Ημέρα ανακύκλωσης από τον Δήμο Πρεσπών (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Στο πλαίσιο της έναρξης δράσεων αναβάθμισης της ανακύκλωσης και της κομποστοποίησης στην περιοχή της Πρέσπας, ο Δήμος Πρεσπών οργάνωσε, την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου, ημέρα ανακύκλωσης με στόχο την ενημέρωση μαθητών του γυμνασίου και των λυκειακών τάξεων της περιοχής σχετικά με την ανακύκλωση και τη χρήση των νέων κάδων που προμηθεύτηκε ο Δήμος στα πλαίσια του έργου GreenPoint Mob, που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα INTERREG IPA II CROSS BORDER COOPERATION PROGRAMME GREECE – ALBANIA 2014-2020.

ANAKYKLVSH-DHMOS-PRESPVN-2019

Αρχικά, οι μαθητές καθώς και οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Πρεσπών και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που έδωσαν το παρών, ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα GreenPoint Mob από τον εξωτερικό συνεργάτη του Δήμου Θωμά Βαρβέρη. Στη συνέχεια η εκπρόσωπος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Δυτικής Μακεδονίας (ΔΙΑΔΥΜΑ) Κατερίνα Γιαννακούλη μίλησε για το κινητό πράσινο σημείο που προμηθεύτηκε η εταιρεία με στόχο την κάλυψη των αναγκών ανακύκλωσης του Δήμου, ενώ στελέχη του Δήμου Πρεσπών παρουσίασαν στατιστικά στοιχεία για τη διαχείριση απορριμμάτων καθώς και για την πρόοδο στην υλοποίηση του τοπικού σχεδίου διαχείρισης.

ANAKYKLVSH-DHMOS-PRESPVN-2019

Το πράσινο σημείο καλύπτει εκτός των τεσσάρων βασικών ανακυκλώσιμων υλικών (χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο, γυαλί) και τις υπόλοιπες ροές οικιακών αποβλήτων για αξιοποίηση στα πλαίσια της κυκλικής οικονομίας (ρούχα, υφάσματα και παπούτσια, μικρές ηλεκτρικές συσκευές, χρησιμοποιημένοι λαμπτήρες, μπαταρίες, τηγανόλαδα, επικίνδυνα οικιακά απόβλητα).

ANAKYKLVSH-DHMOS-PRESPVN-2019

Ακολούθησε επίδειξη ανακύκλωσης πλαστικού με διαχωρισμό των 6 ειδών πλαστικού από εκπρόσωπο της ΚΟΙΝΣΕΠ “Φύση και Πολιτισμός”.

Δείτε το σχετικό βίντεο και φωτογραφίες:


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 953 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.