Η εύνοια του Δημιουργού (Χρονογράφημα του Φοίβου Ιωσήφ)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Δεν πρέπει να είμαστε καθόλου δυσαρεστημένοι, έχουμε τύχει της μεγάλης του εύνοιας. Όλα τα αγαθά μας έχει δώσει και κυρίως το μυαλό. Στα άλλα ζώα έχει δώσει μόνον ένστικτο και συναίσθημα.

Ένα σκυλί μπορεί να σας αγαπάει αλλά δεν έχει την ανθρώπινη διανόηση να φιάξει κανόνια. Ούτε καν ένα εξάσφαιρο περίστροφο. Ντιπ χαζά είναι. Όμως κι αυτά έχουν την στήριξη του προστάτη τους.

Ας πούμε, ένα λιοντάρι μπορεί να φάει μία αντιλόπη, είναι μία σοβαρή βοήθεια από τον ύψιστο. Το ίδιο μία τίγρις μπορεί να κάνει δυό μπουκιές έναν ουρακοτάγκο, ούτε αυτό το άφησε νηστικό ο Θεός.

Ένας μυρμηγκοφάγος χλαπακιάζει  καμμιά εκατοστή χιλιάδες μυρμήγκια στην καθισιά του, νάτη και πάλι η πρόνοια του Δημιουργού μας. Οι καρχαρίες ποτέ δεν μένουν νηστικοί, καταβροχθίζουν τον άμπακο από κουτσομούρες, λιθρίνια και κονσερβοκούτια που πετάνε από τα καράβια, Πάει και η διατροφή των καρχαριοειδών.

Θα μου πείτε πως οι καρχαρίες κολατσίζουν κι από καναν άνθρωπο νοτίως της Αυστραλίας και ανοιχτά της Φλόριντας. Ας προσέχουν περισσότερο, ο καρχαρίας δεν έχει την ανθρώπινη νοημοσύνη και δεν ξεχωρίζει τους ανθρώπους από τις φώκιες.

Χρειάζεται περισσότερη προσοχή, ο Θεός ό,τι ήταν να κάνει το έκανε, δεν μπορεί να φυλάξει και τον τελευταίο ανόητο κολυμβητή, να μην είμαστε και υπερβολικοί στις απαιτήσεις μας.

Το ότι ο Θεός βοήθησε όλα τα πλασματά του δείχνοντας περισσότερη εύνοια στους ανθρώπους αυτό είναι αναμφίβολο, δεν χρειάζονται στραβομουτσουνιάσματα και κουτσομπολιά, λίγη λογική χρειάζεται. Όχι πολλή, να, τόση δά.

Σε μας ο θεός, εκτός από την καλωσύνη του έδωσε και μερικά τάγματα Αγίων χωροθετημένα ανά περιοχή και επάγγελμα, για να μην ενοχλείς για ψιλουπήδημα την ανωτάτη ηγεσία, πράξη απρεπής.

Έπειτα για να διαπιστώσουμε την κλίση του προς το ανθρώπινο γένος μας έδωσε το δικαίωμα να σφάζουμε και να τρώμε ο,τι κινείται,  κολυμπάει και πετάει. Έχουμε δικαίωμα ζωής και θανάτου επί παντός αναπνέοντος οργανισμού.

Ας πούμε οι κότες, έχουν βογγήξει από το λεπίδι που πέφτει κάθε μέρα στους καρδιλιάγκους, το ίδιο τα αρνιά και εκείνα τα ατίθασα τα κατσίκια, σφάξιμο και προσευχή στους προστάτες των κρεοπωλών Παμεγίστους Ταξιάρχες, Αρχαγγέλους Μιχαήλ και Γαβριήλ.

Άγιοι με πολυσχιδή χαρακτήρα, μία το μάτι στην αναχαίτιση των Τουρκικών F16 μία στο φούσκωμα και την εκδορά της προβατίνας, Άγιοι πολλαπλών καθηκόντων. Όποιος σφάξει τα περισσότερα τυγχάνει και της μεγαλύτερης προστασίας των προαναφερθέντων Αγίων.

Να δούμε εφέτος ποιος θα ανακηρυχθεί το γρηγορότερο μαχαίρι. Μία πιθανή αγιοποίηση δεν θεωρείται ανέφικτη. Αν θέλετε κι εσείς να σιγουρέψετε τον παράδεισο αρπάξτε ένα μαχαίρι και μην αφήσετε ζωντανό στην γειτονιά σας σκυλί, γατί, καναρίνι, ποντίκι και κιρκινέζι. Ό Άγιος Πέτρος θα ειδοποιηθεί αμέσως για την υποδοχή που σας αξίζει.

Εμείς πάντως πρέπει να είμαστε διπλά ευχαριστημένοι, και ερπυστριοφόρα Pancher μπορούμε να κατασκευάζουμε και τους πάνθηρες μπορούμε να κουλαντρίζουμε. Mία στο δόξα πατρί και νταγκόρδε το αιλουροειδές. Ο Θεός μας έχει στα ώπα ώπα!

Φοίβος Ιωσήφ

Φοίβος Ιωσήφ

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


One thought on “Η εύνοια του Δημιουργού (Χρονογράφημα του Φοίβου Ιωσήφ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *