Ηττήθημεν μεν νενικήκαμεν δε (του Θανάση Γερμανίδη)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Έχω την ατυχία να διαμένω σε διαμέρισμα που βλέπει στην πλατεία Γ. Μόδη στη Φλώρινα. Έτσι απολαμβάνω φωνασκίες αυτών που είναι στην τρίτη μπύρα. Το πιο ενοχλητικό είναι ο θόρυβος από τα μηχανάκια, κυρίως αυτών που μοιράζουν καφέδες κα οδηγούν με ένα χέρι. Επικίνδυνη δουλειά! Σκληρό το μεροκάματο. Βιάζονται διότι τους πιέζει ο εργοδότης τους και οι πελάτες που είναι ανυπόμονοι.

Μια άλλη κατηγορία φωνασκούντων είναι αυτοί που αποτελούν μια παρέα 4 ή 5 ατόμων. Κάθονται κάθε μέρα στα ίδια τραπέζια. Κομματικά είναι νεοδημοκράτες – πασόκοι και συριζαίοι. Επειδή είναι όλοι ξερόλες γι’αυτό και διαφωνούν με ένταση. Η πιο χαρακτηριστική φράση του νεοέλληνα που δηλώνει «τα ξέρω όλα» είναι «Α, ρε, αν ήμουν εγώ υπουργός θα είχα λύσει όλα τα προβλήματα..»

Πρώτος ξερόλας είναι ο φίλος μου ο Παντελής. Ακούγεται μέχρι τον 5ο όροφο την οικοδομής. ΠΑΣΟΚΟΣ με σκαμπανεβάσματα. Η παρέα αυτή και άλλες ανάλογες παρακαλούν να μην φύγει το καλοκαίρι διότι δεν θα μπορούν να φωνασκούν σε κλειστό χώρο καφετέριας.

Επειδή αναφέρθηκα σε μηχανάκια. Να αναφερθώ και στις μηχανές (δίτροχα) μεγάλου κυβισμού. Ποιο είναι το πρόβλημα; Κινούνται με μεγάλη ταχύτητα στους κεντρικούς δρόμους της μικρής μας πόλης. Ο θόρυβος είναι ανυπόφορος. Μαρσάρουν, αυξάνουν την ήδη μεγάλη ταχύτητα. Η Φλώρινα δεν ενδείκνυται για τέτοιου είδους …..αθλήματα. Οι δρόμοι της είναι ανηφορικοί.

Επειδή περπατάω την πόλη, έχω δει λίγους ποδηλάτες. Μια κυρία σύζυγος φαρμακοποιού χρησιμοποιεί το ποδήλατό της, το οποίο είναι όμορφα στλισμένο. Αλλά και η ποδηλάτης δεν υπολείπεται σε ομορφιά.\

Υ.Γ Βρέστε σε ποιο κόμμα αναφέρεται ο τίτλος του κειμένου. Είναι εύκολο…

Θανάσης Γερμανίδης


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 953 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.