Ζήτωσαν… (του Θανάση Γερμανίδη)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Α) Ολυμπιακοί αγώνες το 2004 στην Αθήνα. Τεράστιες οι Δαπάνες. Όμως ο ισολογισμός, έσοδα-έξοδα, ακόμη να κλείσει. Γιατί άραγε; Πολλά από τα έργα τώρα είναι σε εγκατάλειψη. Κάναμε την εθνική μας φιγούρα και μετά αδιαφορία.

Οι σύγχρονοι αγώνες δεν έχουν την ομορφιά που είχαν οι αγώνες της αρχαιότητας. Οι νικητές στεφανώνονταν με φύλλο αγριελιάς, τον κότινο. Μερικές φορές γκρεμίζονταν τα τείχη της πόλης καταγωγής των νικητών.

Τότε δεν υπήρχαν τα δολάρια και τα ευρώ και δεν γίνονταν μετεγγραφές αθλητών από χώρα σε χώρα. Έτσι ένας αθλητής της Αιθιοπίας, παίρνει την υπηκοότητα π.χ. της Ολλανδίας και αγωνίζεται με τα χρώματα της “νέας” εμπορικής πατρίδας του. Αντί να αναρτηθεί η σημαία της Αιθιοπίας, αναρτάται η σημαία της Ολλανδίας. Πανηγυρίζουν οι Ολλανδοί και θλίβονται οι Αιθίοπες.

Όταν η Θεσσαλονίκη ανακηρύχθηκε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης ήταν επίσης μεγάλες οι Δαπάνες. Ούτε και σε αυτήν την περίπτωση έκλεισε ο ισολογισμός. Γιατί άραγε; Τώρα ποιός ήταν πρωθυπουργός το 2004, ποιά ήταν πρόεδρος και ποιός ήταν υπουργός πολιτισμού στην περίπτωση της Θεσσαλονίκης καλύτερα να τους βρείτε εσείς. Αν εγώ τους αναφέρω μπορεί να φάω καμιά μήνυση και δεν μου φτάνουν δέκα συντάξεις…

Β) Συνθήματα δυό. 1) Μη γλύφεις εκεί που φτύνεις 2) Εδώ που το όνειρο τελειώνει (γραμμένα σε τοίχους).

Γ) Πως ένα αυτοκίνητο σώζει έναν εγκληματία; Ένας εγκληματίας δολοφόνος ανέβηκε στον 5ο όροφο πολυκατοικίας. Στον δρόμο είχαν μαζευτεί ένοικοι της οικοδομής και άλλοι περίοικοι. Όλοι με κακές διαθέσεις. Κάποια στιγμή ο εγκληματίας ανέβηκε στην άκρη της ταράτσας και απειλούσε ότι θα πέσει.

Ένας νεαρός γεροδεμένος ανέβηκε στην ταράτσα και έπιασε τον εγκληματία για να μη σκοτωθεί. Όμως ο λαός από κάτω φώναζε στον νεαρό να αφήσει τον εγκληματία να σκοτωθεί. “Ναι αλλά ακριβώς από κάτω είναι το αυτοκίνητο μου και θα σακατέψει το καπό”, είπε ο νεαρός.

Θανάσης Γερμανίδης

Θανάσης Γερμανίδης

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 956 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.