Ημέρα μνήμης των εθνικών ευεργετών στη Φλώρινα (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Εκδήλωση για τον εορτασμό της Ημέρας Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών και Δωρητών της πόλης της Φλώρινας, πραγματοποίησε η Αντιπεριφέρεια Φλώρινας, τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2019.

Αρχικά, τελέστηκε δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Παντελεήμονα Φλώρινας. Ακολούθησε Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο της Πλατείας Γ. Μόδη και κατάθεση στεφάνων από τους επισήμους.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη εορτή καθιερώθηκε το 2007 με προεδρικό διάταγμα, προκειμένου να τιμούνται οι εθνικοί – αλλά και τοπικοί ευεργέτες – για την προσφορά τους στην πρόοδο του γένους και της πατρίδας.

«Οφείλουμε να τιμάμε τους Εθνικούς Ευεργέτες, διότι συνέβαλαν τα μέγιστα στην πρόοδο της παιδείας και στην πολιτισμική εξέλιξη της χώρας, αποδεικνύοντας πως η αλληλεγγύη και η φιλανθρωπία χαρακτηρίζουν την ελληνική ψυχή.

Θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντική την προσπάθεια να αναδειχθούν τα κληροδοτήματα των Ελλήνων ευεργετών, όχι μόνο ως χρέος στη μνήμη τους, αλλά και για να φωτίσουν τον δρόμο και των επόμενων γενεών προς αυτή τη κατεύθυνση.

Και εδώ στην ακριτική Φλώρινα έχουμε ευεργέτες, όχι ίσως του βεληνεκούς των εθνικών ευεργετών, αλλά με ιδιαίτερη συνεισφορά στην πόλη». τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Ιωάννης Κιοσές.


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 917 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό8%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *