένων προτύπων, ἢ ἡ ἐπιβολή αὐτῶν ἀπό ὑπερκρατικά κέντρα, ὅπως ὁ πολιτικός γάμος, και ἡ ἐξέλιξίς του σε συμβίωσι, και πιό πέρα σε ἄγονο γάμο ἢ σύμβίωσι ὁμοφύλων μεγιστοποίησαν το θέμα. Για τους περισσοτέρους προηγοῦνται οἱ σπουδές και ἡ καριέρα και ὅταν ἔρχεται ὁ γάμος εἶναι ἄγονα τα χρόνια.

Και τελευταῖα, με την κρίσι, ἡ μαζική φυγή νέων ἀνθρώπων, που εἶναι σε γόνιμη παραγωγική ἡλικία, κυρίως ἐπιστημόνων, στεροῦν ἀκόμη περισσότερο την Ἑλληνική κοινωνία ἀπό ἀνθρώπινο δυναμικό. Βεβαίως σημαντικός λόγος εἶναι ἐπίσης και ἡ ἀνεργία, με την συνεπαγόμενη ἀδυναμία να συντηρηθοῦν οἰκογένειες.

Χωρίς ἕνα γενναίο “ταρακούνημα” για να ξυπνήσουν συνειδήσεις και να ἀλλάξη στην Ἑλλάδα ἡ νοοτροπία μας στο θέμα τῆς τεκνογονίας, το δημογραφικό πρόβλημα σύντομα θα γίνει ἡ ταφόπλακά μας. Χθές ἔπρεπε να ληφθοῦν τα ἀναγκαῖα μέτρα ἀπό Ἐκκλησία, την Πολιτεία και τον λαό, για να προλάβουμε το τέλος.

Ἡ ν.τ.π. πέτυχε στην Ἑλλάδα, με μεγάλη εὐκολία και με την πλήρη συγκατάθεσι και συνέργειά μας, να μᾶς ὁδηγήση σε φυλετικό ἀφανισμό. Ἀνοίξαμε χῶρο για πλουραριστική κοινωνία στην Ἑλλάδα χωρίς ὅμως Ἕλληνες!


*Ο Δημήτριος Π. Ρίζος, είναι Δρ Θεολογίας, Φιλόλογος, και με έντονη, πλούσια και πολυποίκιλη συγγραφική, πνευματική, Εθνική και κοινωνική παρουσία, προσφορά και δραστηριότητα στην ακριτική Φλώρινα, όπως και Εκδότης, Ιδιοκτήτης και Διευθυντής του περιοδικού «Μεγαλομάρτυρες», Πανοσοπούλου 6, ΤΚ 53100, Φλώρινα, τηλ. 235028940,

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 956 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


One thought on “Ευθυνόμαστε Όλοι (του Δημητρίου Ρίζου – Δρ. Θεολογίας, Φιλολόγου*)

  • 04/11/2019, 15:50
    Permalink

    Η παγκοσμιοποίηση λέει να μην κάνουμε πολλά παιδιά, αλλά οι γυναικες το εφαρμόζουν αυτό από μόνες τους (όταν φύγουν από το χωράφι και πανε στην πόλη σταματανε να γεννανε). Δεν χρειάζεται να ρίχνουμε το βάρος συνέχεια στις σκοτεινές δυνάμεις. Ο παγκόσμιος πληθυσμός θα μειωθη με μαθηματική ακρίβεια, όταν όλος ο πλανήτης εκβιομηχανιστη, και αυτό δεν είναι μακριά.
    https://apologhtika.blogspot.com/2015/07/blog-post_45.html

    Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.