Η ανάσταση του Λαζάρου και η δική μας…

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Γράφει η Μαρία Σκαμπαρδώνη

Ο Χριστιανισμός είναι μία ιδιαίτερα επαναστατική αντίληψη της πραγματικότητας, μία καινούργια ενατένιση του κόσμου.

Μπορώ να πω πως πιστεύω, αλλά δεν είμαι φανατική. Βλέπω στην Καινή Διαθήκη και τη Χριστιανική διδασκαλία πολλές όμορφες διδαχές περί αγάπης και κοινωνικής δικαιοσύνης, οι οποίες αν εφαρμοζόντουσαν έμπρακτα θα μπορούσαν να βελτιώσουν την κοινωνία που ζούμε.

Η Ανάσταση του Λαζάρου, η οποία εορτάστηκε πριν από λίγες ημέρες, είναι μία από τις αναστάσεις νεκρών που πραγματοποίησε ο Ιησούς Χριστός στη διάρκεια της επίγειας διδασκαλίας Του. Είναι μία προτύπωση της ανάστασης των νεκρών, ένα σύμβολο της νίκης επί του θανάτου.

Η ανάσταση των νεκρών είναι μία θεμελιώδης διδασκαλία της Χριστιανικής πίστης, η οποία αποτελεί μία ψυχική ανακούφιση και απελευθέρωση στο θέμα του θανάτου.

Οι άνθρωποι έχουμε συγκεκριμένο χρόνο ύπαρξης επάνω σε αυτό τον κόσμο, όσο και να προσπαθούμε να ξορκίζουμε την ιδέα του θανάτου, τόσο εκείνος μας υπενθυμίζει την παρουσία του.

Κάθε μας ενέργεια είναι μία προσπάθεια να ξεχάσουμε το γεγονός πως είμαστε πεπερασμένα όντα με βιολογικό τέλος. Η κάθε μας πράξη δημιουργίας είναι μία αντιστάθμιση απέναντι στο φόβο του θανάτου.

Η ύπαρξη της μετά θάνατον ζωής, έχει προκαλέσει διαχρονικά διάφορες διχογνωμίες, φιλοσοφικές αντιλήψεις και διαφορετικές απόψεις. Άλλοι άνθρωποι είναι βαθιά και αμετανόητα πεσιμιστές, αρνούμενοι να αποδεχτούν πως υπάρχει η προοπτική να υπάρχει ζωή και μετά το σωματικό τέλος. Άλλοι πάλι, πιστεύουν στη ζωή μετα θάνατον και αυτό τους δίνει δύναμη για όποια δύσκολη στιγμή αντιμετωπίζουν, καθώς αισθάνονται πως θα υπάρξει ανταμοιβή και δικαίωση στο τέλος.

Η αλήθεια είναι, ότι με παρηγορεί η ιδέα ότι υπάρχει και κάτι άλλο πέρα από αυτή τη ζωή, έχω την ανάγκη να αισθάνομαι πως δεν είναι όλα λίγες δεκαετίες με απογοητεύσεις και προβλήματα στο μεγαλύτερο μέρος αυτών.

Με ανακουφίζει η πεποίθηση πως υπάρχει ζωή μετά από αυτό το σύντομο και μαγικό πέρασμα. Χωρίς όμως αυτό να με κάνει να θεωρώ ανούσια τη ζωή αυτή. Μου αρέσει να σχεδιάζω τη ζωή μου, να κάνω όνειρα για αυτή, να προσπαθώ να βελτιώνομαι μέρα με τη μέρα.

Η Ανάσταση του Λαζάρου είναι πέρα από ένα γεγονός και μία διαχρονική ελπίδα για κάθε άνθρωπο που απογοητεύεται στον παρόντα τούτο κόσμο από τις καθημερινές ματαιώσεις και τις διαψεύσεις. Είναι μία υπενθύμιση πως στο τέλος θα νικήσει η ζωή και δε θα μπορέσει να συνθλιβεί από τα μαύρο, το θάνατο, τη σκοτεινιά.

Είτε πιστεύεις, είτε όχι, η Ανάσταση του Λαζάρου είναι μία ελπίδα, λίγη δροσιά μέσα στη σκοτεινιά των ημερών. Μία υπόσχεση και ίσως προτύπωση της δικής μας Ανάστασης..

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Μαρία Σκαμπαρδώνη

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 960 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.