Ημερίδα για τη διαπολιτισμική εκπαίδευση στο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασε η ημερίδα για τη διαπολιτισμική εκπαίδευση στο σύγχρονο σχολείο που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 06 Δεκεμβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου, με πρωτοβουλία της Δ/νσης Β’ βάθμιας εκπαίδευσης Φλώρινας και σε συνεργασία με τον Δήμο Αμυνταίου και το Δημόσιο ΙΕΚ Φλώρινας.

Η ημερίδα, την οποία συντόνισε η εκπαιδευτικός Β’ βάθμιας εκπαίδευσης Έφη Δούπα, είχε ως στόχο την ενημέρωση των προϊσταμένων Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας εκπαίδευσης και των διευθυντών των σχολικών μονάδων της Π.Ε. Φλώρινας για θέματα που άπτονται της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης καθώς και την παροχή κατάλληλων εργαλείων στους εκπαιδευτικούς ώστε να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα που καλούνται να διαχειριστούν στα πλαίσια και της προσφυγικής/μεταναστευτικής κρίσης.

Το πρόγραμμα της ημερίδας περιλάμβανε τις εξής εισηγήσεις:

Διαπολιτισμική Εκπαίδευση και Παιδαγωγική της Ένταξης: Προσεγγίζοντας την ετερότητα στο σύγχρονο πολυπολιτισμικό εκπαιδευτικό περιβάλλον” από την ειδική επιστήμονα του τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας, Έφη Κηπουροπούλου.

Το Νομοθετικό πλαίσιο για την προσφυγική εκπαίδευση” από τον συντονιστή εκπαίδευσης προσφύγων Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας, Καδιγιαννόπουλο Γεώργιο.

Ψυχικές διεργασίες στο προσφυγικό. Βασικές αρχές για την υποδοχή και ένταξη των παιδιών προσφύγων στην εκπαίδευση.” από τη ψυχολόγο της Άρσις και υπεύθυνη παιδικής προστασίας στη Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων στην Αιανή Κοζάνης, Σαλτσίδου Ευδοξία, και τη φιλόλογο και παιδαγωγό στην ίδια δομή, Μαργαρίτη Σοφία.

“Διαχείριση προσφυγόπαιδων. Ο ρόλος του Διευθυντή της σχολικής μονάδας.” από τον Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας και καθηγητή του τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, Ιορδανίδη Γεώργιο.

Μεταξύ των εισηγήσεων μεσολάβησε καλλιτεχνικό διάλειμμα με τραγούδια από το Μουσικό Γυμνάσιο και το Λύκειο Αμυνταίου.

Δείτε το βίντεο με όλες τις εισηγήσεις και φωτογραφίες:

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 956 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.