Η αξία της ζωής κοντά στη φύση

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Ο άνθρωπος άφησε τη φύση και αυτό είχε ως συνέπεια να ζει σε ένα μόνιμο και διαρκές άγχος. Επέλεξε να μην ακούει το νερό που κυλάει ήρεμα στις λίμνες και να θορυβεί το πνεύμα του από τα αυτοκίνητα που κορνάρουν και τους οδηγούς που βρίζουν ο ένας τον άλλο.

Ο άνθρωπος ζει σε ένα τεχνοκρατικό τρόπο ζωής, εργάζεται σε πολυεθνικές, πληρώνει λογαριασμούς οι οποίοι έρχονται ξανά πριν προλάβεις να πληρώσεις αυτούς που ήδη έχεις, τρέφεσαι από πολυεθνικές, ζεις με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Μας είπαν πως πρέπει να αφήσουμε τη φύση και τη ζωή στην ύπαιθρο και να έρθουμε στην πόλη να εργαστούμε. Η ζωή σε ένα χωριό θεωρείται στην υψηλή γλώσσα ‘’μπας κλας’’ διότι έχει κοντά της ζώα, παραγωγή φυσικών προϊόντων, χειρωνακτική εργασία.

Η ζωή στην ύπαιθρο πλέον θεωρείται ακατάλληλη, επειδή απουσιάζουν από εκείνη τα σχολεία και οι εκπαιδευτικές δομές οι οποίες δίνουν στους νέους τη δυνατότητα σπουδών. Και αυτό δεν έγινε τυχαίως; ο άνθρωπος έπρεπε να αποξενωθεί από το φυσικό περιβάλλον, το οποίο του δίνει τη δυνατότητα να ζει, ακόμα και να λαμβάνει τα βασικά είδη διατροφής.

Η φύση αναγεννά το πνεύμα του ανθρώπου, τον ηθικοποιεί διότι η καθαρότητα του χώρου απομακρύνει από μέσα του το άγχος και την αγωνία, του γεννά καλλιτεχνική έμπνευση και δημιουργικότητα. Το φυσικό περιβάλλον που δεν είναι ανθρώπινη δημιουργία δεν είναι κτίσμα πρόσκαιρο, αλλά περιβάλλον αξεπέραστης ομορφιάς και ιδανικού τρόπου ζωής για κάθε άνθρωπο.

Η βουκολική ζωή η οποία τόσο έχει υμνηθεί από ανθρώπους του πνεύματος, έχει ανυπολόγιστα οφέλη για κάθε άνθρωπο.

Η ζωή στη φύση απαλλάσσει τον άνθρωπο από πολλά άγχη της σύγχρονης καθημερινότητας, του προσφέρει καθαρό νερό και τη δυνατότητα να παράγει και να καταναλώσει φρούτα και λαχανικά καθαρά και απαλλαγμένα από φυτοφάρμακα και άλλες ουσίες τα οποία παράγονται και πωλούνται στις πολυεθνικές. Η επαφή με τα ζώα, η συναναστροφή με άλλα πρόσωπα και η παρακολούθηση του μεγαλείου της φύσης, εξανθρωπίζουν τον άνθρωπο.

Σημαντικό βήμα για την επιστροφή πολλών ανθρώπων στη φύση είναι η μέριμνα σχολείων και το χτίσιμο νοσοκομείων, τα οποία είναι ο κύριος λόγος που οι περισσότεροι άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τη ζωή στη φύση. Αν μπορούμε να ζήσουμε μία ζωή με λιγότερο άγχος και όχι τόσο επιβαρυμένη από αγωνίες περιττές, η επιστροφή στη φύση είναι μονόδρομος.

Αξίζει να θυμηθείς την πλευρά σου εκείνη που θέλει να ζει με ανόθευτα προϊόντα, να πίνει καθαρό νερό, να τρέχει και να περπατάει μέσα στα βουνά. Διότι όπως είχε πει και ο Ζαν Ζακ Ρουσώ, ο άνθρωπος γέμισε άγχος επειδή απομακρύνθηκε από τη φύση.

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Μαρία Σκαμπαρδώνη


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 925 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό8%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *