Ζώο και άνθρωπος

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Το μυστήριο της υπαρξιακής μαγείας του γίγνεσθαι θα παραμείνει ακατανόητο και άλυτο. Οι έρευνες των αστροφυσικών, προσπαθούν να ερμηνεύσουν και να κατανοήσουν αυτό το άλυτο  μυστήριο του γεγονότος.

Δεν μπόρεσε ποτέ ο ανθρώπινος νους να κατανοήσει την λογική της ύπαρξης του κοσμογίγνεσθαι. Ο λόγος ή η αιτία που μπορεί να δοθεί είναι ότι ο άνθρωπος παραμένει πάντα ως παρατηρητής, στην εξέλιξη των γεγονότων του σύμπαντος.

Δεν υπήρξε αρχή του γίγνεσθαι (κύκλος) ο οποίος είναι αναλλοίωτος και άφθαρτος στο χρόνο. Ο φιλόσοφος Αριστοτέλης έλεγε ότι το σύμπαν είναι αγέννητο και αιώνιο. Απλώς ο κύκλος του γίγνεσθαι περιέχει άπειρα σημεία της εξέλιξης, αλλοίωσης, φθοράς και θανάτου στο χρόνο. Αυτή είναι η ύπαρξη της μαγείας του κοσμογίγνεσθαι. Όσοι  γεννιούνται έχουν την μοναδική  ευκαιρία να κατανοήσουν και να αντιληφθούν αυτό το μεγαλείο και δέος αυτής της ύπαρξης.

«Το σύμπαν είναι λογικό και μη γραμμικό».

Ο άνθρωπος έχει τα ίδια εσωτερικά κέντρα με το ζώο, απλώς έχει την δυνατότητα της χρήσης του κέντρου της λογικής και αυτό κάνει την διαφορά από το ζώο.

Η παράλογη πραγματικότητα όμως για τον άνθρωπο είναι ότι δυστυχώς  το μεγαλύτερο ποσοστό της ανθρωπότητας αδυνατεί ή δεν θέλει να αναπτύξει το κέντρο της λογικής ώστε να τολμήσει να κάνει την διαφορά από το ζώο και έτσι βρίσκεται στον ίδιο παρανομαστή.

Η λογική περιέχει πολλούς παράγοντες που συντελούν στην ανάπτυξη και την εξέλιξη του ανθρώπου. Χωρίς την λογική ο άνθρωπος παραμένει σε μια ανθρωπόμορφη ζωική κατάσταση.

Κάποιοι άνθρωποι λειτουργούν συνήθως (ανάλογα) με το συναίσθημα, με το ένστικτο ή με την λογική τους. Υπάρχει μια αστάθεια λειτουργίας των ανθρώπων και αυτό οφείλεται σε μια (στασιμότητα) και όχι στην ανάπτυξη των εσωτερικών  κέντρων.

Παράδειγμα εκεί που είναι να λειτουργήσει το κέντρο της λογικής, λειτουργεί το κέντρο του συναισθήματος, οπότε έχουμε μια λειτουργική (ανωμαλία) των κέντρων και η ψευδαίσθηση μας κάνει να αντιλαμβανόμαστε ότι λειτουργούμε λογικά.

Η αλήθεια είναι ότι πράγματι κάποια τμήματα ανθρώπων έχουν κάνει πολύ μεγάλη ραγδαία πρόοδο, εξέλιξη όσο αφορά την τεχνολογία, ιατρική και σε διάφορους επιστημονικούς  χώρους.  

Το ερώτημα είναι αν ο άνθρωπος παράλληλα έχει κάνει για τον εαυτό του καμιά ραγδαία πρόοδο, εξέλιξη; Με ποια λογική σκέψη θεωρούμε και κρίνουμε ότι ο άνθρωπος εξελίσσεται;  Η λογική στα μαθηματικά ορίζεται από το σωστό ή λάθος. Ώστε η λογική συμπεριλαμβάνει και τις δυο έννοιες, το σωστό και λάθος «λογικά και παράλογα».

Ο άνθρωπος δεν μπορεί να κρίνει τον εαυτό του, δηλαδή αν η λογική του σκέψη είναι σωστή η λάθος. Είναι πολύ δύσκολο ποιος θα κρίνει ποιόν.

Για να  λειτουργήσει το κέντρο της λογικής του ανθρώπου θα πρέπει πρώτα να ενεργοποιηθεί και το δεύτερο ημισφαίριο του εγκεφάλου. Τότε θα έχει μια πλήρη λειτουργία ο εγκέφαλός του όπου η εξέλιξη της λογικής του ανθρώπου θα μπορεί να  κατανοεί και να αντιλαμβάνεται τα πάντα.

Για να γίνει αυτό εφικτό σε έναν άνθρωπο πρέπει πρώτα αυτός να διδαχθεί από έναν δάσκαλο.  Τώρα η λεπτομέρεια είναι όχι ότι δεν υπάρχουν δάσκαλοι αλλά που τους βρίσκεις. 

Η πραγματικότητα της αλήθειας είναι ότι η διαφορά ανάμεσα στα ζώα και τους ανθρώπους είναι ότι εμείς παραμένουμε δίποδοι.

Συγγραφέας – ερευνητής Ιωάννης Ευθυμιάδης

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 958 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.