“Η γαργάρα πάει σύννεφο…” – ΥπερΗΧΩγράφημα

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Λένε πως μια κυβέρνηση αισθάνεται ασφαλής όταν ελέγχει τα μέσα ενημέρωσης. Και έτσι είναι. Αυτό όμως δεν ισχύει απολύτως. Δεν είναι πάντα αρκετό να πλήττεις την ηθική των αντιπάλων σου κατασκευάζοντας πληροφορίες, να τους δαιμονοποιείς, να γίνεσαι δολοφόνος χαρακτήρων διακινώντας φήμες.

Πρέπει να υποχρεώσεις τα μέσα ενημέρωσης που ελέγχεις να εξωραΐζουν τις πολιτικές σου και το κυριώτερο, να θάβουν εκείνες τις ειδήσεις που σε εκθέτουν και σου… χαλάνε το γλυκό, που θέλεις να το σερβίρεις για να το καταπιούν αμάσητο οι πελάτες σου.

Βέβαια, μια φορά κι έναν καιρό που τα μέσα ενημέρωσης ήταν λίγα και βρίσκονταν στα χέρια ανθρώπων με τους οποίους είχες στενές – αιμομικτικές θα έλεγα- σχέσεις, δεν ήταν καθόλου δύσκολο να δημιουργήσεις μια πλαστή εικόνα της πραγματικότητας.

Σήμερα, όμως, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Μπορεί να μπουκώνεις με παροχές διευθυντικές ελίτ των ΜΜΕ, μπορεί να κάνεις εξυπηρετήσεις, μπορεί να προσφέρεις εκδουλεύσεις, όμως δεν γίνεται να έχεις ευχαριστημένους και ικανοποιημένους τους πάντες.

Είναι τόσοι πολλοί που κάποιοι θα δυσαρεστηθούν γιατί απέσπασαν λιγότερα απ’ αυτά που προσδοκούσαν, κάποιους θα τους ενοχλήσει το γεγονός ότι οι ανταγωνιστές τους ευνοήθηκαν περισσότερο, για να μην αναφέρω και εκείνους -γιατί θα υπάρξουν και τέτοιοι- που θα απορρίψουν συμφωνίες κάτω από το τραπέζι και θα αρνηθούν προτάσεις για εξαγορά.

Πρέπει να ομολογήσω πως η σημερινή κυβέρνηση καταβάλλει φιλότιμες προσπάθειες προκειμένου να βολέψει κόσμο και κοσμάκη. Σε άλλους υπόσχεται κρατικές θέσεις, σε άλλους διευκολύνσεις για τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και σε ορισμένους τάζει γρήγορη εξαφάνιση των εκκρεμοτήτων που έχουν με τη Δικαιοσύνη.

Πρέπει να ομολογήσω επίσης πως μέχρι τώρα τα πάει περίφημα αφού κατάφερε να επιβάλει ένα καθεστώς σιωπής γύρω από αστοχίες, γκάφες και φανερά αντιθεσμικές πρακτικές υπουργών, υφυπουργών και στελεχών του κομματικού μηχανισμού.

Με λίγα λόγια, η γαργάρα πηγαίνει σύννεφο!

Ας πούμε, τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης έκαναν γαργάρα τις θετικές δηλώσεις κορυφαίων υπουργών για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Τα φιλοκυβερνητικά μέσα έκαναν γαργάρα τη λογοκρισία που έγινε στην πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Τα φιλοκυβερνητικά μέσα έκαναν γαργάρα τις επιθέσεις που δέχεται η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός από οργανώσεις «Μακεδονομάχων» και ιστοσελίδων στη Βόρεια Ελλάδα λόγω της κωλοτούμπας της Ν.Δ. στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Τα φιλοκυβερνητικά μέσα έκαναν γαργάρα τις εξωφρενικές δηλώσεις της υφυπουργού Δόμνας Μιχαηλίδου για τους «ψυχικώς νοσούντες» αριστερούς. Τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης έκαναν γαργάρα τις αποκαλύψεις της Εφημερίδας των Συντακτών για τον χουντικό βίο και την πολιτεία του νέου γενικού γραμματέα Τουρισμού Κωνσταντίνου Λούλη.

Τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης κάνουν γαργάρα τα κρούσματα βίας στον χώρο των φυλακών και τα περιστατικά παραβατικότητας στους δρόμους. Τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης έκαναν γαργάρα την αναγόρευση του δεσπότη Άνθιμου σε επίτιμο διδάκτορα του ΑΠΘ. Τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης κάνουν γαργάρα τις αντιδράσεις κομμάτων, συνδικάτων και συλλογικοτήτων για την υποβάθμιση των ΣΔΟΕ, ΣΕΠΕ, για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, για την κομματικοποίηση του κράτους.

Όλα τα παραπάνω -και άλλα πολλά ακόμα- δεν αποτελούν ειδήσεις γιατί για τα κυβερνητικά μέσα ενημέρωσης… απλά δεν έχουν συμβεί!

Και να σκεφτεί κανείς ότι οι τωρινοί κατηγορούσαν τους χθεσινούς! Έλεγαν ότι εφαρμόζουν το μοντέλο της Βόρειας Κορέας! Και επειδή στην κυβέρνηση και γενικότερα στη Δεξιά υπάρχουν πρόσωπα που κάποτε ορκίζονταν στον λενινισμό, φαντάζομαι ότι δεν έχουν ξεχάσει αυτό που έλεγε ο ηγέτης των μπολσεβίκων, ότι «τα γεγονότα είναι πεισματάρικα, επιμένουν» και κάποτε θα βγουν στη φόρα με το «έτσι θέλω»…

Εφημερίδα ΗΧΩ Φλώρινας - λογότυπο

ΗΧΩ

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *