Η Μακεδονία και οι Μακεδόνες (της Ελένης Ζώλη)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Ό,τι ήταν η Μακεδονία, ήσαν και οι Μακεδόνες και μάλιστα επίλυδες, από την Κεντρική Ελλάδα σα λαός και οι βασιλείς της, που οργάνωσαν κρατίδια και το μέγα Μακεδονικό Κράτος, «κάτω απ’ τ’ αυλάκι»: Τημενίδες Αργείοι, Βακχιάδες-Κορίνθιοι, Αρκάδες και Λάκωνες. Όλη η Μακεδονική Δυναστεία, πλην της Ολυμπιάδας της Μολοσσού- Ηπειρώτισσας, που και το όνομά της, πάλι εκεί μας παραπέμπει. Στην Ολυμπία ή και στον Όλυμπο. Σαν πριγκήπισσα  Μυρτάλη, σαν βασίλισσα Ολυμπιάς.

Ο Ηρακλής εγεννήθη στην Τίρυνθα – κοντά στο Άργος – από το βασιλικό ζεύγος Αμφιτρύωνα και Αλκμήνης. Ήσαν συγγενικοί οι οίκοι τους και οι Μακεδόνες βασιλείς τον θεωρούσαν προγονό τους και πίστευαν, πως κατάγονται από το Δία, πριν την γέννηση του Αλέξανδρου, γι’ αυτό ο Φίλιππος, όταν έφθασε στη Μακεδονία, για να οξολοθρεύσει τους λύγκες, τον τίμησε δεόντως και έχτισε προς τιμήν του πόλη στα βόρεια σύνορα του βασιλείου του, με Έλληνες – νότιους – τεχνίτες, την Ηράκλεια «την λαμπροτέραν», ενώ η παλιά ήταν η προ Φλώρινα, στο λόφο του Αγίου Παντελεήμονα.

Μεγάλωσε ο Ηρακλής στη Θήβα, γιατί μετοίκησαν οι γονείς του κι όταν έγινε νεανίας έπραξε αυτά τα μέγιστα κατορθώματα και τους άθλους από τιμωρία των θεών… Όλοι οι Έλληνες τον διεκδικούσαν, όπως τον Αλέξανδρο όλος ο κόσμος και το Όμηρο, επτά πόλεις της Μ. Ασίας και Ελλάδας: Σμύρνη, Χίος, Κολοφών, Πύλος, Μίλητος, Σπάρτη, Αθήνα. Καθ’ ότι «ανδρών επιφανών πάσα η γη» Πατρίς και «τάφος»! Θουκυδίδης.

Η Μακεδονία αδιαμφισβήτητα είναι Ελληνική επειδή δεν έχει βούληση και φωνή, είναι «χώμα» για τους πεζούς, για τους ευαίσθητους Έλληνες είναι Πατρίδα, Ιδέα, Ιστορία. Είναι αυτή, που είναι, με μνημεία, παράδοση, Ελληνικά ονόματα, τοπωνύμια, γλώσσα, με ρεκόρ Gines, οι κάτοικοί της, τι θα είναι; Ρωτούν την τριανταφυλλιά, τι είναι τα παιδιά της, τα τριαντάφυλλά της, τη μηλιά τα μήλα της, την ολόξανθη λεμονιά τα μυρωδάτα λεμόνια της, την ελιά τον πολύτιμο καρπό της, τα ευωδιαστά, ιλαρά και σωτήρια προϊόντα της κ.λ.π. κ.λ.π.

Άσχετα, αν κάποτε κάποια μεμονωμένα εκφυλίζονται και γίνονται ανάπηρα, ελαττωματικά, αλλόμορφα, νόθα; Γαϊδουράγκαθα, ήρα, δαυλίτης – παράσιτα σιταριού, αποσώρια, στραβομούτσουνα, ζαρωμένα, γεμάτα ουλές και χαρακιές; Δεν δέχονται τινές να καταπιούν την αλήθεια, γιατί θα πάθουν βαρυστομαχιά, τυμπανισμό, διάτρηση – αφού, μέχρι την άλωση ήταν ΟΛΗ Ελληνική, σήμερα κατά το μέγιστο μέρος Ελληνική, τι θα είναι οι Μακεδόνες; Μεξικανοί ή Μογγόλοι; – Σ’ άλλους ανήκει αυτό το προσόν –. Είναι Έλληνες με πατέντα.

Οι Μακεδόνες, μέχρι την ύπουλη προδοτική, σφόδρα παραπλανητική, για τους  Έλληνες Μακεδόνες «επανάσταση του Ίλιντεν» το 1903 και τη μπάσταρδη, «Δημοκρατία» του Κρουσόβου, παρασυρμένοι και γελασμένοι από τους Βουλγάρους και τους κομιτατζήδες Σκοπιανούς Γκρούεφ και Σαράφωφ κι Έλληνες εξομώτες, πουλημένους, γιατί οι Βούλγαροι πλήρωναν αδρά – συνέπραξαν για «να ελευθερώσουν» τη Μακεδονία δήθεν, που ο καθένας είχε στο νου και την καρδιά του (Έλληνες), αυτονόμηση και συγκόλληση στη Βουλγαρία, οι υποκινητές Βουλγαρόφρονες με εντολές της Βουλγαρίας και… πιο πέρα.

Δέκα – ημέρες κράτησε αυτό το φριχτό και απατηλό όνειρο κι ύστερα εξελίχθηκε σε μακάβριο εφιάλτη για τους  Έλληνες, – πάντα αυτοί πλήρωναν τις λαμογιές των κομιτατζήδων και Βουλγάρων – γιατί οι Τούρκοι φοβερά τους μισούσαν κι αφορμή περίμεναν να τους ξεκληρίζουν, ενώ στους διοργανωτές δεν άνοιξε ρουθούνι, ούτε κάηκε ένα καλύβι.

Οι Έλληνες πλήρωσαν οικτρά αυτό το απονενοημένο κι απερίσκεπτο διάβημα και τη συμμετοχή τους στην απάτη – χιλιάδες: οι νεκροί, τα καμμένα σπίτια, οι εκκλησιές. Λεηλασίες ναών και Μητροπόλεων, σφαγές αμάχων, ιερωμένων. Καταστράφηκε το Κρούσοβο, προπύργιο Ελληνικό της Νοτιοσλαβίας. Όταν ήμουν μαθήτρια, μ’ αυτό το όνομα αναφέρονταν τα περιβόητα Σκόπια.

Είναι ουδέτερο και δεν αλυτρωτίζει, γι’ αυτό δεν έπεσε στο τραπέζι. Πλήρωσε η περιοχή της Φλώρινας και όλη η Κεντρική Μακεδονία και η Δυτική γενικά με 2500 χιλιάδες νεκρούς, 50000 άστεγους, χιλιάδες σπίτια κατεστραμμένα ναούς, μητροπόλεις, που πυρπολήθηκαν. Ο ακριβός φόρος έπληξε και τη Φλώρινα και το πολεμικό πανηγύρι των Τούρκων αντί, για χρήμα εισέπραξε αίμα και ψυχές. Ανταρτικό, Κλεισούρα, Ρούλια κι αλλού με ομαδική σφαγή. Πλήρωσε και τώρα τα του γάμου «υμεναίου» με δακρυγόνα, χημικά και πλαστικές σφαίρες.

Μια αυθόρμητη γενική διαμαρτυρία δημοκρατική, θύμιζε Πολυτεχνείο και Λουρίδα της Γάζης από την χούντα του Σύριζα και τη συμπεριφορά της. Συνέχιζαν τη θηριωδία τους στην Ανατολική Μακεδονία, Σέρρες, Δράμα, Καβάλα με αδιακρίτως περισσότερη αγριότητα και βαρβαρότητα με περισσότερες καταστροφές, ολοκαυτώματα και θυσίες. Μέχρι, τότε γνώριζαν οι Μακεδόνες, ότι είναι Έλληνες ραγιάδες, όχι ψευτοέλληνες άσχετα, αν μιλούσαν σλάβικα – Γραικομάνοι – για να ξεγελούν τους Τούρκους, να μην τους αρπάξουν τα παιδιά και τα κάνουν Γενίτσαρους.

Γιατί μόνο Ελληνόπουλα στρατολογούσαν, για να εξευγενίζουν τη ράτσα τους, να έχουν αξιοπόλεμο στρατό – δεν ξεχνάμε τα άγρια τάγματα των Γενιτσάρων – και να κοσμούν το χαρέμι τους με τα Γιουσουφάκια – Ιωσηφάκια κι ενίσχυαν κι ετροφοδοτούσαν αριθμητικά το στρατό τους. Από τότε ξεχώρισαν την θέση τους ή έπαθαν κρίση ταυτότητας οι «Μακεδόνες»… Ξεχώρισε η ήρα και ο δαυλίτης από το σιτάρι. Τότε μας προέκυψαν οι «μάρσνοι…» λερωμένοι, όπως τους χαρακτήριζαν οι γνήσιοι Έλληνες κι έγιναν προσεκτικοί απέναντι τους, από φόβο προδοσίας.

Σε μια αξιόλογη κι Ελληνόψυχη οικογένεια πολυμελή, – αριθμεί με τους έξω περίπου πεντακόσια άτομα, εδώ έμειναν λίγοι – ανήκω κι εγώ και την τιμώ. Οι προηγούμενοι τους αποκαλούσαν: «Πράκτορες των Ελλήνων»! Ενώ οι αυτονομιστές, οι βουλγαρόφιλοι, οι κομιτατζήδες ήσαν … «Μακεδόνες αγωνιστές»‼! ΟΙ φανατικοί με τους Γερμανούς Βούλγαροι, αργότερα καμουφλαρισμένοι σε κουμουνιστές αυτονομιστές, επειδή μέσα τους το σκουλήκι της αποσκίρτησης, της άρνησης της Ελλάδας και της αποστασίας είχε εκκολαφθή. Κατ’ ευφημισμόν σήμερα τους λένε εξαρχικούς‼!

Ειν’ αυτοί, που στην κατοχή συνεργάζονταν και συγκυβερνούσαν με τους Ούνους, που τους χρησιμοποιούσαν μόνο για σπιούνους. Έλεγαν οι φίλοι τους: «Να στότο στο, Βογκάριατα κεντόι»! θα νικήσει με πλάτες άλλων, πατώντας πάνω σ’ έναν καταρρακωμένο, πληγωμένο, προδομένο και υπόδουλο λαό, σαν ύαινες πάνω σε πτώματα, ξεσχίζοντας τις σάρκες τους και αφαιρώντας την πνοή τους. Αυτοί συκοφαντούσαν και κάρφωναν τους αληθινούς πατριώτες κι αγωνιστές, όπως τον Παπά-Δημήτρη Σταμπουλή κ. α.

Τότε διάλεξαν δρόμο οι ψευτομακεδόνες και μετά εφαρμόζοντας «το ελεύθερο βήμα του πελαργού, με τις οικογένειες και τα υπάρχοντά τους, απαρνούμενοι την Ελλάδα, τη Μακεδονία και την ιθαγένεια τους, πήδησαν δίπλα-γύρω-κοντά στα σύνορα κι επίμονα έπλεκαν το δηλητηριώδη ιστό τους κι επερίμεναν, δουλεύοντας ύπουλα, να χτυπήσουν σαν την αράχνη με το φαρμάκι τους, υποβοηθούμενοι κι από αποστάτες του εξωτερικού, το φίλο τους Σώρωφ και τους μεγάλους φίλους – εχθρούς Συμμάχους της Ελλάδας, που είχαν ζυγίσει κι εντοπίσει, πριν εκατό χρόνια τα μελλοντικά συμφέροντα τους σ’ όλη την Ελλάδα, τη Μακεδονία και την αρχόντισσα του Ελληνικού βορρά, της κεντρικής Ευρώπης και όλου του Αιγαίου, επίνειο της Ευρώπης στη Μεσόγειο τη Θεσσαλονίκη, γι’ αυτό την κόψαν στα τέσσερα, με μεγαλύτερο μέρος στους κατόχους της και νικητές, που τους έχουν πάντα του χεριού τους, να τρωγόμαστε και να μην ησυχάζουμε ποτέ. Σήμερα παρελαύνουν σαν διαιτητές, κατακτητές και κυρίαρχοι. Εφαρμόζουν στη νεοταξική τους ζυγαριά την ανύπαρκτη Δικαιοσύνη χωλή.

Πήραν θάρρος και οι φυγάδες, το παίζουν ηγέτες και φουσκώνουν σα διάνοι (γάλοι) κι ενώ μας χρωστούν τα πάντα, το θράσος και η αλλαζονία τους δεν περιγράφονται. Οι δικοί μας ταγοί, εκπρόσωποι συγκροτημένου και συμπαγούς κράτους στέκονται, δίπλα τους σα δαρμένοι σκύλοι, σαν υπόλογοι και προδότες – να ‘χουν άραγε τύψεις για το εθνικό έγκλημα και την εσχάτη προδοσία; Ενώ έχουν το πάνω χέρι κι ένας συνεργάτης του, Σώρωφ γέρος, «επίτιμος», πρώην δικηγόρος άσχετος διαφεντεύει, κάνει τον επαϊοντα ιστορικό, πολιτικό διαιτητή, καταπατώντας Ιστορία, δεοντολογία κι επιβάλλει τις πονηριές των Η.Π.Α. που εγκαθιδρύουν νέα δεδομένα στην περιοχή.

Αυτοί οι αυτοεξόριστοι Μακεδόνες εκσλαβισμένοι, ανθέλληνες, άφησαν κι εδώ παράρριζα. Όλοι πολλαπλασιάστηκαν 5%; Σύνολο και συνδιεκδικούν μαζί τους.

Ποτέ η Ελλάδα σαν κράτος, δεν παραμέρισε τους γηγενείς Μακεδόνες εκτός, αν υπήρχε αποχρών λόγος ούτε τη Μακεδονία παραμέλησε σα διαμέρισμα Ελληνικό. Διανύω συχνά ολόκληρη την Ελλάδα και παρατηρώ, ότι η ίδια εγκατάληψη κι αδιαφορία δέρνει όλα τα Ελληνικά διαμερίσματα.

Το Αλιβέρι, το Λαύριο, ο Ασπρόπυργος, η Μαγούλα, η Μάνδρα, η Μεγαλούπολη, όλη Πελοπόννησος, ως τα Κήθυρα, που έγινε φλούδα με δρυμούς, βουνά και δάση από την εμφάνισή της, Κρόνειος λόφος στην Αρχαία Ολυμπία, το σύμβολο της Ελλάδος και των Εθνών, πευκοδάσος πανάρχαιο του Καγιάφα στη Ζαχάρω, δίπλα στη θάλασσα, όλα διατηρητέα, εθνικοί δρυμοί, προστατευόμενοι από την UNESCO, έγιναν χούσβουρο – τέφρα – να περάσει ο αγωγός τζάμπα με το αέριο, για Γερμανία, γιατί από τη θάλασσα θα τους κόστιζε πολλαπλάσια κι έκαψαν τα ωραιότερα και ιστορικότερα μέρη της Ελλάδας και του κόσμου για να εξυπηρετηθούν οι φίλαυτοι Ευρωπαίοι, που ανήκουν; Στη Μακεδονία; Όλη η Ελλάδα είναι ατιμασμένη, σκλαβωμένη κι εγκαταλελειμμένη.

Δε μισεί τη βόρεια, ούτε αδιαφορεί κανείς για τη Μακεδονία. Ίσως η Νεολαία, που αδιαφορεί για όλα, με τις μηδενιστικές τάσεις και ροπές, που την τροφοδοτούν. Προτιμούν, λένε, σκλαβιά στους Τούρκους, παρά να πάνε στρατιώτες. Νομίζουν, ότι η Τούρκοι ειν’ αυτοί, που τους δέχονται σαν τουρίστες, να κερδίσουν καμιά λίρα. Δεν έχουν αντικρύσει, ούτε να τους τύχει, το άλλο πρόσωπο της Τουρκίας. Το βιώνουν αυτοί, που είναι σ’ όλες τις φυλακές, προ πάντων της Υψίστης Ασφαλείας και σε όλα τα αστυνομικά τμήματα.

