Η γάτα ως αισθητική προσφορά και παρέα στον άνθρωπο (της Μαρίας Σκαμπαρδώνη)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Τρέχει και χοροπηδάει, κυνηγώντας μία ακρίδα! Παίζει με ένα ποντίκι και μετά με τα νύχια της το τραυματίζει θανάσιμα.

Η γάτα, αυτό το πονηρό και χαριτωμένο αιλουροειδές, δεν προσφέρει στον άνθρωπο την τροφή ή την ενδυμασία, όπως άλλα ζώα.

Προσφέρει την αισθητική του παρουσία, το χέρι που βυθίζεται στη γούνα της και αισθάνεται τόσο όμορφα, το γουργούρισμα στην κοιλιά που είναι τόσο ευχάριστο να ακούγεται όταν τρώει.

γάτα

Η γάτα, μαζί με τον σκύλο, είναι τα δύο πιο διαδεδομένα κατοικίδια που κρατάνε συντροφιά στον άνθρωπο.

Ειδικότερα η γάτα, κυριαρχεί στην Ιστορία του ανθρώπου και σε διάφορους πολιτισμούς κατείχε σημαντική θέση; στην αρχαία Αίγυπτο, η γάτα λατρευόταν ως θεά –για αυτό μάλλον και η ίδια ακόμα έχει αυτή την υπερήφανη συμπεριφορά.

Όταν πεινάει η γάτα συνηθίζει να τρέχει από πίσω σου και να σε παρακαλάει; ενώ μόλις φάει, αμέσως φεύγει και το παίζει και κυρία, σε εσένα που την τάισες. Και σου κουνάει και την ουρά της επιδεικτικά, διότι πια από ευεργέτης έγινες βάρος. Τώρα θέλει να αποσυρθεί και να κοιμηθεί.

Μπορεί να είναι λίγο αχάριστη, αλλά και πάλι την αγαπάς..

Η γάτα σου δείχνει την ανεξαρτησία, μπορεί να μείνει μόνη της στο σπίτι, δεν την πιάνει πανικός και δε φοβάται ότι θα περάσει χρόνο με τον εαυτό της.

Αντικειμενικά, η γάτα είναι ένα όμορφο ζώο. Η γούνα της, η κατασκευή του προσώπου της, σου δημιουργούν μία ανάγκη μόλις τη δεις, να θέλεις να τη «ζουλήξεις». Η ικανότητά της να ανιχνεύει και να εξοντώνει έντομα και τρωκτικά, όπως και η αδάμαστη θέλησή της για την εύρεση τροφής, την καθιστούν ένα ζώο με πολλές αξιοθαύμαστες ικανότητες.

Ακόμα πιο χαριτωμένα, τα μικρά γατάκια. Η γλύκα που έχουν, το τόσο σιωπηλό νιαούρισμα που προσπαθεί να δυναμώσει μέσα σε ένα νεογέννητο σώμα και η μαμά γάτα που αναδεικνύει το μέγεθος της μητρικής αγάπης –ακόμα και μέσα στο ζωικό βασίλειο.

Μέσα από τα περίεργα και παιχνιδιάρικα μάτια του αγαπημένου αιλουροειδούς, διακρίνει κανείς την αγάπη για τη ζωή, τη σπίθα, τη μαχητικότητα..

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Μαρία Σκαμπαρδώνη


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 953 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.