Η διαδερμική δισκοπλαστική αποτελεσματική και ασφαλής λύση για την αντιμετώπιση της δισκοπάθειας

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Η κήλη του μεσοσπονδυλίου δίσκου ή δισκοκήλη είναι εξαιρετικά συνηθισμένη πάθηση η οποία δεν κάνει επιλογές ανάμεσα στα φύλα και ταλαιπωρεί μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού. Πρόκειται για μία φθορά και απώλεια δομικής ακεραιότητας του μεσοσπονδύλιου δίσκου ο οποίος παρεμβάλλεται μεταξύ των σπονδύλων.

Μια νέα πρωτοποριακή μέθοδος διαδερμικής δισκοπλαστικής δίνει τη λύση με μια απλή βελόνα ένεσης, όπως εξηγεί ο Χειρουργός Ορθοπαιδικός – Στρατιωτικός Ιατρός  κ. Ποθητάκης Π. Γεώργιος  (www.athensorthopeadic.gr). Τα πλεονεκτήματα της είναι πολλά, όπως το ότι η εφαρμογή γίνεται χωρίς να χρειαστεί νοσηλεία, είναι ελάχιστα επεμβατική μέθοδος “minimal invasive” και ελαχιστοποιεί κάθε κίνδυνο λοίμωξης.

Είναι ασφαλής, καθώς η γέλη (DISCOGEL® ) ακολουθεί τις ρήξεις-ρωγμές του δίσκου, και λόγω της παχύρευστης μορφής της αποτρέπεται η διάχυση.

Ο έλεγχος της εγχεόμενης ποσότητας υλικού μέσω ακτινοσκοπικού γίνεται σε πραγματικό χρόνο ενώ, δεν υπάρχει κάποια γνωστή παρενέργεια έπειτα από εμπειρία > 20 χρόνων χρήσης, ούτε κάποια γνωστή αλλεργική αντίδραση και φυσικά δεν προκαλεί καμία φλεγμονή.

Επίσης, είναι λιγότεροι οι κίνδυνοι ενώ, διατηρούνται οι μύες και οι ιστοί της πάσχουσας περιοχής λόγω της διαδερμικής εφαρμογής του υλικού. Ο ασθενής δεν νιώθει πόνο ο οποίος προκαλείται από μεταγενέστερη στένωση του μεσοσπονδυλίου διαστήματος μετά την θεραπεία (facet syndrome).

Η διατήρηση του μεσοσπονδύλιου ύψους του δίσκου που έχει γίνει εφαρμογή του υλικού είναι εφ’ όρου ζωής και τα αποτελέσματα είναι αντιληπτά έπειτα από μερικές ώρες έως 2 εβδομάδες. Ο ασθενής επανέρχεται σε πλήρη δραστηριότητα σε 5 εβδομάδες. Είναι σημαντική για το σύστημα Υγείας καθώς δεν χρειάζονται νοσηλείες ούτε αποκατάσταση μετά την εφαρμογή.

«Η μέθοδος έχει πάνω από 85% επιτυχία και στο ιατρείο μας το υπολοιπόμενο 15% ελαχιστοποιείται στο 5% αφού γίνεται προσεκτική επιλογή ασθενών και, η μόνη επιπλοκή που μπορεί να προκύψει είναι να μην αποδώσει η μέθοδος» επισημαίνει ο κ. Ποθητάκης.

Μία ακόμα μέθοδος η οποία έχει τη δυνατότητα να γίνει και συνδυαστικά με το DISCOGEL®, είναι η δισκοπλαστική με RF κατά την οποία τοποθετείται ενδοδισκικά ένα ηλεκτρόδιο πλάσματος με μία ειδική βελόνα (trocar) και γίνεται ηλεκτρική διέγερση των ενδοδισκικών αλγουποδοχέων με αποτέλεσμα της απομόνωσή τους και την άμεση ανακούφιση του ασθενούς από το δισκογενή πόνο. Η μέθοδος αυτή μπορεί να συνδυαστεί με τη μέθοδο Discogel για μέγιστο θεραπευτικό αποτέλεσμα.

Από το ιατρείο του Γεώργιου Ποθητάκη – Ορθοπαιδικού Χειρουργού

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 960 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.