Η επιδημία της ανισότητας (Γράφει η Ερασμία Ιωαννίδου)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Σε έναν κόσμο που κατά καιρούς έδωσε αγώνες για ισότητα, δικαιοσύνη, ελευθερία και τάξη δημοκρατίας, ερχόμαστε αντιμέτωποι με γεγονότα, καταστάσεις, εικόνες που προσβάλλουν, εκμηδενίζουν την αξιοπρέπεια, εισάγουν διασπορά ανισότητας, εκμετάλλευσης και κοινωνικής ανακατάταξης της ανθρώπινης υπόστασης.

Μια άδικη κατανομή βασικών δικαιωμάτων, μια άνιση μεταχείριση που θέτει εξαρχής εγκλωβισμό και μετέπειτα περιορισμό, η οποία συγκαταλεγεται σε πεδία κοινωνικής διαστρωμάτωσης, φύλου, φυλής, εθνότητας, ελευθερία γνώμης, δικαίωμα επιλογής, που πλάθει συναντήσεις με δομές ρατσισμού δημιουργώντας κοινωνικό αποκλεισμό, διακρίσεις κάθε είδους, ανισότητα εισοδήματος, ευκαιριών και ευρύτερα μια εξαθλίωση η οποία γεννά στέρηση βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Τα ματωμένα πρόσωπα και οι γδαρμενες ψυχές στην σύγχρονη κοινωνία ας πάψουν να υπάρχουν, από κάθε επιβαλλόμενο καθεστώς, που ωθεί σε καλούπια αιχμαλωσίας τα εξιλαστήρια θύματα του. Μη μένουμε θεατές σε παρατηρητήριο ενός σύνθετου παιχνιδιού “Αξιακων Κανόνων” που προσδίδει άνιση κατανομή σε στάσεις, πεποιθήσεις και πιστεύω… οδηγώντας σε στέρηση ελευθερίας, δημοκρατίας σε πείνα, ανέχεια, εξαθλίωση και στον βέβαιο θάνατο.

Οδηγώντας το πλοίο της ζωής, με το βαρύ τίμημα των κεκτημένων δικαιωμάτων και των ελεύθερων επιλογών, με καινοτόμες αλλαγές να αποδείξουμε τι ράτσα είναι το ποιόν μας, τα κυβικά της ψυχής μας, το αποτύπωμα του καθενός μας, να σηκώσουμε τον μοχλό για να αλλάξει ο κόσμος ετούτος, με όραμα πίστη, ελπίδα, για μια ουσιαστική μεταβολή που θα οδηγήσει σε θέσεις δομής… εντείνοντας την ανάπτυξη σε όλα τα επίπεδα.

Η “Επιδημία της Ανισότητας” να τερματίσει με εμπρακτες ιδεολογίες… που θα αναστηλωσουν ανθρώπινες επιθυμίες, θα γεννήσουν προϋποθέσεις για οράματα, προσδοκίες για ένα ευοίωνο μέλλον… για εμάς και τα παιδιά μας, που είναι η συνέχεια της ζωής, η απάντηση στο θάνατο… αφήνοντας στο περιθώριο την απογοήτευση και την δυσαρέσκεια από το κοινωνικό αυτό προϊόν… και τα εκάστοτε επακόλουθα της.

Το πρότυπο της “Κανονικότητας” ας αποτελέσει ύμνο περιφρούρησης και προσέγγιση επαγρύπνησης, η οποία θα εξάγει δικαίωμα ανεξαρτησίας, με μορφή προσφοράς ως “φαινόμενο” ενάντια στην κοινωνικη αστάθεια που παράγει και προάγει ο καταστροφικός πόλεμος της πάσης φύσεως ανισότητας…

Ερασμία Ιωαννίδου

Κείμενο: Ερασμία Ιωαννίδου – Οικονομικός Σύμβουλος – Κειμενογράφος

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *