Ευρεία σύσκεψη για τον κάθετο άξονα στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Tη Δευτέρα 10/02/2020 πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας στην οποία συμμετείχαν ο βουλευτής  Π.Ε Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος  Κασαπίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης  Φλώρινας κ.  Γιάννης Κιοσές, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασίλης Άμπας, ο δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Σωτήρης Βόσδου, ο πρόεδρος της ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε κ. Γιωργος Κωνσταντόπουλος, ο Διευθύνων σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Κουτσούκος, ο κ. Χαράλαμπος Κιουρτσίδης εκ μέρους της Διαχειριστικής Αρχής καθώς και στελέχη της Περιφερειακής  Ενότητας Φλώρινας και της Διαχειριστικής Αρχής.

Μοναδικό θέμα της σύσκεψης ήταν η τελική χάραξη του οδικού άξονα Φλώρινα – Ξινό Νερό. Σε έκτακτη σύσκεψη η οποία διεξήχθη τη Δευτέρα 03/02/2020 -από την οποία απουσίαζε λόγω κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων ο Βουλευτής κ. Γιάννης Αντωνιάδης- είχε σχεδιαστεί νέα χάραξη, η οποία θα ήταν πάνω και παράλληλα στην παλιά χάραξη  Ξινό Νερό – Βεύη – Κ.Βεύη – Φλώρινα.

ΚΑΘΕΤΟΣ_ΑΞΟΝΑΣ_ΣΥΣΚΕΨΗ

Επί της συγκεκριμένης πρότασης ο κ. βουλευτής εξέφρασε τη σφοδρή διαφωνία του και τις έντονες αντιρρήσεις του και δήλωσε ότι δεν πρόκειται να δεχτεί τη λύση η οποία προτείνεται. Όπως δήλωσε ο κ. βουλευτής στα στελέχη της Εγνατίας Οδού, η υιοθέτηση αυτού του σχεδίου καθυστερεί ακόμα περισσότερο την υλοποίηση του έργου, ακυρώνει την προηγούμενη μελέτη και παράλληλα χάνονται εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που δαπανήθηκαν για την εκπόνηση της παλιάς μελέτης. Επίσης, ο κ. βουλευτής τόνισε ότι η αλλαγή χάραξης σημαίνει επιπλέον καθυστέρηση δύο ετών, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι δεν θα προλάβει να δημοπρατηθεί και να απορροφηθούν τα είκοσι εκατομμύρια ευρώ μέχρι το τέλος του 2023, ώστε να αποτελέσει έργο-γέφυρα για το 6ο ΕΣΠΑ.

Μετά από εξαντλητικό διάλογο και εξέταση όλων των δεδομένων και όλων των επιμέρους λύσεων και την τοποθέτηση και των αιρετών εκπροσώπων του Α’ και Β’ βαθμού Αυτοδιοίκησης, πρυτάνευσε η κοινή λογική και τελικά επιλέχθηκε από όλους τους παραβρισκόμενους η λύση η οποία είχε προετοιμαστεί όλους τους προηγούμενους μήνες και αφορά τον οδικό άξονα ο οποίος περνάει από τις παρυφές του ορυχείου Βεύης και του δάσους πλησίον του Αγίου Βαρθολομαίου, της Λεπτοκαρυάς με κατάληξη στο Αμμοχώρι.

Ο κ. βουλευτής εξέφρασε την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα της συνάντησης και την αμοιβαία αποδεκτή λύση που υιοθετήθηκε από όλους τους συμμετέχοντες. Τέλος, συμφωνήθηκε η επίσπευση των απαραίτητων ενεργειών προκειμένου σύντομα να προχωρήσουν οι διαδικασίες που απαιτούνται για την υλοποίηση του έργου χωρίς να υπάρχουν επιπλέον χρονικές καθυστερήσεις.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ του βουλευτή ΝΔ Φλώρινας Γιάννη Αντωνιάδη


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 953 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.