Η Ελλάδα τελικά είναι η μοναδική χώρα όπου δεν υπήρξε ποτέ σκάνδαλο NOVARTIS… Όλα ήταν αποκύημα της φαντασίας μας… – ΥπερΗΧΩγράφημα

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Δεν ξέρω πώς θα το εισπράξετε, αλλά στο σημερινό σημείωμα λέω να μην ασχοληθώ με τα καυτά τρέχοντα, όπως είναι το Λυβικό, η διάσκεψη του Βερολίνου ή η υποψηφιότητα για την προεδρία της κ. Σακελλαροπούλου.

Λέω να ασχοληθώ με κάτι «παλιό», όπως, ας πούμε, το σκάνδαλο Novartis. Πείτε με λοιπόν αφελή και εμμονικό που τα σκαλίζω αλλά περίμενα ότι το πρόσωπο της πρώην εισαγγελέα Ελένης Ράικου μετά την κατάθεσή της θα βρισκόταν φάτσα κάρτα στα πρωτοσέλιδα, αν όχι όλων, τουλάχιστον των περισσότερων εφημερίδων.

Γράφτηκαν μόνο κάτι ταπεινά μονόστηλα «χτυπήματα» με διαδικαστικούς τίτλους. Έχουμε και λέμε: Η πρώην Εισαγγελέας Διαφθοράς καταγγέλλει τον πολιτικό της προϊστάμενο για παρεμβάσεις και σχέδιο εξόντωσής της! Και δεν κουνιέται ούτε βλέφαρο!

Ο Παπαγγελόπουλος, από την άλλη, δηλώνει ότι είναι παραληρηματική και δυσώδης η κατάθεση της κας Ράικου, ότι εκτίθεται και βουλιάζει πιο βαθιά στον βούρκο της. Η κυβέρνηση σιωπά. Βγαίνει μετά ο ΣΥΡΙΖΑ και της απαντά με τα εμβάσματα της Novartis, κάτι πεντοχίλιαρα, λέει, προς αυτήν και τον σύζυγό της που είναι γιατρός.

Στην κατάθεσή της στην Επιτροπή της Βουλής, η κα Ράικου είπε απίστευτα πράγματα. Για να είμαι πιο σωστός, είπε τέτοια και τόσα πράγματα που σε μία κανονική χώρα θα ακούγονταν ως απίστευτα. Στη δική μας περίπτωση, όμως, θεωρούνται απολύτως φυσιολογικά.

Ο πολιτικός της προϊστάμενος την πίεζε, λέει, να ενοχοποιήσει αντιπάλους της κυβέρνησης, την απείλησε με εξόντωση (δεν καταλάβαμε αν εννοούσε φυσική ή επαγγελματική), της έστελνε μηνύματα μέσω του Τύπου, χρησιμοποιώντας και τις υπηρεσίες μίας δημοσιογράφου. «Σε σχέση με αυτά που έχει κάνει ο Παπαγγελόπουλος, σε αυτήν την Επιτροπή θα ακουστεί μόλις το 1%». Έτσι είπε η κ. Ράικου.

Όμως εδώ προκύπτει το ερώτημα: Γιατί όλα αυτά τα φρικτά που καταθέτει τώρα δεν τα κατήγγειλε στον σωστό χρόνο; Γιατί δεν έβγαινε να τα πει τότε που ήταν φρέσκα και λαχταριστά, να την συμπονέσουμε κι εμείς; Σίγουρα θα έχει μία εξήγηση και γι’ αυτό.

Τελικά, υπάρχουν δύο ενδεχόμενα: Είτε ο Παπαγγελόπουλος ήταν ο εκτελεστικός βραχίονας μίας σκευωρίας που είχε σκοπό να κάνει πράξη το σύνθημα «να τελειώνουμε με το παλιό», είτε το ίδιο το «παλιό» έστησε μία σκευωρία, χρησιμοποιώντας δικαστικούς, για να πλήξει τον Παπαγγελόπουλο και το ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως συμβαίνει με όλα τα σοβαρά πράγματα σε αυτόν τον τόπο, και σε αυτήν την περίπτωση θα υπάρξουν δύο εκδοχές της αλήθειας, δύο αναγνώσεις των γεγονότων διαθέσιμες προς τον πολίτη. Έτσι ώστε να μην ξέρει πώς να τοποθετηθεί και να τα παρατήσει.

Όμως αυτά θα τα δούμε όταν η Επιτροπή ολοκληρώσει το έργο της. Εκείνο που τώρα προκαλεί τεράστια εντύπωση -προφανώς όχι σε όλους- είναι η τόσο ήρεμη και τόσο ψύχραιμη στάση του πολιτικού συστήματος και του Τύπου μπροστά σε όσα φρικτά ακούγονται, έστω και αν αυτά είναι προς το παρόν μόνο καταγγελίες που εκκρεμούν προς απόδειξη.

Και για να το πω έτσι όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ: Κανένας πια δεν ασχολείται με τη Novartis. Περιγράφονται όργια και δεν ασχολείται κανείς. Και συμβαίνει μπροστά στα μάτια μας. Μπροστά στα μάτια μας παρουσιάζεται ένα μοντέλο εκμαυλισμού και χειραγώγησης της Δικαιοσύνης, λέγονται τερατώδη πράγματα και όλοι τα παρακολουθούν με εντυπωσιακή απάθεια.

Και στο τέλος, η σκέψη σε οδηγεί στο συμπέρασμα ότι αυτό που θέλει και επιδιώκει το «σύστημα» είναι να το κλείσει αυτό το επικίνδυνο το θέμα όσο πιο διακριτικά γίνεται…

Και οι πολίτες σηκώνουν αδιάφοροι τους ώμους με μία κίνηση δηλωτική του κυνισμού αλλά και της παραίτησης. Η Ελλάδα τελικά είναι η μοναδική χώρα όπου δεν υπήρξε ποτέ σκάνδαλο NOVARTIS… Όλα ήταν αποκύημα της φαντασίας μας…


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 953 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.