Βέβαια της Ελλάδας ο πόλεμος, δεν ήταν ποτέ στις επιλογές της. Οι εκάστοτε συνθήκες, οι συγκυρίες κι η θέση της προπάντων η αξιολογότατη, την καθιστούν πάντα δόλιο κι ανίσχυρο στόχο. Επίσης οι Μακεδόνες σήμερα όλοι οι υπήκοοι και οι ιθαγενείς αυτοπροσδιορίζονται και αυτοβαφτίζονται, όπως τους καπνίσει. Αρκετοί αυτοαποκαλούνται Ευρωπαίοι, ντρέπονται να λέγονται Έλληνες, άλλοι πολίτες του κόσμου, διεθνιστές κ.λ.π. Λες και φύτρωσαν ή διασπάσθηκαν από έκρηξη, όπως πρεσβεύουν κάποιοι επιστήμονες για τη δημιουργία του κόσμου. Δε γεννήθηκαν πάνω στην Ελληνικά γη, παρά έπεσαν από κομμήτη ή αστεροειδή.

Και κάποιος σχολιαστής, που είχε κάνει προ πολλού τις επιλογές του, μαζί και άλλοι, ας τους εμπιστεύθηκε η Ελλάδα, τους έκανε δόκιμους με μισθούς αξιωματικών, ενώ τα φανταράκια μας, οι Έλληνες στρατιώτες πληρώνονταν είκοσι δραχμές‼! Ούτε για τσιγάρα και σήμερα εβδομήντα ευρώ για όλη τη θητεία, που τα παραλαμβάνουν μαζί με τ’ απολυτήριο, κατηγορεί ισοβίως τη Ν. Ελλάδα.

Το μένος των Μακεδόνων και κυρίως των Σλαυομακεδόνων, για τη Νότια Ελλάδα και δη «Κάτω απ’ τ’ αυλάκι», λανσάρεται (σερβίρεται) και διαιωνίζεται με μίσος, με πάθος, με ζήλεια τόσο, που επιμένουν οι αγράμματοι κατηχημένοι και το πιστεύουν «όλοι», πως ο λέων της Χαιρωνείας, που’στησαν οι Θηβαίοι προς τιμήν του Ιερού λόχου, που εκπαίδευε ο Πελοπίδας στρατηγός κι έπεσαν, μέχρις ενός στον πόλεμο Βορείων – Φιλίπου και Νοτίων, όσων Ελλήνων δεν δέχονταν την υποταγή τους σ’ αυτόν: (Θηβαίοι, Αθηναίοι, Κορίνθιοι, Αχαιοί, Σπαρτιάτες) και οι σύμμαχοι κάθε πόλης κράτους, που συναντήθηκαν στην Χαιρώνεια της Βοιωτίας.

Πολέμησαν με αυτοθυσία οι Νότιοι για τις πατρίδες τους, που θα κατακτούσε ο Φίλιππος με ισάριθμο πεζικό και υπέρτερο αριθμό ιππέων των Μακεδόνων, 300 με 2000 ιππείς και από 30.000 πεζούς, γυμνασμένων και σκληροτράχηλων πεζών και εμπείρων στρατηγών του Βορά και νικήθηκαν τα νιάτα κι ο αφρός της Νότιας Ελλάδας.

Τότε ο Φίλιππος δημιούργησε το πρώτο ενιαίο Ελληνικό Κράτος. Προς τιμήν αυτών των γενναίων στήθηκε ο Λέων στη Χαιρώνεια για να θυμίζει και να τιμά τη θυσία τους. Έ! Επιμένουν και χτυπιούνται, πως τον έστησαν προς τιμήν του Αλέξανδρου, που νίκησε τους… Πελοποννήσιους‼! Ιστορική διαστρέβλωση. Ίδρωσα να πείσω κάποιον με στοιχεία Ιστορικά και ονόματα. Η απάντηση: Πίστευε εσύ αυτά, που πιστεύεις κι εγώ, αυτά που ξέρω. Σωβινισμός και στη γνώμη και στη γνώση, κι ας μην είχε τελειώσει Δημοτικό Σχολείο.

Όσο, για το, αν οι Νότιοι – έχουν – απολαμβάνουν προνομιακή μεταχείριση και περνούν ωραία, έχω να τονίσω σε κάθε πλανημένο Μακεδόνα – Βόρειο – όποιον όρο προτιμά – πως κι ένας γνωστός μου έβαλε τον πατέρα του , να πουλήσει το γάιδαρο – είχαν αξία τότε τα γαϊδουράκια και ήσαν τα στηρίγματα και μεταφορικά μέσα στις αγροτικές οικογένειες, για να έρθει στη Φλώρινα να δώσει εξετάσεις στην Παιδαγωγική Ακαδημία. Όλη η Ελλάδα υποφέρει το ίδιο, γιατί οι πλείωνες βολευτές της την επισκέπτονταν μόνο στις εκλογές και  ματσωμένοι. Όταν αδράξουν την κουτάλα και στρωθούν στο «θώκο» τα ξεχνούν όλα και φροντίζουν, να τα καρπωθούν, όσο γίνεται περισσότερο και τα δύο.

Ούτε ζήσαμε σ’ εποχές όπου δέναν τα σκυλιά με τα λουκάνικα», παρά για λίγο χρόνο την περίοδο του 1980 και ύστερα, μέχρι που ο Σημίτης μας ξεπούλησε κανονικά, τα χάσαμε όλα, κάλυψε κι αυτός κι ο διάδοχός του πολλά και μεγάλα σκάνδαλα, μας μπαγλάρωσε στο Μάστριχ, μας σκλάβωσε στα Δουβλίνα 1 – 2 και καταντήσαμε σκλάβοι.

Τώρα αν κάποιοι πέρασαν καλά στη Δικτακτορία – δεν τους πάει να το λένε – γνωρίζουν το λόγο – καθώς στη Φλώρινα λίγο – πολύ, γνωρίζουμε ο ένας τον άλλο, ας πετάξουν στην Κεντρική και Νότιο Αμερική. Εκεί κάθε λίγο ο δάκτυλος των Η.Π.Α. δικτατορίες, σύγχιση κι αστάθειες «μαγειρεύουν».

Γιατί υπάρχει Αέριο, πετρέλαιο, πολύτιμοι λίθοι, κόκα. κ.α.  Ο σοβαρότερος όμως λόγος, που αντιπαθούν τους «κάτω απ’ τ’ αυλάκι» είναι, γιατί τους κυβερνούσαν μια ζωή και μην ξεχνούν, οι Νότιοι συμπολέμησαν στο Μακεδονικό αγώνα, αργότερα, τους ελευθέρωσαν και αυτοί ψήφισαν το Νόμο, να μπαίνουν στα Πανεπιστήμια, χωρίς εξετάσεις, επειδή οι γονείς τους και οι δύο μοσχοπληρώνονταν στο εξωτερικό, κι ούτε ταύρους έτρεφαν, ούτε Σίγγερ δούλευε, ούτε γιαγιά παζάρευε.

Μπορεί αρκετά παιδιά σ’ όλη τη χώρα, να είχαν τέτοια διαβίωση. Σήμερα αρκετοί φοιτητές εργάζονται, πολλοί τρώνε σε λέσχες, συνάζονται σε καφετέριες, κομματίζουν, ξενυχτάνε, γλεντάνε.  Όταν έχουν περίσσευμα, το εκμεταλλεύονται κατά κόρον αυτό το προνόμιο.

Αντί να συσπειρωθούμε, να ενωθούμε, να φροντίζουμε για την Πατρίδα μας, που την περιβάλλουν λύκοι και την εποφθαλμιούν κοράκια, που μας ρίχνουν πάντα τη φονική φόλα του επιπασμένου με στάχτη διχασμού και αντί να φροντίζουμε για τα δικά μας συμφέροντα και ύπαρξη τ’ απεμπολούμε και μας μαραίνει και μας καίει ο καημός για τη στήριξη των επιδιώξεων κακών γειτόνων.

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


One thought on “Η Μακεδονία και οι Μακεδόνες (της Ελένης Ζώλη)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *