“Ημέρες Καινοτομίας” στη Φλώρινα, με τίτλο “Η καινοτομία ως εργαλείο στην μετάβαση”

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα, Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022, το πρώτο μέρος της εκδήλωσης “Ημέρες Καινοτομίας”, με τίτλο “Η καινοτομία ως εργαλείο στην μετάβαση”.

Το πρωί, στην πλατεία Γεωργίου Μόδη, με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, πραγματοποιήθηκε έκθεση εφαρμογών υψηλής τεχνολογίας, από πολυβραβευμένες φοιτητικές και μαθητικές ερευνητικές ομάδες και παρουσιάστηκαν έξι μονοθέσια αγωνιστικά οχήματα, δυο πύραυλοι, ένα αεροπλάνο, μια μοτοσυκλέτα και ένα drone.

Το απόγευμα, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Φλώρινας, οι ερευνητικές φοιτητικές ομάδες παρουσίασαν τα έργα τους, συζήτησαν και αντάλλαξαν τεχνογνωσία και καλές πρακτικές. Την παρουσίαση παρακολούθησαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, κ. Γιώργος Κασαπίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας, κ. Σωτήρης Βόσδου, ο Προέδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας Δυτικής Μακεδονίας (Π.Σ.Ε.Κ.), κ. Κωνσταντίνος Τσανακτσίδης, η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Σοφία Φουδούλη, ο Προέδρος Τοπικής Κοινότητας Φλώρινας, κ. Κωνσταντίνος Ρόζας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και Συντονιστής Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και μέλος του Π.Σ.Ε.Κ. Δυτικής Μακεδονίας, κ. Βασίλης Άμπας, ο Καθηγητής της ΣχολήςΓεωπονίας και μέλος του Π.Σ.Ε.Κ. Δυτικής Μακεδονίας, κ. Φωκίωνας Παπαθανασίου, ο Φλωρινιώτης επιχειρηματίας και μέλος του Π.Σ.Ε.Κ., κ. Βασίλης Τιριακίδης, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, κ. Ζαχαρίας Τόνας, και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας, κ. Σάββας Σαπαλίδης.

Την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022, στο Αμφιθέατρο της Σχολής Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας ακολούθησε η δεύτερη μέρα της εκδήλωσης, με παρουσίαση -εισηγήσεις καινοτόμων εφαρμογών στον πρωτογενή τομέα, στη μεταποίηση και την υψηλή τεχνολογία από επιχειρήσεις της Φλώρινας και έκθεση των καινοτόμων εφαρμογών.

Η εκδήλωση είναι σε συνδιοργάνωση με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και τον Δήμο Φλώρινας, με την χορηγία των εταιρειών B&T Composites και Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας Α.Ε.

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *