Η ατιμία δεν έχει φύλο (της Μαρίας Σκαμπαρδώνη)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Οι γυναίκες είναι φιλοχρήματες. Οι άνδρες όλοι είναι καθάρματα’’.

Φράσεις που όλοι ακούμε στη ζωή μας, αναπαράγουμε μηχανικά και μας οδηγούν στο σημείο να κρίνουμε ακόμα και τους ανθρώπους που δε γνωρίζουμε με βάση το φύλο τους.

Το φύλο δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως το μόνο επιχείρημα για να κατηγορήσεις έναν άνθρωπο. Η ατιμία δεν έχει φύλο, καλοί και κακοί άνθρωποι υπάρχουν παντού, σε κάθε χώρα, μέρος, ηλικία, τάξη, φύλο.

Η ενοχοποίηση του γυναικείου φύλου δημιουργήθηκε μέσα από την πατριαρχική αντίληψη η οποία ήθελε να διδάσκει πως η γυναίκα είναι κατώτερη ηθικά, πνευματικά και κοινωνικά από τον άνδρα και για αυτό πρέπει να υποτάσσεται.

Σταδιακά, νέοι άνθρωποι αφομοίωναν μέσα τους άσχημες αντιλήψεις για το γυναικείο φύλο τις οποίες και αναπαρήγαγαν μηχανικά. Κατά συνέπεια, οι γυναίκες θεωρώντας πως όλοι οι άνδρες είναι η πηγή του κακού, άρχισαν και οι ίδιες να είναι εχθρικές απέναντι απέναντί τους.

Οι άσχημες συνέπειες της ζωής, οι προδοσίες που βιώνουμε από ανθρώπους, συντελούν και αυτές στο να δημιουργήσουμε αρνητικές αντιλήψεις για ομάδες ανθρώπων. Όμως, ας είμαστε ορθοί. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι το ίδιο, δεν μπορούν να είναι όλοι οι άνθρωποι το ίδιο.

Νομίζω πως πρέπει να ξεκινήσουμε να κρίνουμε τους ανθρώπους με βάση την αντικειμενικά καλή ή κακή συμπεριφορά τους και όχι το φύλο τους. Αυτό θα είναι και το πρώτο βήμα για την καταπολέμηση των διακρίσεων και των προκαταλήψεων με βάση το φύλο ή άλλα γνωρίσματα του ανθρώπου.

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 956 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.