Η φλωρινιώτισσα ξιφομάχος Φανή Βαρβέρη στα “Ολύμπια 2022” ως μία από τις τέσσερις κορυφαίες πανελλαδικά αθλήτριες στο ξίφος μονομαχίας

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Μία ξεχωριστή οπλομαχία πραγματοποιήθηκε στον πανέμορφο χώρο του περιστυλίου του Ζαππείου Μεγάρου, την Κυριακή 26 Ιουνίου, με πρωτοβουλία της Επιτροπής Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας, στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Ολύμπια 2022».

126 χρόνια μετά, η Ξιφασκία παρουσιάστηκε στον εμβληματικό χώρο του Ζαππείου για να τιμήσει την ιστορία του αθλήματος.

Στα Ολύμπια 2022 συμμετείχαν οι τέσσερις κορυφαίοι αθλητές Καββαδίας Σάββας, Φουστανάκης Στυλιανός, Καραμπάσης Κωνσταντίνος και Μίνας Γεώργιος και οι τέσσερις κορυφαίες αθλήτριες Βαρβέρη Φανή, Χατζησαράντου Νικολέττα, Καραμπίνη Ειρήνη και Θεοδωροπούλου Ανδριάνα.

Οι αθλητές και οι αθλήτριες αγωνίστηκαν για τη σεζόν 2021 – 2022 στο ξίφος μονομαχίας σε αγώνες επίδειξης, καταφέρνοντας να ζωντανέψουν τις ξιφομαχίες του παρελθόντος.

Η φλωρινιώτισσα αθλήτρια Φανή Βαρβέρη, αναφερόμενη στην άκρως τιμητική πρόσκληση να συμμετέχει στις εκδηλώσεις ως μία από τις τέσσερις καλύτερες πανελλαδικά αθλήτριες στο ξίφος μονομαχίας, δήλωσε: «Είναι τιμή μου να συμμετέχω σε αυτήν την εκδήλωση σαν κορυφαία αθλήτρια! Να τιμάω τη Φλώρινα σαν η μοναδική φλωρινιώτικη συμμετοχή και ταυτόχρονα την Κρήτη, μέσω του συλλόγου μου “Θησέα Ηρακλείου”. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον σύλλογό μου, τον χορηγό μου Mynailcraft, που φρόντισε για όλα, μέχρι και προσωπικό φωτογράφο, καθώς και την Sword Hellas και τον Αλέξανδρο Καπερόνη, για τον άρτιο εξοπλισμό μου, όπως κάνει πάντα σε κάθε αγώνα μου».

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *