Η σκάλα (των δακρύων)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Πριν λίγα χρόνια ένας δημοσιογράφος ανέβηκε στον δεύτερο όροφο της Περιφέρειας με σκοπό να ζητήσει μια «εξυπηρέτηση» από τον Αντιπεριφερειάρχη. Ο πολιτικός τον δέχτηκε αμέσως, ο δημοσιογράφος του εξήγησε το «πρόβλημα» και του ζήτησε να τον βοηθήσει.

Χωρίς να χάσει χρόνο ο πολιτικός πήρε τηλέφωνο στην διοικήτρια του γενικού νοσοκομείου και της είπε: «Είναι εδώ αυτός που λέει ότι είναι δημοσιογράφος, θα στον στείλω και αν μπορείς εξυπηρέτησε τον».

Τα λόγια του έσταζαν δηλητήριο, μόλυναν την ψυχή του, η μέρα τον βρήκε στο στενό κατώφλι της συνείδησης με τα μάτια βουρκωμένα να ζητιανεύουν ένα ταξίδι στον κύκλο της καλοσύνης. Γράφηκε μια ακόμα απέραντη λευκή σελίδα με νοήματα ή χωρίς.

Κατέβηκε στενοχωρημένος στο προαύλιο της περιφέρειας και την ώρα που κατηφόριζε τα πέτρινα σκαλιά με τα μάτια βουρκωμένα τα πόδια του δεν τον κράτησαν, έκατσε στο πλατύσκαλο ακούμπησε τους αγγόνες στα γόνατα και άπλωσε τις παλάμες στο πρόσωπο… ένα δάκρυ κύλησε από το μάγουλο έπεσε κάτω και ράγισε την πέτρα!

Σκέφτηκε πόσο δύσκολο είναι να βρει ανθρώπους που ποτέ δε θα τον πληγώσουν επίτηδες, να βρει ανθρώπους που θα τον κάνουν να νιώσει μέσα του ζεστασιά, οι περισσότεροι είναι αλυσοδεμένοι στην σιγουριά τους, αυτοί έχουν χάσει την ελευθερία σε μια θάλασσα του νότου, έχασαν την καλοσύνη σε μια έρημη πόλη του βορά αφήνοντας ενέχυρο την ψυχή τους.

Ο χρόνος επούλωσε την «πληγή», ο πόνος του δημοσιογράφου πέρασε στην αποθήκη της λησμονιάς και έμεινε για πάντα εκεί, βρήκε ανθρώπους που δεν σταματάνε να ονειρεύονται και δε συμβιβάζονται με το άσχημο και το άδικο, επιμένουν να βλέπουν πάντα το καλό στους άλλους και προσπαθούν να κάνουν τον κόσμο και τον εαυτό τους καλύτερο.

Θέλει σοφία να καταλάβεις πως η καλοσύνη είναι σημαντική είναι πολύχρωμη δεν έχει σύνορα, ταξιδεύει ασταμάτητα στο μυαλό στην καρδιά κάθε «αγαθού» ανθρώπου!

Τους επόμενους μήνες ο Αντιπεριφερειάρχης καρατομήθηκε (πολιτικά) με συνοπτικές διαδικασίες κλείνοντας οριστικά τον πολιτικό του κύκλο, ο δημοσιογράφος παραμένει μάχιμος στον στίβο της ενημέρωσης, έχοντας την εκτίμηση των αναγνωστών και των συναδέλφων του!.-

Ηθικό δίδαγμα: Η ζωή έχει τάσεις να επιστρέφει συμπεριφορές, πρέπει να προσέχουμε πως φερόμαστε στους ανθρώπους.

Σπύρος Α. Ηλιάδης
Δημοσιογράφος – Εκδότης

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *