Η Βούλτεψη και το “ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ” (του Γιάννη Χριστάκη)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Γιάννης Χριστάκης

Σε πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή ακούσαμε “πανικόβλητη” την βουλευτή της Ν.Δ. κας. Βούλτεψη να κατηγορεί την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας μεταξύ άλλων και τα εξής: “Με την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών το Ουράνιο Τόξο στη Φλώρινα θα ζητήσει αναγνώριση μακεδονικής μειονότητας και σχολεία. Κάνουν συνέδρια στο Ξινό Νερό κλπ…”

Η κα. Βούλτεψη και η κάθε Βούλτεψη εκεί στην Βουλή θα πρέπει να γνωρίζουν πως η παρέα του Ουράνιου Τόξου αυτά τα ζητάει εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Θα έπρεπε επίσης να γνωρίζουν πότε και πως προέκυψε αυτό το κόμμα για να μην ξεστομίζουν στη βουλή τέτοιες ανοησίες.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μας καθησυχάζει και υποστηρίζει πως με τη συμφωνία των Πρεσπών σβήνουν από το Σύνταγμα των Σκοπίων αυτές οι ψευτοαλυτρωτικές διεκδικήσεις γι’αυτό και θεωρούν την συμφωνία ιστορική.

Παρόλα αυτά η συμφωνία ενοχλεί την αντιπολίτευση της Ελλάδας, των Σκοπίων και το Ουράνιο Τόξο. Τα παρακάτω είναι από τη συνέντευξη που παραχώρησε σε ΜΜΕ στις 17/07/2018 ο Παύλος Βοσκόπουλος. Ο Βοσκόπουλος είναι πρόεδρος του Ουράνιου Τόξου, του κόμματος που διακήρυξε ότι “πρέπει επιτέλους να αναγνωριστούν οι αγώνες και οι θυσίες, η γλώσσα και τα έθιμα του μακεδονικού λαού…”

Δημοσιογράφος: Θέλω να μου πεις πως βλέπεις τη συμφωνία των Πρεσπών. Είναι μια αχτίδα σε αυτά που πιστεύεις;
Βοσκόπουλος: Η συμφωνία είναι κακή. Για να είμαι πιο επιεικής, θα έλεγα ημιτελής. Βρύθει από παραμέτρους κι αστερίσκους, που δεν βοηθούν κανέναν και δεν επιλύουν κανένα πρόβλημα. Η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει στο έδαφος της “μακεδονική μειονότητα”. Τότε γιατί επιμένει να αλλάξει η αναφορά στο σύνταγμα της ΠΓΔΜ περί μειονοτήτων; Μήπως, ρωτάω, επιβεβαιώνουν το πρόβλημα;

Δημοσιογράφος: Υπάρχει, Παύλε, μειονότητα που με βάση τη συμφωνία θα διεκδικήσει την αναγνώριση της;
Βοσκόπουλος: Δεν έχει σχέση με τη συμφωνία. Οι διαδικασίες έχουν αρχίσει εδώ και πολλά χρόνια. Ήδη η Ελλάδα έχει καταδικαστεί δυο φορές από το ΕΔΑΔ για το σπίτι του “μακεδονικού πολιτισμού”. Κάποια στιγμή θα υποχρεωθεί να εφαρμόσει τις αποφάσεις…

Είπε κι άλλα ο Βοσκόπουλος για τους πολιτικούς πρόσφυγες και την απόδοση των περιουσιών. Αυτά πρέπει να τα διαβάσει ο “Ελληναράς” Σάββας Καλεντερίδης και όλοι οι “ειδικοί” ξερόλες που καθημερινά πουλάνε “παλληκαρισμό” μέσα από τα κανάλια και θεωρούν τη συμφωνία των Πρεσπών εσχάτη προδοσία.

Να βγάλουν επιτέλους τα κεφάλια τους από την άμμο για να μάθουν και την πονεμένη ιστορία αυτών των συμπατριωτών μας. Να μάθουν πως την κύρια ευθύνη για τη στάση και τη συμπεριφορά τους την έχουν αποκλειστικά όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις από τον Μεταξά το 1936 έως τον Παπαδόπουλο το 1974.

Αυτές οι κυβερνήσεις αντιμετώπισαν τους σλαβόφωνους Έλληνες με καχυποψία κι αμφισβήτηση. Χτυπήθηκαν με το κοντάρι της Ελληνικής σημαίας. Τους ενοχλούσε η γλώσσα. Τους ενοχλούσε η ομορφιά της διαφορετικότητας. Κάποιοι ενοχλούνται ακόμα και σήμερα δυστυχώς.

Η βαρβαρότητα του κράτους έσπρωξε πολλούς απ’αυτούς πρώτα στην αγκαλιά της βουλγαρικής προπαγάνδας και μετέπειτα στην αγκαλιά των Σκοπίων.

Βέβαια η κυβερνήσεις που προέκυψαν μετά το 1974 συμπεριφέρθηκαν με πλήρη δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη. Άφησαν όμως παλιές αγιάτρευτες πληγές με τους πολιτικούς πρόσφυγες που σε δύσκολες καταστάσεις διώχτηκαν από την Ελλάδα μετά την κατοχή και τους αφαιρέθηκε η ελληνική ιθαγένεια.

Είναι αυτοί που τα τελευταία τριάντα χρόνια περίπου με πρωθυπουργό των φλωρινιώτη Νικόλαο Γρούΐο (Νικολά Γκρουέφσκι) κυβέρνησαν το νέο κράτος των Σκοπίων. Η πίκρα και η νοσταλγία του γυρισμού έγινε μίσος κατά του ελληνικού κράτους και για αντίποινα προσπάθησαν να δημιουργήσουν έξω από την Ελλάδα αντίγραφο της ελληνικής Μακεδονίας και να οικειοποιηθούν την ιστορία και τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, φτιάχνοντας παντού αγάλματα του Φιλίππου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Είναι η πληγή που ακόμα και σήμερα την θέλουν ανοιχτή και να την ξύνουν κάθε φορά οι επαγγελματίες πατριώτες στην Ελλάδα, στα Σκόπια και οι απανταχού παμμακεδονικές οργανώσεις.

Πολλοί από αυτούς εκμεταλλευόμενοι το πατριωτικό συναίσθημα έκαναν καριέρα πάνω στη διχόνοια των δύο λαών.

Η συμφωνία των Πρεσπών είναι η αρχή που θα συμφιλιώσει τις επόμενες γενιές. Η Ελλάδα θα πάψει πλέον να γεννά καθημερινά “μακεδονομάχους” και οι βόρειοι γείτονες μας θα μαθαίνουν από εδώ και εμπρός τν αληθινή ιστορία όπως την έχουν περιγράψει και δυο πρώην πρωθυπουργοί της ΠΓΔΜ Γλιγκόροφ και Γκεοργκέφσκι πως ο Μέγας Αλέξανδρος και οι Μακεδόνες ήταν Έλληνες.

ΥΓ: Εδώ στη Φλώρινα λειτούργησαν νόμιμα βουλγάρικα και ρουμάνικα σχολεία. Οι Βούλγαροι προσδοκούσαν να προσελκύσουν τους σλαβοφωνους και οι Ρουμάνοι τους βλαχόφωνους. Εκλεισαν από μόνα τους. Δεν υπήρξε ενδιαφέρον. Τα μακεδονικά σχολεία που ζητάει η παρέα του Ουράνιου Τόξου το ξέρουν πάρα πολύ καλά πως μετά τη συμφωνία των Πρεσπών δεν θα υπάρχει λόγος ύπαρξης τέτοιων κομματικών οργανώσεων. Γι’αυτό μη πανικοβάλλεστε κα. Βούλτεψη.

Γιάννης Χριστάκης

Φλώρινα 4-1-2019


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 953 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.