Η επίσκεψη Μέρκελ (Γράφει ο Θανάσης Γερμανίδης)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Παραδέχτηκε ότι αδίκησε τους Έλληνες στα χρόνια των μνημονίων. Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Δεν έχει καμμία αξία αυτή η παραδοχή. Η ταπεινότητα μου θα της συνιστούσε να ζητήσει μία συγγνώμη για αυτά τα εγκλήματα που έκαναν στην Ελλάδα οι Γερμανοχιτλερικοί.

Χιλιάδες εκτελέσεις ακόμη και ανήλικων παιδιών, έγκυων γυναικών κλπ. Ξεκλήρισαν ολόκληρα χωριά. Μας έκλεψαν και τα αποθέματα χρυσού.. Δεν αποζημίωσαν τις υλικές ζημιές και υποδομές.

Αυτά αποκλείεται να μην τα ξέρει η μοντέρνα καγκελάριος. Δεν είναι πολλά τα χρόνια από τότε που οι πρόγονοι της γέμιζαν πλατείες και δρόμους, χαιρετώντας ναζιστικά. Ακόμα μυρίζουν τα καμμένα σώματα στους φούρνους του Νταχάου (το έχω επισκεφθεί – Φρίκη).

Η επίσκεψη Μέρκελ έγινε με πρόσκληση του Μητσοτάκη. Δεν καταλαβαίνω γιατί έπρεπε να έρθει 28η Οκτωβρίου, ημέρα που ο Ελληνισμός γιορτάζει το έπος του 1940, όταν ο Ελληνικός στρατός “έριξε στη θάλασσα” τους φασίστες του Μουσολίνι που ήταν σύμμαχοι με τους Χιτλεροφασίστες.

Δεν επιρρίπτω ευθύνες στην κα. Μέρκελ για όσα φρικώδη έκαναν οι πρόγονοι της. Ούτε θεωρώ ότι όλοι οι Γερμανοί ήταν φασίστες. Ήταν όμως η μεγάλη πλειοψηφία.

Μπορείτε να πείτε ότι το κείμενο αυτό είναι σκληρό και μπορεί να έχετε δίκιο. Ας σκεφθούμε όμως πόσο σκληρές ήταν οι σφαίρες που καρφώνονταν στα στήθη χιλιάδων Ελλήνων. Όταν οι 200 της Καισαριανής, ημέρα Πρωτομαγιάς, δυο δευτερόλεπτα πριν το βάρβαρο πυρ τσακίσει τα όνειρα τους, δεν πρόλαβαν να πουν ένα αντίο στη μάνα, τον πατέρα, τη γυναίκα, τα αδέρφια τους, στους φίλους τους.

Μόνο ο ανθρώπινος φόβος και ο τρόμος του θανάτου υπήρχε.

Ισχύει για τους εκατοντάδες δολοφονημένους, το επίγραμμα για τους 300 Λακεδαιμονίους με τον Λεωνίδα στη μάχη των Θερμοπυλών εναντίον των Περσών (480 π.Χ.). Συμμετείχαν και 700 Θεσπιείς: “Ω ξειν, αγγέλειν Λακεδαιμονίοις, ότι τήδε κείμεθα τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι“.

Θανάσης Γερμανίδης

Θανάσης Γερμανίδης


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 953 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.