Η Ανθρώπινη Ελευθερία (Γράφει η Ερασμία Ιωαννίδου)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Ζούμε σε μια εποχή όπου η δύναμη του συλλογισμού και των σκέψεων βασανίζεται από πολλά. Η κοινωνία ορίζει και ορίζεται από δικούς της νόμους και κανόνες και αυτό έχει σαν επακόλουθο να παραβιάζεται η ανθρώπινη ελευθερία κάνοντας το ταξίδι προς αυτήν, να φαντάζει μακρινό. Το δικαίωμα της ελευθερίας είναι αναπόσπαστο κομμάτι στη ζωή κάθε ανθρώπου, ένα ταξίδι με ανοιχτά πανιά ικανό να ωθήσει μακριά από την αλλοίωση των επιθυμιών, των σχεδίων και των ονείρων.

Η ελευθερία είναι επιλογή και γεννάει μέσα μας εσωτερική επανάσταση, καλλιεργεί ανάγκη συνεχούς αναζήτησης και επαναπροσδιορισμού των δεδομένων. Εφόσον η αποφυγή των όσων καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ως μέλη της κοινωνίας αυτής είναι αδύνατη, τουλάχιστον η ένταξη μας στα δεδομένα που κάθε φορά προστάζει η καθημερινότητα, να μη μας απομακρύνει από τα πιστεύω μας και να μη παραβιάζει και φθείρει τα ιδανικά και τις αρχές μας.

Ο νους και η σκέψη δεν εφησυχάζουν ποτέ, φλέγονται για την «πραγματική» ελευθερία και όχι για την «ιδέα» της ελευθερίας η οποία δημιουργεί μια ψευδαίσθηση και μας αφήνει να νομίζουμε ότι είμαστε ελεύθεροι φαινομενικά, μα στην πραγματικότητα είμαστε δέσμιοι ιδεών, γεγονότων και κατεστημένων από επιβαρυμένες καταστάσεις που επηρεάζουν το μυαλό με αρνητικό πρόσημο.

Το ταξίδι αυτό με προορισμό την ελευθερία απαιτεί ενέργεια, προθυμία, αγώνα, ρίσκο και θυσία για να έρθουν μέσα από τα μικρά πράγματα οι μεγάλες αλλαγές. Βέβαια επειδή όλα είναι θέμα επιλογών και βιωματικών εμπειριών στη ζωή, το όχημα του φόβου και ο συμβιβασμός δημιουργούν οπισθοχωρήσεις, αποστάσεις, εμπόδια και απομακρύνσεις από το στόχο, με αποτέλεσμα να μας καθιστούν ευάλωτους και στάσιμους σε γνώριμα μονοπάτια που οδηγούν σε παραμονή συμβιβαστικών αποφάσεων και πράξεων.

Το ταξίδι μας να έχει σημαία την ανθρώπινη ελευθερία, τον σφυγμό της θέλησης και τον αέρα της τόλμης για να απομακρυνθούν από τη σκέψη και τον νου μας, όλες οι καλλιεργημένες ευθυνοφοβίες βάζοντας πλώρη για το δικαίωμα που έχει ο κάθε άνθρωπος, αυτό…. της ελεύθερης ζωής.

Έρη Ιωαννίδου

Ιωαννίδου Ερασμία

Οικονομικός σύμβουλος – Κειμενογράφος

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 959 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.