Η ανθρώπινη «βλακεία» (σκοτώνει ότι υπάρχει)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

-Ένας βαθύπλουτος ευγενής αφιέρωσε όλη την ζωή του στο να κυνηγά πεταλούδες, ταξίδεψε σε όλα τα μέρη του κόσμου εκεί που πετούσαν οι ομορφότερες, τις αιχμαλώτιζε και τις έκλεινε στην έκθεση του.

-Μια μέρα ένας πολυταξιδεμένος δρομέας του είπε: Δεν είδα πουθενά τόσες πολλές όμορφες πεταλούδες σαν αυτές, μα δεν έχεις την πολυτιμότερη, υπάρχουν μόνο δυο σε όλο τον κόσμο!

-Από εκείνη την μέρα και μετά ο ευγενής μαράζωνε, έπρεπε να βρει τουλάχιστον την μια! να την κάνει δική του, έτσι άρχισε να ταξιδεύει και πάλι από τον βορά ως τον νότο και από την ανατολή ως την δύση.

-Σε λίγους μήνες την βρήκε μέσα σε ένα τροπικό δάσος, η ομορφιά της ήταν απερίγραπτη, ελκυστική, φανταστική!… άπλωσε την απόχη και την αιχμαλώτισε έβγαλε από το πέτο μια ασημένια καρφίτσα και την κάρφωσε πάνω στο χρυσό κάδρο που έφτιαξε για αυτήν.

-Το ταίρι της την έψαχνε, ήταν Άνοιξη η εποχή της αναπαραγωγής έπρεπε να ζευγαρώσει, μάταια όμως… η ανθρώπινη «βλακεία» για άλλη μια φορά σκότωσε αυτό που η μητέρα φύση φύλαξε για εκατομμύρια χρόνια.-

Κεντρική ιδέα: Το μεγαλύτερο μέρος του προβλήματος για το περιβάλλον είναι η ανθρώπινη «βλακεία».

Σπύρος Ηλιάδης

Σπύρος Α. Ηλιάδης – Δημοσιογράφος – Εκδότης


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 950 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.