Η τελετή αποκαλυπτηρίων ψηφιδωτού με το έμβλημα του 1ου Συντάγματος Πεζικού (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 04 Μαρτίου, η τελετή αποκάλυψης του ψηφιδωτού με το έμβλημα του 1ου Συντάγματος Πεζικού, τον “Λύγκα”, στο στρατόπεδο “ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟΥ – ΤΑΓΑΡΗ” στη Φλώρινα, παρουσία εκπροσώπων της εκκλησίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ_ΨΗΦΙΔΩΤΟ_ΣΥΝΤΑΓΜΑ_ΠΕΖΙΚΟΥ_2020

Το ψηφιδωτό παραχωρήθηκε ως δωρεά προς το 1ο Σύνταγμα Πεζικού από το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και φιλοτεχνήθηκε από φοιτητές και φοιτήτριες του εργαστηρίου Ψηφιδωτού, με συντονιστές τους Δημοσθένη Αβραμίδη από το έτος 2013 έως το 2016 και Ράνια Σχορετσανίτη από το 2018 έως το 2019.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ_ΨΗΦΙΔΩΤΟ_ΣΥΝΤΑΓΜΑ_ΠΕΖΙΚΟΥ_2020

Πριν από την τελετή έλαβε χώρα μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των πεσόντων Αξιωματικών και οπλιτών του 1ου Συντάγματος Πεζικού από τον Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ Θεόκλητο.

Παρόντες στην τελετή ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Φλώρινας κ. Ιωάννης Κιοσές, οι Δήμαρχοι Φλώρινας κ. Βασίλειος Γιαννάκης και Πρεσπών κ. Παναγιώτης Πασχαλίδης, ο Δκτης της 9ης ΜΤΠ Ταξίαρχος κ. Καρατζάς Παναγιώτης, ο Δκτης του 1ου Σ.Π κ. Γκόνης Νικόλαος, ο Αστυνομικός Δ/ντης Φλώρινας Ταξίαρχος κ. Παλιογιάννης Δημήτριος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Φλώρινας Πύραρχος κ. Κωνσταντίνος Μαυροματίδης, ο Κοσμήτορας της Σχολής Καλών Τεχνών κ. Ιωάννης Ζιώγας, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας κ. Κωσταντίνος Ρόζας, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Φλώρινας κ.κ. Νικόλαος Μουρατίδης, Νικόλαος Δούμτσης και Ηλίας Μούλελης, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Κέλλης κ. Αθανάσιος Τάσκας και οι Προϊστάμενοι της Α΄θμιας και Β΄θμιας εκπαίδευσης κ.κ. Κίμων Σαββάκης και Παύλος Ιωάννου.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ_ΨΗΦΙΔΩΤΟ_ΣΥΝΤΑΓΜΑ_ΠΕΖΙΚΟΥ_2020

Τα αποκαλυπτήρια πραγματοποίησαν από κοινού ο Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ Θεόκλητος, ο Διοικητής της 9ης ΜΤΠ ταξίαρχος κ. Παναγιώτης Καρατζάς, ο Διοικητής του 1ου Συντάγματος Πεζικού κ. Γκόνης Νικόλαος και ο Κοσμήτορας της Σχολής Καλών Τεχνών κ. Ιωάννης Ζιώγας.

Το ψηφιδωτό τοποθετήθηκε και κοσμεί την είσοδο του Διοικητηρίου του 1ου Συντάγματος Πεζικού.

Δείτε το σχετικό βίντεο και φωτογραφίες:

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *