Η πλευρίτιδα ως απειλή της ζωής (Χρονογράφημα του Φοίβου Ιωσήφ)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Οι γιατροί είναι σαφείς και κάθετοι, μία πλευρίτιδα μπορεί να στοιχίσει ακόμη και την ζωή στον ασθενή. Μπορεί να προέλθει είτε από κρύωμα είτε από ένα απλό βήξιμο. Ο κ. Μητσοτάκης ως σώφρων άνθρωπος προσπαθεί να προφυλαχθεί από τυχαία γεγονότα και βηξίματα ανθρώπων.

Δεν είμαστε τώρα για κατακλίσεις, αντιβιοτικά, πιθανόν δε ακόμη και παρακεντίσεις των πλευρών και των πνευμονικών τοιχωμάτων. Ενδέχεται να υπάρχουν μόνιμες βλάβες τόσο στην υγεία όσο και στην πολιτική. Όμως τα πιο επικίνδυνα σταγονίδια είναι αυτά που πετάγονται από το στόμα του κ. Δημητρίου Κουτσούμπα. Δεν ξέρεις τι μικρόβια μπορείς να αρπάξεις από την φαρυγγίτιδα του Μήτσου.

Αδιανόητον, θα αντιμετωπίσεις παλουκοφόρους ευγενείς νεαρούς με κόκκινες σημαίες που θα συνταράξουν ακόμη και τον ύπνο σου. Είναι γενναίοι σαν τους Σπαρτιάτες που δεν θέλησε να τα βάλει μαζί τους ούτε ο Φίλιππος. Σκληρά και αποφασισμένα καρύδια. Πολύ σωστά ο Πρωθυπουργός συνέταξε με τον κ. Χατζηδάκη τον νέο εργατικό νόμο που θα βάλει τα πράγματα στη σειρά και την ουρά των εργοδοτών στα σκέλια.

Πήρες υπάλληλο; Αν σε κατηγορήσει για παρενόχληση στερείσαι του δικαιώματος της απόλυσης μέχρι να αποδείξεις εσύ στο δικαστήριο ότι δεν τον παρενόχλησες. Η υπόθεση μπορεί να κρατήσει δέκα χρόνια, εσύ εκεί, στο καθήκον των πληρωμών και των νομίμων αδειών, κιχ να μην ακούσω, καταλάβατε; Κιχ.

Άντε μπράβο, παραέγινε το κακό με τους εργοδότες. Η Κυβέρνηση σκέπτεται να απαγορεύσει τις απολύσεις και να επιβάλει διά νόμου τις αθρόες προσλήψεις. Δεν είναι άσχημη ιδέα και προ πάντων φιλολαϊκή και αντιφασιστική. Τι θα πεί απόλυση, ο εργαζόμενος δεν έχει ανάγκες; Άρα, πρέπει να πληρωθεί μέχρις αιμοπτήσεως του εργοδότη.

Η Κυβέρνηση πρέπει μάλλον να σκεφθεί την κατάργηση των εργοδοτών και την άμεση φυλάκισή τους σε φυλακές υψίστης ασφαλείας.  Είναι ο δρόμος που ακολούθησε ο Εμβέρ Χότζα και χόρτασαν οι Αλβανοί ψωμί στο εξωτερικό. Μέχρι κρουασάν έτρωγαν στην Γερμανία.

Απαγορεύτηκε η απόλυση του συζύγου όταν γεννήσει η σύζυγος. Κι αυτό σωστό, μόνον που θα έπρεπε να επεκταθεί και στον μπατζανάκη, τον ξάδερφο, τον πεθερό, την ανεψιά και τους βλάμηδες του γάμου. Ή θα κάνουμε δουλειές σωστές ή θα μας κοροϊδεύουν οι οπαδοί του Κιμ Ιλ Ούν. Φανταστικό παλικάρι, θεριοκομένο.

Οι εργάτες θα παίρνουν τις ίδιες αποζημιώσεις με τους υπαλλήλους! Εδώ κι αν είναι επιτυχία, αρκεί να υπάρχουν οι εργοδότες για να τις πληρώνουν, οι οποίοι τελικά δεν είναι στο σύστημα και τόσο αναγκαίοι.

Τώρα, όταν θα πρέπει να τελειώσει την επαγγελματική του καριέρα ένας βιομήχανος που θα βρίσκει τα λεφτά για να αποζημιώσει τόσους εργάτες, δεν μας νοιάζει, ας το σκεφτόταν πρίν γίνει βιομήχανος. Τον ίδιον μπορεί να τον αποζημιώσει ο Διευθυντής των φυλακών, διότι έχω ακούσει ότι αυτοί οι διευθυντές είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες.

Μόνη παράλειψη του νομοσχεδίου η μη πρόβλεψη γρονθοκοπήματος του εργοδότη από τον εργαζόμενο με όριο τα τρία κατάγματα της κάτω γνάθου. Να υπάρχει και ένας περιορισμός!

Τελικά ο κ. Μητσοτάκης καλά κάνει και εξολοθρεύει τους αιμοσταγείς βιομήχανους, θέλεις να βήξει ολόκληρος ο Περισσός και να μείνουμε χωρίς Κυβέρνηση;  Άντε μην φταρνιστεί κι ο Αλέξης και γεμίσουν τα νοσοκομεία από υπουργούς, άντε μπράβο!

Ζήτω η εργατιά.

Φοίβος Ιωσήφ

Φοίβος Ιωσήφ

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *