Ευρωπαϊκή έρευνα σχετικά με την χρήση των νέων τεχνολογιών στην οδική ασφάλεια των ποδηλάτων

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

«Σήμερα σε ολόκληρο τον κόσμο πολλοί χρησιμοποιούν το ποδήλατο ως μέσο μεταφοράς και πολλοί άλλοι αρχίζουν και αντικαθιστούν το αυτοκίνητο με το ποδήλατο για τις μετακινήσεις τους. Τα οφέλη του ποδηλάτου είναι γνωστά και πολλαπλά, σχετικά με τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης του χρήστη, όσο και σχετικά με το μειωμένο κόστος και χρόνο μετακίνησης που το συνοδεύουν. Επιπλέον το ποδήλατο είναι το πιο φιλικό μέσο μεταφοράς προς το περιβάλλον.

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα, όπου η ανάπτυξη τους είναι ραγδαία, παρέχουν υποβοήθηση στους χρήστες διευκολύνοντας έτσι τη χρήση τους σε μεγαλύτερες αποστάσεις, με μεγαλύτερη ταχύτητα και λιγότερη κούραση. Ιδιαίτερης σημασίας παρόλα αυτά είναι και ο τομέας της ασφάλειας των ποδηλάτων, ο οποίος επιδέχεται βελτίωση, και απασχολεί μεγάλο κομμάτι της επιστημονικής κοινότητας σήμερα.

Σε αυτή τη προσπάθεια για την αύξηση της ασφάλειας στα ποδήλατα δημιουργήσαμε ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με νέα συστήματα στα ποδήλατα τα οποία μπορούν να αυξήσουν την ασφάλεια.

Μέσα από αυτό το ερωτηματολόγιο προσπαθούμε να βρούμε τις τεχνολογίες που θα έκαναν τα ποδήλατα ασφαλέστερα, βοηθώντας ένα χρήστη ποδηλάτου μην να εμπλακεί σε ατύχημα χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες και πιο αποδοτικά ενεργοποιώντας την επικοινωνία μεταξύ φαναριών και ποδηλάτου, ώστε τα ποδήλατα να έχουν πράσινο. Θα θέλαμε τη γνώμη σας σε αυτή τη προσπάθεια. Ευχαριστούμε.»

Ο σύνδεσμος της έρευνας / ερωτηματολόγιου είναι ο εξής:

https://bikesurvey.utwente.nl


Επιπλέον εδώ μπορείτε να βρείτε μια πρόσφατη δημοσίευση μου σχετικά με τις νέες τεχνολογίες στα ποδήλατα: https://doi.org/10.1080/01441647.2022.2122625

Με εκτίμηση,

Γεώργιος Καπουσίζης

https://people.utwente.nl/g.kapousizis

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *