Η πισίνα (Χρονογράφημα του Φοίβου Ιωσήφ)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Η πισίνα δεν έχει αλμυρό νερό. Η πισίνα έχει γαλανό νερό. Η πισίνα χαρίζει ευεξία και ικανοποίηση. Η πισίνα καθαρίζεται από μηχανήματα αυτομάτου καθαρισμού του νερού. 

Η πισίνα όμως έχει ξεχωριστή εφορία. Κερδίζεις από την δουλειά σου κάποια χρήματα. Έχεις υποχρέωση να πληρώσεις τους ανάλογους φόρους εισοδήματος στο κράτος.

Ωραία, τους πληρώνεις. Σου περίσεψαν τώρα λεφτά και θέλεις να κάνεις στο σπίτι σου μία πισίνα. Ααααπ, σε πιάσαμε, φέρε εδώ κι άλλους φόρους. Μα σας πλήρωσα κύριε τους αναλογούντες φόρους!

Δεν ξέρουμε τι έκανες εσύ, εκείνο που ξέρουμε είναι πως διέπραξες σήμερα το αδίκημα της πισίνας. Προς το παρόν πλημμέλημα, αν μας την δώσει θα το κάνουμε κακούργημα και θα επαναφέρουμε την ποινή του θανάτου δι απαγχονισμού.

Εκεί, να σε βλέπει ο κόσμος κρεμασμένο και να φοβούνται τα μικρά παιδιά. Ούτε στην θάλασσα να μην ξαναπλησιάσουν. Στο ποτάμι και μόνον Δεκέμβριο και Ιανουάριο λέει ο νόμος.

Το Ελληνικό κράτος έχει μία ξεχωριστή ξεκαρδιστική σοβαρότητα. Οι Σουηδοί όταν θέλουν να γελάσουν λένε την λέξη Ελλάδα, αδύνατον να τους σταματήσεις από τα γέλια, σηκώνουν την πολυκατοικία στον αέρα και καλούν την αστυνομία για διατάραξη της κοινής ησυχίας.

Βρε καλέμ, βρε χρυσέμ, εγώ τον πλήρωσα τον φόρο που μου ζητήσατε, τώρα γιατί ζητάτε κι άλλα λεφτά? Έτσι για πλάκε ρε φίλε, λογαριασμό θα σου δώσουμε? Ή τα ρίχνεις ή πας για ζάρια στη στενή. Δωρεάν φάγητο και σίδερα μασίφ, όλα μελετημένα.

Αμ το άλλο που το πας? Ο κύριος θέλει και αυτοκίνητο 2500 κυβικά! Καλώς τον πελάτη μας, βάλε κάτι παραπάνω σε φόρο γιατί έχω και κείνο το ξεδερφάκι από το χωριό και πρέπει να το χώσω στον ΗΛΠΑΠ, να μην πεινάει κι αυτό το καημένο!

Τα ξαναρίχνεις εσύ, αν και όπως είπαμε είχες πληρώσει από την αρχή τον νόμιμο φόρο σου, τρυπώνει και το ξαδερφάκι στο μηχανοστάσιο να μετράει πόσες ρόδες έχει το κάθε τρόλεϋ και όλα μέλι γάλα αγελαδινό, με χαμηλά λιπαρά!

Ούτε αύξηση βάρους ούτε καρδιακά προβλήματα, αρκεί μετά τον νόμιμο φόρο να είσαι συνεπής απέναντι στο ξαδερφάκι. Καλό παιδί, σε βεβαιώνω, με 4 έβγαλε το Δημοτικό, αλλά λεβεντόπαιδο, να είσαι σίγουρος περί αυτού.

Στην Ελλάδα έχουμε μία τάση στο ηλεκτρικό ρεύμα και άλλη μία στο μίσος για τους πλούσιους. Ευνοούμε τους φτωχούς, στα όπα όπα τους έχουμε, αρκεί να είναι διά βίου φτωχοί.  

Η στήλη συμφωνεί απολύτως, οι πλούσιοι να διώκονται αυτεπαγγέλτως με την κατηγορία του πλουσίου σε βαθμό κακουργήματος.  Υπάρχει και η σκέψη να  ιδρυθούν Πλουσιοδικεία, Πισινοδικεία και Mercedoδικεία,να δείς, θα ξανασηκώσει κανένας κεφάλι?  

Όλοι χθαμαλοί και μετανοημένοι, αλλιώς τις ρόδες των τρόλεϋ θα τις μετράει άλλος. Άντε ντε, αποταμίευσε άλλη φορά λεφτά, ο πέλεκυς θα είναι Γαλλίας μάρκας Talabot, χραπ και πάει το όμορφο κεφαλάκι σου.

Τι θα διαλέξεις, καταμετρητής τροχών ή ακέφαλος?

Φοίβος Ιωσήφ

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *