Η Λεοντή (του Κωνσταντίνου Τζέκη)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Επιτέλους ανακουφίσθηκε όλη η χώρα. Οι δύο άδικα κρατούμενοι, των Τουρκικών  φυλακών, Αξιωματικοί μας αφέθηκαν ελεύθεροι, με την βεβαιότητα της άσκησης δίωξης, μόνο για παράνομη είσοδο σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή. Ύστερα από 6 μηνών προφυλάκιση, πράγμα αδιανόητο για την Ευρωπαϊκή σκέψη, αναφορικά με την κράτηση των υποδίκων.

Αμέσως άρχισαν τα όργανα. Φιέστα για την Κυβέρνηση που έστειλε ολόκληρο Υπουργό και έναν  Στρατηγό να παραλάβουν τους δύο ταλαιπωρημένους Αξιωματικούς. Υποδοχή Ανωτάτου Άρχοντα στη Θεσσαλονίκη που προσγειώθηκε το Προεδρικό Αεροσκάφος, με παρόντα τον αρμόδιο Υπουργό, που προηγούμενα είχε ανάψει ένα κερί στην Παναγία όπως δήλωσε.

Ο Αρχιεπίσκοπος απέδωσε αυτή την απρόσμενη εύνοια σε θαύμα της Παναγίας. Η Κυβέρνηση περηφανεύθηκε ότι πέτυχε η πολιτική και η στρατηγική της , ενώ η Αντιπολίτευση χλεύασε τους κομπασμούς της Κυβέρνησης.

Οι πάντοτε περίεργοι και…..εύστοχοι δημοσιογράφοι αναρωτιούνταν ποιό φαγητό θα τους ετοιμάσει η μάνα τους.

Πολλοί ισχυρίζονται ότι η χώρα μας παραχώρησε δικαιώματα στη Θράκη για να πετύχει τους σκοπού της. Δεν συμμερίζομαι αυτή την άποψη. Ο διορισμός των νέων Μουφτήδων οι οποίοι είναι ιερατικά στραμμένοι στη Σαουδική Αραβία και σπουδαγμένοι εκεί, μάλλον  δεν χαροποίησε την Τουρκία.

Παραφωνία σε όλο αυτό το πανηγύρι, η στάση των δύο Αξιωματικών. Σοβαροί, ολιγομίλητοι, με ηθικό υψηλό και χωρίς κομπασμούς, διέψευσαν τους ανήσυχους που περίμεναν ποταμούς δηλώσεων και αναθεμάτων ή κλαψουρίσματα για άδικη φυλάκιση και άλλα τέτοια.

Όμως σε όλο αυτό το περίεργο σκηνικό, η αλήθεια είναι μια. Ο Ερντογάν ούτε πιέστηκε, ούτε μας λυπήθηκε, ούτε έκανε βήματα συνδιαλλαγής και συνεργασίας.

Βλέπει την πολιτική του στον πόλεμο της Συρίας να μην έχει τα προσδοκώμενα οφέλη, βλέπει τη Ρωσία διστακτική ή αδύναμη να στηρίξει την παραπαίουσα οικονομία της Τουρκίας, βλέπει τους Κινέζους αδιάφορους ή τρομοκρατημένους από το εμπάργκο των Αμερικανών και η μόνη ελπίδα του είναι η Ευρώπη.

Η μόνη που μπορεί να ανακουφίσει την οικονομία της Τουρκίας, για την οποία  ονειρεύονταν έναν ηγετικό ρόλο, είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα ήταν τρελό να αναζητήσει κάποια επαφή σ’ αυτήν, με την απειλή του βέτο των Ελλήνων για οποιοδήποτε αίτημα βοήθειας οικονομικής.

Έγκαιρα λοιπόν με το αισθητήριο του πανούργου πολιτικού καθώς είναι, αποφάσισε να δώσει τέλος στην ομηρία των Ελλήνων Αξιωματικών, σιωπηλά, χωρίς καμία δήλωση, αλλά και χωρίς καμία φανερή απειλή, ώστε να μπορεί να ζητήσει τη στήριξη της Ευρώπης, σε αυτόν τον οικονομικό πόλεμο που του κήρυξε ο Τράμπ, με το πρόσχημα της κράτησης του Πάστορα.

Το συμπέρασμα είναι αβίαστο σε όλο αυτό το σκηνικό της τρέλας. Ο Ερντογάν απέβαλε το τομάρι του λιονταριού που φοράει για  το  ακροατήριο του στο εσωτερικό και λούζεται με αλεύρι για να αποκρύψει τα αρπακτικά του χαρακτηριστικά σαν τον λύκο του παραμυθιού στο εξωτερικό.

Το κακό γι αυτόν είναι ότι κατσικάκια πλέον δεν υπάρχουν στο περιβάλλον του. Τον γνωρίζουν όλοι, ιδίως οι Αμερικάνοι αλλά και οι Ρώσοι. Γίγαντας χωρίς σοβαρότητα και άμυαλος, με πήλινα πόδια.

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *